Tilbageblik: I anledning af at det meget snart er ‘Halloween’, må vi hellere kigge lidt tilbage på én af de gyserfilm, der virkelig har skræmt vores ungdomsanmelder, Sofie. Så ved du hvad du for eksempel kan skræmme dig selv med den 31. 😉

Af Sofie Peschardt

Titel:

‘The Unborn’

Instruktør:

David S. Goyer

Land:

USA

Distributør:

Uip

Premiere:

13. marts 2009

Følelses-barometer:


“”Jumpy vil fødes nu!” Ordene kommer ud af munden på den lille dreng, Casey (Odette Annable) er babysitter for, men budskabet stammer fra et helt andet sted. Casey har længe lidt af mareridt, hvori der optræder en lille dreng med mørke, indsunkne øjne og et barnefoster, der virker skræmmende på hende. Og der er skygger nok i hendes fortid med en mor, der begik selvmord, da hun var lille – hun skulle bare vide, hvor langt skyggerne rækker tilbage.

Da Casey graver dybere i sagen, viser det sig nemlig, at hun og hendes familie, der har en tradition for tvillingefødsler, bliver forfulgt af en ånd – en ’dybbuk’ – der er for ond til at komme i himlen, og som derfor gør alt for at komme tilbage. Tilbage i en levende krop.”

Skulle se den med min veninde

Sådan lød den korte filmbeskrivelse da ‘The Unborn’ havde biografpremiere tilbage i 2009. Normalt elsker jeg gysere, og her for et års tid siden fandt jeg den har film ‘The Unborn’ på tilbud, og den så ret scary ud, så det endte med at købte den. Et par dage efter skulle min gode veninde så sove hos mig, og da hun også elsker gysere, besluttede vi os for at se den. Og oh my god den er scary!

Den handler om en pige, Casey, hvis sindssyge mor har begået selvmord (Det er dog en mindre detalje …), men der er så en lille dreng der bliver ved med at dukke op når hun går på gaden og sådan, og hun syntes det er lidt underligt og lidt uhyggeligt. Hun skyper så med sin veninde, som er ret overtroisk, og hun tror det er en ond kraft der forfølger hende.

Død inden fødslen

En dag slår Casey sig så (Jeg har prøvet at fortrænge så meget som muligt, for at slippe for mareridt, så det er ikke helt sikkert det er 100% hvad der sker… ), og hendes øje bliver så også slået lidt, og hendes iris bliver lidt flerfarvet i det. Hun går til en øjnlæge, som kigger på det, og han siger der ikke er noget galt, og at det er noget der kan ske, hvis man, som foster, skulle have haft en tvillinge søster/bror som er død inden fødslen. Det tænker hun så ikke mere over.

Hjemsøgt af en “dybbuk”

Men henne på det sindssygehjem, hvor hendes mor også døde, bor der en gammel dame, som ved en masse om overnaturlige ting. Da hun ser Caseys øje bliver hun meget skræmt, og siger at det kan være et tegn på en ond indtrængende kraft. Den gamle dame fortæller så Casey at hun har haft en tvilling, og at han døde, så tvilingens ånd forfølger hende, for ellers kan den ikke komme i himmelen. Det kaldes en “dybbuk” og det er en meget ond kraft!

Caseyn bliver skræmt af historien, og spørger sin far om hun skulle have haft en tvilling, og det viser sig at hun skulle have haft en tvillingebror, som blev kvalt i hendes navlestreng, før de blev født. Det viser sig at hun også er forfulgt af en “dybbuk” som hjemsøger hende, og besætter hendes venner og kæreste mens Casey ser på.

Har givet mig mange mareridt!

‘The Unborn’ har givet mig MANGE mareridt! Det var sådan at den onde ånd, “Dybbukken”, kunne besætte én via et spejl, og jeg har netop et spejl der hænger, så jeg ser mig selv lige når jeg står op, og jeg tør næsten ikke gå ud og tisse om natten af skræk for at en “Dybbuk” vil besætte mig! :/ Jeg er stadig bange for at gå på gaden alene (også ved højlys dag) fordi filmen bare er så uhyggelig med den der lille klamme dreng.

Jeg har stadig filmen, men jeg har pakket den ind i et håndklæde (med lukkede øjne) og gemt den LANGT væk under min seng i bunden af en kasse. Seriøst bare coveret giver mig mareridt! Jeg ved godt den her beskrivelse at filmen måske ikke lyder så uhyggelig, men den er seriøst bare … aargh ved ikke hvad jeg skal sige, nu bliver jeg helt paranoid igen.

Een ting har jeg at sige til sidst: SE IKKE ‘THE UNBORN’ MEDMINDRE DU ER VILDT HARDCORE!!!!