Mens vi venter på ‘The Hunger Games’: RIGTIG GODT NYTÅR! Nu er vi endelig hoppet ind i 2012, året hvor ‘The Hunger Games’ får premiere i biograferne, så hvorfor ikke begynde året med ‘Hunger Games’ og kærligheden?

Af Sofie Peschardt, 14 år

(SPOILER! Har du ikke læst ‘Hunger Games’-trilogien, så hold lige dine heste, for nu kommer der spoilers!)

I ‘Hunger Games’-bøgerne er der i starten ikke noget kærlighed mellem Peeta og Katniss, hvilket man jo godt kan forstå. Altså, de skal smides ind i en arena, hvor de skal dræbe hinanden. Så er det, at Haymitch får den ide at Peeta skal erklære sin kærlighed til Katniss under et live interview.
På den måde bliver de kendt af hele folket som ’det ulykkeligt forelskede par fra distrikt 12’, hvilket kan give dem gode sponsorer i Spillet, hvis de altså er overbevisende i deres “forelskelse”.
I slutningen af bogen er de rigtig forelskede begge to, selvom Katniss kæmper imod det. Hun kan ikke indse sine følelser for ham, men jeg syntes, det er tydeligt at se som læser.

Kærester på film – men hvad med i virkeligheden

Når to personer spiller forelskede på film, spiller de det tit så overbevisende, at man ikke kan undgå at tro, at de må have noget kørende i virkeligheden. Det er jo godt, for det viser selvfølgelig noget om deres evner som skuespillere også.
Et meget godt eksempel på det er Robert Pattinson og Kristen Stewart, som spiller Edward og Bella i den berømte ‘Twilight’-saga, som jeg personligt er kæmpe fan af. De har en vildt god kemi på skærmen, så man virkelig ikke har nogen tvivl om, hvor forelskede de er. For uden for ‘Twilight’ filmene virker de også til at have rigtig god kemi sammen som personer. Derfor er der en hel masse, det tror, de kommer sammen i virkeligheden.
Jeg er rigtig spændt på at se, om Jennifer Lawrence (Katniss) og Josh Hutcherson (Peeta) har den samme kemi, så vi som publikum virkelig tror på, at de er forelskede. Det både tror og håber jeg, de har.

Kan man elske flere fiktive personer på samme tid

Gale, Peeta, Edward, Jacob, Damon, Stefan og så videre. Der er så mange young adult bøger, som indeholder en hel masse lækre og søde fyre. Men kan man være forelsket i mere end en af dem på samme tid? Går det?

Det tror jeg egentlig godt, man kan. For mit vedkommende ligger mit hjerte trygt og godt hos Edward og det kan nok så mange andre charmerende fyre i nok så mange bøger og film ikke rigtigt gøre noget ved. Jeg kan selvfølgelig godt komme til virkelig at holde af en person for eksempel Peeta, men det er altså ikke helt det samme. Jeg ser i hvert ikke mig selv som værende forelsket i Peeta. Derfor kan jeg jo godt syntes, han er sød alligevel.