Copenhagen Marathon 2011: Her er vi 27 kilometer inde i distancen, og løberne har netop passeret Den lille havfrue ved Langelinie.

Af Peter Kock Henrichsen

Et maratonløb er 42,195 kilometer langt. Hvis du ikke husker hvorfor, skal vi tilbage til år 490 før Kristi fødsel og en tur til Grækenland. For mens athenienserne afventede, at den persiske hær skulle angribe dem, blev en soldat, Pheidippides, sendt som løbende kurér til Sparta for at bede om hjælp. Det danner baggrunden for den velkendte legende om soldaten, der løb hjem til Athen med budskabet om sejren ved Marathon. Egentlig har man opmålt strækningen mellem Marathon og Athen til at være 34,5 km, men maratonen har igennem årene fået vokseværk og i dag er den lidt over 42 km.

Hvis du trykker F11,
kan du bedre se de store fotos i din browser.


23-årige Scout Bassett fra USA snuppede de 42 km. på 4 timer og 12. Hun er af kinesisk oprindelse og 141 cm. høj.


Danske Anne-Sofie Pade Hansen blev første dansker over stregen med tiden 2:45:29 (Kvinder 35-39). Her løber hun til højre i billedet ved 27 km og har lige passeret Den lille havfrue, skarpt forfulgt af kenyaneren, Tegla Chepkite loroupe.


Marten Boström fra Finland kom først over stregen med tiden 2:21:44 (Mænd 25-29).