‘Les Misérables’: Endelig blev det tid til konkurrencen, som vi har lovet på Twitter. Held og lykke og rigtig god Påske! 🙂

”Les Misérables” følger straffefangen Jean Valjean, som gennem en barmhjertighedsgerning bliver omvendt til at gøre godt i resten af sit liv. Han skjuler sin identitet for at få succes og indflydelse, men bliver hele tiden fulgt som af en skygge af den ihærdige politiinspektør Javert, der ikke tror, at mennesket kan forandre sig. Undervejs kommer Valjean dog til at gøre arbejdersken Fantine uret, og han kommer for sent til at redde hendes liv. For at gøre det godt igen tager han sig i stedet af hendes lille datter Cosette, som han løskøber fra det skurkagtige Thénardier-par. Efter mange år i skjul, hvor Cosette vokser sig stor og smuk, trues Valjeans tilværelse på ny, da hun forelsker sig i den unge Marius – en af de revolutionære studenter, der bygger barrikader i Paris’ gader. Jean Valjean må vælge mellem at flygte eller prøve at redde Marius, og derved kommer hans veje igen til at krydses med Javerts.

Victor Hugos store roman blev i 1980 omskabt til en musical af Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg og siden omsat til engelsk i 1985, hvorefter den har spillet kontinuerligt til i dag – også med flere opførelser herhjemme.

Med Hugh Jackman og Russell Crowe i de store roller som Jean Valjean og Javert overfører instruktøren Tom Hooper (”Kongens store tale”) verdens længst spillende musical, ”Les Misérables” til film, på en gang realistisk og fantastisk. Fra straffefangernes hårde arbejde i dokkerne til barrikaderne blandt oprørske studenter tager filmen os gennem Victor Hugos dramatiske fortælling om godt og ondt gennem tyve bevægende år af Frankrigs historie – alt samme sat i pragtfuld musik og sunget – live – af filmens skuespillere.

‘Les Misérables’-konkurrence

Konkurrence-regler:

  • Konkurrencen er for børn og unge til og med 25 år.
  • Du deltager ved at svare på konkurrence-opgaven nedenunder.
  • Du skal skrive fornavn, efternavn og alder i din besvarelse, ellers deltager du ikke! (Har du glemt at skrive nogle af oplysningerne, efter du har sendt kommentaren ind, må du gerne skrive det som underkommentar til din egen kommentar. Det gør du ved at trykke på ‘svar’ under din egen kommentar.)
  • Du må kun skrive én kommentar og deltage én gang.
  • Fredag den 29. marts 2013 trækker vi lod blandt deltagerne og finder tre vindere blandt dem, der har besvaret opgaven. Førstepræmien er 3 fribilletter og anden- og tredje-præmie er 2 billetter. Vi slår vindernavnene op på denne konkurrence-side, du læser på nu, og vi sender en vindermail til hver vinder.
  • Hvis vinderne ikke har svaret på den vindermail, vi sender til dem, eller på anden måde ikke har fået etableret kontakt til os senest 2. april 2013, fx via vores kontakt-e-mail som kan findes via menu’en eller på vores side på facebook, bortfalder præmien!

Konkurrence-opgave:

Skriv, hvorfor du netop må ind og se ‘Les Misérables’:

Fortæl, hvem du kunne have lyst til at invitere med ind og se ‘Les Misérables’, og hvorfor det netop er vigtigt for dig at se den. 😉

Skriv dit svar som kommentar nedenfor og tjek, at du har husket både fornavn, efternavn og alder.

Lodtrækning:

Fredag d. 29. marts 2013: Tillykke til Casper, der vinder de 3 billetter, og til Kathrine Schmidt 16 og Caroline Rasmussen, der hver vinder 2 billetter. 😀