Hayas familie bliver påvirket af en alvorlig ulykke, da Haya kun er tre år gammel, og dette får den unge prinsesse af Jordan til at lukke sig inde i sig selv. Men hendes liv tager en pludselig drejning, da hendes far, til hendes seksårsfødselsdag, forærer hende et føl, som har mistet sin mor. I starten var jeg lidt skeptisk, fordi hovedpersonen var så ung, men jeg blev meget overrasket.

Af Patricia, 17 år

Titel:

‘Vindens datter’

Forfatter:

Stacy Gregg

Oversat af:

Charlotte A.E. Glahn

Originaltitel:

‘The Princess and the Foal’

Sider:

269

Udkom:

27. marts 2014

Forlag:

Flachs

Følelses-barometer:


Prinsesse Haya af Jordan bliver i en alder af tre år påvirket af en alvorlig ulykke som rammer hele hendes familie. Ulykken gør Haya dybt ulykkelig, og den ellers så livsglade prinsesse lukker sig helt inde i sig selv. Kun ude i De Kongelige Stalde føler hun sig fri og afslappet, og Staldene og de smukke fuldboldsarabere bliver en stor del af Hayas liv.

Men hendes liv ændrer sig pludseligt, da hendes far, til hendes seksårsfødselsdag, forærer hende et få dage gammelt føl, som har mistet sin mor.

Positivt overrasket

’Vindens Datter’ starter ud med, at hovedpersonen, Haya, kun er tre år gammel, og det gjorde mig en anelse skeptisk, da jeg frygtede, at det ville gøre historien meget flad. Men det gjorde det bestemt ikke. Det gjorde mig næsten gladere at læse bogen fra så ung en hovedpersons synsvinkel, og det var virkelig interessant at se, hvordan Haya udviklede sig i løbet af hendes barndom.

Stacy Gregg gør også et perfekt stykke arbejde med historien, og hun har sat sig så meget ind i Jordans kultur, at man helt føler, at man selv er der og kan mærke atmosfæren. Hun formår også at gøre hestene så livagtige, at man skulle tro, at de var ægte.

Snydt for en tur i spotlightet

Det, der trækker bogen lidt ned, og som gør, at jeg ikke går all-in med stjernerne, er på grund af karakterbeskrivelserne i bogen. Henover Hayas liv møder hun forskellige mennesker, og det føles ikke altid som om, vi får et ordentligt indtryk af dem. Det irriterede mig lidt, for der var nogle af disse karakterer, som jeg fandt ganske interessante, og som ikke fik den tur i spotlightet, som de fortjente.

Uddrag af ‘Vindens Datter’

Hun har selvfølgelig sine favoritter. Der er den rødbrune hoppe Jamila, som ligner en søhest med vibrerende næsebor og en bred pande. Jamila har en smuk hvid blis og en lys man, der hænger helt ned under skulderem. Hun har vundet mange præmier og rosetter for sin skønhed. Ved siden af Jamila står Bahar, en elegant, flueskimlet hingst med kæmpestore brune øjne omkranset af lange, sorte øjenvipper som på en filmstjerne. Bahar er lidt reserveret og har ikke altid lyst til at hilse, men Haya insisterer og holder en håndfuld melasse frem, indtil han langt om længe beslutter sig for at træde hen til hende.
I den sidste boks, Haya besøger, står hendes favorit blandt dem alle, en hoppe ved navn Amina.

Rørende historie

Bogen er meget lærerig, jeg lærte i hvert fald en masse nye ting, men den er også sørgelig for historien er virkelig rørende, og Haya er en meget stærk karakter, som unge piger helt klart kan se op til. Jeg ville anbefale bogen til alle, også selvom man ikke er hesteinteresseret, for den handler om, at man skal kæmpe for det, man tror på, og at man altid kan finde lys for enden af tunnelen.