Serien ‘Bøger fra Begyndelsen’: Endnu en gang har John Stephens fanget mig med sit skriveri. Jeg elsker den her slags bøger og var som et lille barn, da jeg modtog bogen. Den blev igen læst på to dage, da jeg simpelthen ikke kunne lægge bogen fra mig, da jeg endelig gik i gang.

Af Hejdi Norup

Titel:

‘Den rubinrøde krønike’

Forfatter:

John Stephens

Originaltitel:

‘The Fire Chronicle’
(The Books of Beginning #2)

Oversat af:

Vibeke Nielsen

Sider:

452

Udkom:

9. oktober 2012

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:
(SPOILER! Bøgerne i serien ‘Bøger fra Begyndelsen’ udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst den første bog, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

‘Den rubinrøde krønike’ er andet bind i trilogien ‘Bøger fra Begyndelsen’, hvor de tre hovedrolle-indehavere igen er Kate, Emma og Michael. Denne gang starter vores fortælling flere måneder efter at vi sidst så noget til personerne. Kate, Emma og Michael er igen havnet på et børnehjem, da Dr. Pym efter juleaften drog af sted igen sammen med Gabriel. Mørke farer truer børnehjemmet og efter endnu et møde med rædselsvækkerne, må børnene atter tage ud for at rede verden.’

Denne gang hører vi mest historien fra Michaels synsvinkel, hvor det sidst var Kates. Michael tager sammen med Emma og Dr. Pym ud for at finde Den rubinrøde krønike, som samtidig tager dem et skridt mod at finde deres forældre. De kommer både til varme lande og kølige; endog magiske steder, som Dr. Pym med en lille nøgle hurtigt kan rejse til sammen med børnene. I en helt anden tid er Kate fanget uden at kunne vende tilbage. Men der finder hun en person, der kan have stor indflydelse på hende og hendes søskendes fremtid.

John Stephens har lavet en rigtig god fortsættelse til første bind af trilogien, og jeg havde længe glædet mig til at læse den. Den fanger virkelig en på samme måde som forrige bog, og man bliver præsenteret for nye væsner, der virkelig kan få ens smilebånd i gang. Man griner, bliver rørt, føler børnenes angst og meget mere.

Hvis man kan lide eventyr, nye verdener, familie og mystiske væsner, så skal man bare gå i gang med at læse denne ‘Bøger fra begyndelsen’, for det er en virkelig god serie, der kan læses af folk i alle aldre.

Uddrag af ‘Den rubinrøde krønike’:

Elverpigen havde taget hans briller af og sad nu og rakte dem frem mod ham, som om de var meget slimet tang.
“Du er meget pænere uden dem, Altså bortset fra din næse. Har du været ude for en ulykke?”
“Hvad? Nej.”
“Er der en troldmand som har kastet en forbandelse over dig?”
“Nej…”
“Blev du født med den næse? Nå, men når vi bliver gift, må jeg jo bare undgå at kigge på dit ansigt alt for tit, så den ikke skræmmer mig.”