’Water for Elephants’ er en af de bedste fremførte cirkusfilm, jeg nogen sinde har set. Det at Robert Pattinson og Reese Witherspoon spiller to af de tre hovedroller, er kun med til at gøre filmen endnu bedre! Nu er ’Water for Elephants’ kommet ud på dvd og blu-ray, og jeg har glædet mig som et lille barn til denne dag.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Water For Elephants’

Instruktør:

Francis Lawrence

Land:

USA

Distributør:

20th Century Fox

Premieredato:

23. august 2011

Denne combo-udgave indeholder 10 elementer af ekstramateriale. Jeg vil komme ind på det, som jeg selv mener, er det mest interessante og som jeg fik mest ud af. Hvis du vil have viden omkring nogle af de andre ting i ekstramaterialet, som jeg ikke har beskrevet, er du velkommen til at spørge . Her er en indholdsfortegnelse over hvad combo-udgaven indeholder af ekstramateriale:

  • Raising the Tent
  • Working Without a Net: The Visual Effects
  • The Menaherie of Water for Elephants
  • Secrets of the Big Top
  • Feature Performer Reese Wintherspoon
  • The Star Attraction
  • Audio Commentary with Director Francis
  • The Travelling Show – Page to Screen, Lawrence and Writer Richard LaGravenese
  • Robert Pattinson Spotlight
  • Theatrical Trailer

Her er en mere detaljeret beskrivelse af det, som jeg mener, er det vigtigste.

Raising the Tent

Her kan du få en masse fakta omkring, hvor de har filmet, hvor de har fundet frem til de oplysninger, som de skulle bruge, for overhovedet at kunne lave ’Water for Elephants’, og hvem der har hjulpet dem undervejs. Det er blandt andet kostumedesigneren, Jacqueline West, instruktøren Francis, Robert Pattinson og Reese Wintherspoon, som giver dig alle informationerne.

Jeg blev positivt overrasket, over at ’Water for Elephants’ er så autentisk. De har lavet den så tæt på virkeligheden, som det overhovedet kan lade sig gøre, hvilket virkelig fascinerede mig. Alle dyrene er virkelige, alle rekvisitterne såsom telte, tog osv. er også virkelig, og det er utrolig lidt der er computer-lavet. Det er faktisk kun baggrunden eller horisonten.

Feature Performer Reese Wintherspoon

Jeg har altid beundret Reese Wintherspoon, så derfor nød jeg især dette stykke ekstramateriale, hvor jeg virkelig kom tæt på hende som person. Hun fortæller blandt andet om hvordan hun blev nødt til at lære alle cirkus-kunstnerne, som næsten krævede blod, sved og tåre. Jeg fik også vist videoer af hendes første møde med elefanten Tai, hvor hun efter 15 min., besluttede sig for at tage springet, og forsøge nogle af de kunstner hun skulle kunne .

The Star Attraction

Den dejlige og søde elefant, som enhver der har set filmen, virkelig er kommet til at holde af og elske, er naturligvis ’Water for Elephants’ hovedattraktion, og dermed også den vigtigste skuespiller. Tai, som egentlig hedder Rosie i filmen, er jo hele omdrejningspunktet, og uden hende, ville filmen jo slet ikke eksistere. Selvfølgelig hører dette stykke af ekstramaterialet til blandt mine favoritter, da jeg virkelig elsker dyr, og fordi jeg føler mig så forbundet til Tai, efter både at have læst bogen og set filmen.

Robert Pattinson Spotlight

Jeg er jo i forvejen stor Robert Pattinson-fan, og selvom dette stykke af ekstramaterialet ikke er særlig langt, så er lidt stadig bedre end intet . Især til alle os Twilight-fans ;). Men i denne del, fortæller nogle af mennesker bagved ’Water for Elephants’, hvordan de fandt frem til, at det var Robert Pattinson der skulle have rollen som Jacob. At finde en person, til at spille rollen som Jacob, var svært, da personen skulle være ung, men samtidig udvikle sig til en mand gennem filmen, men så fik de øjnene op for Robert Pattinson. Du slipper naturligvis ikke for at høre, hvordan Robert Pattinson selv havde det med rollen, og der er da også små bider af nogle interview med ham .

Du kan for resten se endnu mere ekstramateriale, hvis du ejer en Blu-ray afspiller, som understøtter BD-Live, men da jeg ikke selv har det, kan jeg ikke vurdere hvor godt det er.

Omfattende og dybdegående ekstramateriale med få mangler

Ekstramaterialet til ’Water for Elephants’ er både meget omfattende, og går samtidig i dybden. Jeg havde dog alligevel forventet lidt mere, såsom hvordan de enten fandt artister eller skuespillere, der kunne de kunstnere de opførte i cirkusset. Alting behøver jo ikke nødvendigvis at omfatte Robert og Reese, og jeg lagde i hvert fald også mærke til de andre skuespillere/artister, som jeg gerne ville have hørt lidt om. Men udover det, er alle mine behov næsten blevet tilfredsstillet, selvom noget af ekstramaterialet var lidt kort.