Musical: Fantastisk film, fantastisk skuespil, fantastisk musik, fantastisk stemning, fantastisk alting. Kan du lide musicals, er den et must. Kan du ikke, så se den alligevel, for den er altså fed!

Anmeldt af Freja Anderson

Titel:

‘Burlesque’

Instruktør:

Steve Antin

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Udgivet:

14. juni 2011

Burlesque handler om pigen Ali (Christina Aguilera), der bor i Iowa, som en dag får nok af landlivet og af at slide og slæbe på den lille cafe, hun arbejder på. Hun tager sine penge og personlige ejendele og rejser til LA. Der prøver hun at finde et job, hvor hun kan bruge sin sangstemme, og efter en lang dag uden succes, kommer hun tilfældigt forbi Burlesque Lounge. Det ligner ved første øjekast bare en snusket lille klub. Men da pigerne går på scenen og danser, er Ali helt tryllebundet. Hun bliver ansat som servitrice, men dét hun virkelig vil, er at stå på scenen!

Holdt fast i sædet for ikke at danse med

Okay jeg må indrømme at jeg havde meget høje forventninger til filmen. Jeg var også lidt bange for at blive skuffet. Det blev jeg så ikke. Jeg var 100 % fanget allerede ved Chers ’Welcome To Burlesque’ nummer.
Stemningen var meget á la Moulin Rouge i starten, men blev så mere og mere farverig. Man skulle ind i mellem næsten holde fast i sædet, for ikke at rejse sig og danse med.

Spændt på Christinas skuespil

Burlesque virkede slet ikke så playback’et som andre musical-film ind i mellem er, Hairspray for eksempel. Der var kun én gang, hvor Christinas mundbevægelser ikke passede med sangen, og det var kun et øjeblik. Jeg var lidt spændt på Christinas skuespil da hun som bekendt er sanger, men man kunne godt se at det ikke var hendes første film. Replikkerne var geniale og humoren var i top. Jeg går stadig og griner af replikken: ”En stripklub?! Jeg burde vaske din mund med Jägermeister!”.

”Give it up, give it up!”

Da Ali sagde at hun ville være på scenen, sad jeg bare og tænkte: ”Me too!”. For man var helt inde i filmen, og den slap mig ikke før rulleteksterne. Når man havde set filmen var man også i godt humør. Da lyset i salen blev tændt var det første jeg udbrød: ”Someone said Feel Good?”. Jeg har ikke set en film på det niveau siden Fame, og jeg har sunget ”Give it up, give it up” lige siden. Burlesque er med meget få undtagelser min nye yndlingsfilm, og jeg håber bare på en snarlig DVD eller et soundtrack, men indtil da, hurra for Youtube.

‘BURLESQUE’-KONKURRENCE

1. Præmie

  • 1 Long Sleeve T-shirt (str. Large) med ‘BURLESQUE’-paillet-tryk
  • 1 Christina Aquilera ‘Royal Desire’-parfume
  • ‘BURLESQUE’-bog med alle de flotteste filmfotos, 175 sider, indbundet
  • ‘BURLESQUE’-Soundtrack på CD
  • ‘BURLESQUE’ på DVD

2.-4. Præmie

  • ‘BURLESQUE’ på DVD
  • ‘BURLESQUE’-Soundtrack på CD

5. Præmie

  • ‘BURLESQUE’ på DVD

Deltag i Kultur For Unge’s ‘Burlesque’-konkurrence:

Konkurrencespørgsmål: I 1993 optrådte Christina Aguilera i Disney Channels ‘The New Mickey Mouse Club’ i USA. To af hendes medstjerner fra dengang, slog også igennem som helt specielt store amerikanske sangere – hvem er de to?

KONKURRENCEN ER SLUT. Alle havde svaret rigtigt. Christina Aquileras to medsangere fra ‘Mickey Mouse Club’, som vi tænkte på, er Britney Spears og Justin Timberlake 😀 1. Præmie: Sophia Hejndorf, 2-4 Præmie: Melanie Khanjar, Line Vahl-Møller, Eva Himmelstrup, 5. Præmie: Marie Lærke Jensen.