Darke Akademiet: Cassandra er rykket til Istanbul med Darke, og hun trænger netop til noget nyt, fordi Ranjit har svigtet så mange gange. Men pludselig begynder eleverne at forsvinde og opholdet i Tyrkiet tager en uhyggelig drejning. Tredje bog i ‘Darke Akademiet’ fangede mig ikke helt så meget som ‘Blodets bånd’, men jeg håber nu stadig at “Gabrielle Poole” skriver på et fjerde bind, da det ellers vil blive en ret brat slutning på en trilogi.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

’Splittede sjæle’
(Darke Akademiet 3)

Forfatter:

Gabriella Poole

Oversat af:

Charlotte A. E. Glahn

Originaltitel:

‘Darke Academy – Divided Souls’

Sider:

303

Udkommer:

17. oktober 2011

Forlag:

Flachs

Følelses-barometer:


(SPOILER! Bøgerne i serien ‘Darke Akademiet’ udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de foregående bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Ranjit er ikke helt sig selv længere, og Cassie synes at han har svigtet hende så mange gange, at hun allerhelst vil glemme ham helt og komme videre med sit liv. Modsat bekymrer hun sig for Isabellas kæreste, Jake, der ikke er blevet set på akademiet siden han gik i vrede sidste semester. Heldigvis har Cassie stadig Isabella og Richard at hænge ud med.

Darke Akademiet er i dette semester flyttet til Istanbul i Tyrkiet. Cassie er først målløs over byens skønhed og charme og glæder sig til at gå på opdagelse i det hele. Men pludselig føles det meget utrygt, da nogle af de andre studerende, deriblandt Ranjit, forsvinder. Samtidig begynder Isabella pludselig også at blive så hemmelighedsfuld overfor Cassie, at hun føler, hun snart ikke kan stole på nogen længere. Det viser sig, at en morder skygger De Udvalgte, og pludselig indser Cassie, at alting kan ske!

Trilogien, der bør fortsætte

Jeg har aldrig kunne komme igennem ‘Twilight’, specielt fordi kærlighedsaffærerne er alt for sukkersøde, men heldigvis er det helt anderledes i ‘Darke’. Cassandra er nemlig ikke sådan én man lige skubber rundt med, og det giver hende en rigtig spændende personlighed. Samtidig er serien ret gusten og uhyggelig, og det er noget, jeg virkelig kan forholde mig til som gyser-elsker.

Lidt forudsigelig

Jeg læste alle tre ‘Darke’-bøger i rap i løbet af to dage, og jeg er glad for at jeg lånte dem samtidig, for i slutningen af 1’eren, blev jeg bare nødt til at gå til 2’eren og i slutningen af 2’eren, videre til 3’eren. ‘Splittede sjæle’ er lang tid om at komme op i omdrejninger, men mordgåden bliver pænt spændende til sidst. Hen ad vejen kunne jeg alligevel godt regne slutningen ud.

Først bog var fin, også fordi det var ret spændende at få præsenteret selve Darke Akademiet, ‘Blodets bånd’ synes jeg gik et ‘step up’ fordi Cassie er blevet ‘Udvalgt’, men nu er vi ligesom tilbage på niveauet i ‘Hemmelige liv’. Det der skuffer lidt, er at jeg i første bind følte, jeg blev lovet en serie, der handlede meget om vampyrer, men det er på en måde løbet lidt ud i sandet.

Gillian Philip = Gabriella Poole

Gabriella Poole, der jo i virkeligheden hedder Gillian Philip, havde egentlig planlagt serien som en trilogi, men jeg håber virkelig hun har fortrudt og sidder og skriver på bind 4 i dette øjeblik, for der er stadig så mange ubesvarede spørgsmål og detaljer om hovedpersonerne, man stadig gerne vil høre mere om, og så kunne det også være skægt at blive præsenteret for et nyt sted i verden — for det er ret spændende at rejse med Cassandra. 🙂

Uddrag af ‘Splittede sjæle’
Ranjit lænede sig lidt mod hende og smilede ironisk.
“Så fik jeg da endelig lukket munden på dig.”
Hun rystede heftigt på hovedet, lige så meget for at få klarhed over sine tanker som for at afvise ham. “Ranjit” … nej.” Hun talte sammenbidt. “Det går ikke. Det er for sent. Vi kan ikke være sammen. Det sagde du selv. Og nu påstår du, at du er ligeglad med, hvad sir Alric sige, men tænk på, hvad der skete. Så snart han knipsede med fingrene, svigtede du mig. Du forlod mig, Ranjit! Du efterlod mig alene foran de Ældre, og jeg har aldrig været så bange i hele mit liv.”
Fandens også. Det sved i hendes øjne, og det måtte bare ikke ske. Det gjorde hende rasende. Så rasende, at der pludselig var andet end tårer i hendes øjne. Hendes blik blev rødligt, rødere … Nej. Hun blinkede arrigt vreden væk. Han måtte ikke få hende til at miste kontrollen. Aldrig mere.