Maria Dræby Halding øser en portion risengrød op til Aftenshowets Lasse Eskildsen, der hoster og pruster efter at have inhaleret bålrøgen.
1. dec. Aftenshowets Julemarked: Spejderne fra Søndermark gruppe, greb chancen for at tjene nogle kroner til en stor international spejderoplevelse i 2010. Det føltes ikke som det store arbejde at stå i spejderboden, for den varme risengrød blev nærmest revet væk af lækkersultne københavnere og turister som kiggede forbi. Lasse Eskildsen fra DR’s Aftenshowet ville også gerne smage.

Målet for Søndermarks spejdere er en udenlandsrejse i 2010, og hver gang chancen byder sig, kaster de sig gladelig ud i aktiviteter der kan få nogle kroner i kassen. Derfor bød troppen på varm risengrød og varm saft i aftes, til de mange tilskuere på Aftenshowets store Julemarked på Rådhuspladsen i København.

En stor international spejderoplevelse

I Søndermark spejdergruppe vil man gerne give de unge teenagere en stor international spejderoplevelse. Derfor arrangerer man hver 4-5 år en stor rejse for tropsspejderne der er i alderen 12-16 år, således at alle i spejdergruppen kommer på mindst een stor rejse i deres tid i spejdergruppen.

Et forløbigt mål for rejsen i 2010 er Ghana, men destinationer som Canada eller Kandersteg i Schweiz er også kandidater.

Det kan sagtens være hyggeligt at tjene penge

“Det vigtigste for os, er at vores 10 tropsspejdere får en international spejderoplevelse.” fortæller Mads Danquah der er tropsleder i spejdergruppen. “Inden vi tager afsted handler det om fællesskabet ved at tjene penge til turen sammen. Det kan sagtens være hyggeligt, som for eksempel her på Rådhuspladsen hvor vi sælger hjemmelavede småkager, risengrød og saft. Og selv om det ikke er de store penge vi tjener ved sådan et arrangement, giver samarbejdet mellem spejderledere, spejdere og forældre så meget bonus rent socialt, og så værdifuldt et netværk, at vi ikke ville være det foruden.”

en investering for livet

“Når vi i 2010 kommer afsted på vores rejse, er det vigtigste at vi kan vise vores unge spejdere hvordan andre børn og unge lever livet langt fra Danmark.” fortsætter Mads Danquah.

“Tag for eksempel planen om at tage til Ghana: med vores cirka 10 spejdere og 3 ledere som skal med på turen, kan vi jo ikke udrette et velgørenhedsarbejde der kan måle sig med de store hjælpeorganisationers. Den bedste investering vi kan foretage, er derimod at give de unge mulighed for at få en holdning til hvordan verden ser ud, og hvordan andre mennesker lever livet i lande langt fra Danmark. Det vil nemlig give det afkast, at de unge får lyst til at interessere sig og tage ansvar for andre end sig selv – eksempelvis ved hjælpearbejde i Ghana – en investering for livet.”

Søndermark Gruppe