‘Graveyard Herd’-serien: Kan man bringe nogen som er døde tilbage til livet? Måske, det er nemlig det, som Rasmus har tænkt sig. Men det bliver en kedelig og langtrukken opgave for mig at læse historien færdig.

Af Christian, 12 år

Titel:

‘Lich’ (Graveyard Herd 1)

Forfatter:

Bjarne Nordberg Pedersen

Sider:

142

Udkom:

8. januar 2014

Forlag:

Mellemgaard

Pris:

kr. 187,44
Blødt omslag

Følelses-barometer:
Der er ingenting som rigtig hænger sammen i Rasmus’ liv. Hans mor er død, han er konstant uvenner med sin far, og han ved ikke hvordan han har det med sin lillesøster. Nogen gang er hun sød, andre gange er hun rigtig irriterende. Den eneste rigtig ven Rasmus har, er Balder, hans hund. Men ham mister han også. Så nu har han kun sin ven William tilbage. Så man kan vidst godt sige, at hans liv er noget værre rod.

Men en dag tager Rasmus på biblioteket hvor han finder en bog. En bog med magiske formularer, som kan gøre en masse ting. Men der er en som fanger Rasmus øje, en formular som kan bringe Balder tilbage til livet.

Langtrukken og kedelig

En hund der skal oplives fra de døde, hvor spændende lyder det lige! Det lyder som en bog med masser af spænding og uhygge. Men det er ikke det man får. Det man får, er en langtrukken og kedelig bog, hvor der ikke sker det store. Den spændende del af bogen, sker meget hurtigt så man ikke opfanger den uhygge, som der nok skulle have været.


  • At være i sorg: Rasmus bærer på denne store sorg over at have mistet sin mor, hvorefter hans hund bliver kørt ned. Man bliver virkelig sat ind i, hvordan det kan være at bære på sådan en sorg, hvordan han har det, og hvordan det kan påvirke ens nærmeste.


  • Anderledes forside: Forsiden på denne bog er virkelig interessant, da den skiller sig ud fra andre forsider. Det gør også, at læseren får lyst til at læse bogen.
  • Små tegninger: Der er også små tegninger på nogen af siderne, og jeg syntes det er rigtig fint, da man får et bedre billede af, hvordan der er og hvordan, der ser ud.
  • 3.personsfortæller: Det fungerer rigtig godt at have 3.personsfortæller i denne historie. Det lyder rigtig godt, og man ser anderledes på historien, end hvis den var i 1. person (jeg-fortæller).


  • Sproget: Jeg syntes valget af sproget er mindre godt. Jeg er ikke meget for bøger med en hel masse bandeord, og det var der i denne bog. Jeg synes, det kommer til at lyde dumt, og jeg kan ikke forstå, hvorfor man skal bruge bandeord.
  • Langsom start: Starten på bogen er rigtig langsom. Spændingen tog først rigtig fat, når man var kommet halvvejs ind i bogen, og det syntes jeg var for sent. Bogen er jo ikke særlig lang, så slutningen foregik for hurtigt, og det resulterede i noget værre kludder.


  • Jeg vil sige, at bogen passer til drenge imellem 3. og 6. klasse. Da større drenge vil finde den uinteressant, og yngre drenge vil ikke kunne forstå handlingen.

Uddrag af ´Lich´
“Har du mere at tilføje?”
Rasmus kunne mærke vreden komme frem igen.
“For fanden, din idiot. Bare fordi jeg ikke hørte efter, betyder det sgu da ikke, at alle de andre ikke gjorde det. Du kan sgu da ikke bare straffe alle de andre. Det er da seriøst fucked up.”
“Jeg kan gøre lige, hvad jeg vil, unge mand. Du glemmer vist, hvem det er, som bestemmer her i klassen.”
“Du glemmer vist, at vi alle sammen synes, du er et fedt svin.