“Veninder for altid” Ji er første bog i serien, der er skrevet i et let læseligt sprog, og temaerne er venskab, jalousi og pigeproblemer. Jeg synes personligt, at Veninder for altid – Ji, er en rigtig god bog, hvor man hører om pigers hverdag og de svære hverdagssituationer. Det er sjovt at læse om, hvad piger på ens alder går og tænker og spekulerer på.

Anmeldt af Helene Zenia Liv Lauritzen, 13 år

Titel:

“Ji (Veninder for altid 1)”

Forfatter:

Camilla Wandahl

Illustrator:

Sara Mille Jessen

Sider:

136

Udkom:

2011

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:Veninder for altid er en serie af forfatteren Camilla Wandahl, hvor der nu er udgivet fire bøger. Serien handler om fire 11-årige veninder: Ji, Jose, Ane og Tammy som skiftes til at være hovedperson i hver deres bog.

Bedste-veninder

Den første bog i serien handler om Ji, som har to bedste veninder: Jose og Ane. Ji har skulderlangt sort hår og brune øjne. Hun er adoptivbarn og kommer oprindelig fra Kina. Bogen handler om hvordan man løser alle sine venindeproblemer, kærlighedsproblemer og almindelige hverdagsproblemer. Det oplever man alt sammen igennem Ji´s tanker og følelser. Historien forgår i skolen, hjemme hos Ji, hjemme hos veninderne og så i klubben. Bogen handler også om, hvor svært det er, når man først er bedste-veninder med Jose, og Ane så pludselig kommer til. Så er de tre i stedet for to.

Den nye pige i klassen ændrer alt

Efter sommerferien kommer der så en ny pige i klassen Tammy. Men hvad gør man, når man bliver sat ved siden af Tammy og ens to bedste-veninder sidder sammen? Hvad gør man, når man lærer den nye pige i klassen at kende, og man ikke tør fortælle det til de andre veninder? Når Ane føler sig udenfor, når de sidder i kantinen og spiser frokost sammen alle fire? Kan man godt være mere bedste-veninde med den ene af de to, man er bedste-veninder med? Kan man godt blive lidt ked af det, når man er adoptivbarn fra Kina og ens mor pludselig bliver gravid? Hvad hvis de bedre kan lide deres nye barn, fordi det er deres helt eget barn? Hvordan ved man, om man er forelsket i Frederik fra klubben? Hvad gør man, når man er med til at planlægge efterårsfesten og møderne er om tirsdagen hvor man er sammen med Tammy? Alt dette bekymrer Ji sig om. Og alle de tanker og spørgsmål kan man få svar på, når man læser bogen.

Godt at høre om alle de problemer man kan have

Serien er skrevet i et let læseligt sprog, og temaerne er venskab, jalousi og pigeproblemer. Jeg synes personligt, at Veninder for altid – Ji, er en rigtig god bog, hvor man hører om pigers hverdag og de svære hverdagssituationer. Jeg anbefaler bogen, da det er godt at læse om piger på ens egen alder. Det er sjovt at læse om, hvad piger på ens alder går og tænker og spekulerer på. Det er godt at høre om alle de problemer man kan have. Bogen er en typisk pigebog. Aldersgruppen er nok ca. fra 9-13 år, men jeg synes også man kan læse den når man er ældre. Veninder for altid, Ji er god og underholdende, så jeg giver den 4 ud af 6 stjerner.