In This Moment – The Dream: Vil du høre et nyt amerikansk metal-band, som kan give “Evanescence” baghjul med hensyn til variation, og guitarsoloer, skal du prøve at lære Maria Brinck og Co. at kende!


IN THIS MOMENT

Album: The Dream

Genre: Melodisk metalcore

Land: USA

Distributør: Century Media/EMI

Release: 20. oktober 2008

Anmeldt af Peter Henrichsen

Vi tror måske vi har fingeren på pulsen, når vi lytter til amerikansk metal her hjemme. Men bands som ”Type O negative”, ”Slipknot”, ”Korn” og ”Evanescence” er rent faktisk dannet i 90’erne, og lytter du til ”Metallica”, ”Megadeth”, ”Anthrax” og ”Alice in chains” er det bands dannet helt tilbage i 80’erne. Nu skriver vi 2008, og hvis du vil talentspejde lidt, og udfordre dine øregange med noget helt nyt amerikansk metal, skal du tage en lytter på ”The Dream”.

Frontfiguren er den karismatiske, tatoverede alenemor, Maria Brinck, fra Albany i staten New York. Marias venner og familie syntes hun var fuldstændig uden realitetsfornemmelse, da hun ville flytte til Californien for at forfølge sin pigedrøm i Hollywood. Drømmen om at blive sangerinde i et stort band.

Duetten Maria Brinck og Chris Howorth

Maria troede på sig selv og tog springet, og gennem fælles venner mødte hun guitaristen Chris Howorth i 2005. De dannede duetten ”In This Moment”, og begyndte at skrive sange sammen. Dernæst fandt de et band, og lagde løbende deres demo-numre op på MySpace, hvorfra de selv styrede deres marketing. Effektivt og billigt.

I løbet af et år havde de så stor en fanskare fra nettet, at de kunne tage på selvforanstaltede turnéer med andre metalbands, og det var her metal-pladeselskabet ”Century Media” fik øje på dem. Den 20. marts 2007 udgav ”In This Moment” debutalbummet ”Beautiful Tragedy”.

Mere ren vokal, mindre growl

”The Dream” er blot det andet album fra ”In This Moment”, og bandet har allerede gennemgået en tydelig udvikling. De er ved at finde sig til rette i en lidt mindre heavy stil, med færre skrig og growl, for til gengæld at arbejde med mere melodiske numre og Marias rene vokal. Men det hurtige tempo og de tunge guitarer understreger dog stadig at det er et metal-album.

Bandet siger selv at de på ”The Dream” ønskede et varieret resultat, der som en rutsjebane ville føre lytterne igennem eksplosive højdepunkter, melankolske dyb, og alt hvad der ligger midt i mellem. Og det må siges at være lykkedes! ”The Dream” er en herlig afvekslende rejse, hvor man bestemt ikke keder sig undervejs. Heller ikke efter 20. gennemlytning.

“Der kommer hele tiden et nyt guitariff, der bliver erstattet af en ny lækker solo, som går over i et nyt B-stykke, som går over i et anderledes break. Så fedt!”

Et utrolig varieret album

Faktisk er det utrolig svært at hive et nummer frem for et andet på ”The Dream”, for numrene er fremragende i hver deres stilart. ”Lost at sea” er den melankolske og smukke langsomme ballade, med et hurtigt eksplosivt omkvæd.

”The Great Divide” er et hurtigt, råt og energifyldt metalnummer med growl i verset, som man knapt kan fatte er Marias stemme. Forfriskende at stil, tempo og vokal hele tiden varierer i de forskellige numre, men også inden for hvert enkelt nummer. Der kommer hele tiden et nyt guitariff, der bliver erstattet af en ny lækker solo, som går over i et nyt B-stykke, som går over i et anderledes break. Variation, samtidig med at omkvædene er catchy og melodiske. Så fed en kombination.

Vurdering

”In This Moment” er et nyt amerikanske metalband som minder en del om ”Evanecence”, men som klart overgår dem på grund af kompositionernes store variation, og fordi Maria Brinck’s stemme kan mange flere forskellige stilarter end ”Evanescences” forsanger Amy Lee’s. Det ene øjeblik growler Maria, det andet lyder hun som Mel C ( i “Into The Light”), men heldigvis lyder hun mest af alt som Maria Brinck.

Jeg har alle tommelfingrene opad, og jeg synes bestemt man skal give ”The Dream” og sig selv en chance, og høre noget noget helt nyt amerikansk metal! Det er ikke uden grund at Ozzy Osbourne kendt fra det engelske 70’er band ”Black Sabbath”, lod ”In This Moment” spille på hans amerikanske turné Ozzfest i 2008.

Gør som Ozzy …

IN THIS MOMENT – “The Dream”
1. The Rabbit Hole (1:00)
2. Forever (4:22)
3. All For You (4:55)
4. Lost At Sea (3:46)
5. Mechanical Love (3:38)
6. Her Kiss (4:30)
7. Into The Light (4:12)
8. You Always Believed (3:41)
9. The Great Divide (4:11)
10. Violet Skies (3:57)
11. The Dream (4:43)

Besætning:
Maria Brink – Vokal + piano
Chris Howorth – Guitar
Blake Bunzel – Guitar
Jesse Landry – Bas
Jeff Fabb – Trommer

Diskografi:
2007 – Beautiful Tragedy
2008 – The Dream

Hvis man kan tilgive kameraholderen for at have drukket for meget kaffe, er dette et fint lille lydklip med en helt speciel akustisk udgave af “Lost At Sea” fra det nye “The Dream” album.

Mere In This Moment:

www.myspace.com/inthismoment