Ungdomsanmeldelse: Efter succesen med ”Da Vinci mysteriet” var forventningerne skyhøje, til denne forløber ”Engle og dæmoner”, og lad det være sagt med det samme: forventningerne blev indfriet. Ron Howard, som også stod bag ”Da Vinci mysteriet” har endnu engang formået at dreje Dan Browns hæsblæsende krimi, til en mindst ligeså spændende film. ”Engle og dæmoner” en konstant spændende thriller, med fart over feltet lige fra start til slut.

Mikkel, 17 år, Birkerød

Dybt under CERNs hovedkvarter, arbejdes der på et tophemmeligt projekt, der til dels skal give svar på universets dannelse, men også kan skabe det stærkt eksplosive stof: antistoffet. Den ene af forskerne bag projektet findes pludselig myrdet, og væk er den ene cylinder med antistof. Det eneste spor i sagen er et besynderligt, hidtil uset symbol. Symbolforskeren Robert Langdon tilkaldes, og det står hurtigt klart at morderen er middelaldersekten Illuminati. Alt imens valget af den nye pave står for døren, må Langdon kæmpe en brav kamp imod tiden, for at afsløre Illuminatis hovedkvarter og afværge sektens forestående hævn mod den katolske kirke.

Applaus til Nikolaj

Som i ”Da Vinci Mysteriet” er det Tom Hanks der spiller hovedrollen som den anerkendte amerikanske symbolog Robert Langdon. Tom Hanks er i topform, og formår endnu engang at fremstille Robert præcis som – i al fald undertegnede – forestillede sig ham under læsning af bogen.
På den stjernebesatte rolleliste finder vi foruden mediedarlingen Thure Lindhart, Nikolaj Lie Kaas i rollen som den koldblodige håndlanger fra Illuminati. Mens Thure Lindhart ikke ligefrem imponerer, er det vidunderligt at se hr. Lie Kaas i andet end komiske roller.

Ingen eventyrredning til Langdon

Bogen bag filmen er en mobbedreng på 450 sider som nu er blevet kogt ned til en biograffilm på kun 128 minutter. Den opmærksomme tilskuer vil derfor kunne finde en del afvigelser fra originalmanuskriptet.
En ændring jeg imidlertid ikke savner, er scenen hvor Robert Langdon kaster sig ud fra en flyvende helikopter og daler til jorden kun ved at holde et viskestykke udspændt over hovedet. Scenen var en skamplet på historiens realisme, men dens mangel på tilstedeværelse i filmen, retter heldigvis op på fejlen.

Et biografbesøg værd?

”Engle og Dæmoner” er en overordentlig vellykket filmatisering af Dan Browns geniale krimi. De bestialske mord, er mindst lige så gruopvækkende som de var at læse om i bogen, mens Roms og Vertikanets charmerende omgivelser står i smuk kontrast hertil.

Historien er som bekendt en ren fryd for den nysgerrige beskuer, og man kan ikke andet end at overvældes over de mange historiske trivia Robert Langdon kan kaste ud af ærmet.

Filmen er så afgjort et biografbesøg værd, og kunne man lide ”Da Vinci Mysteriet” vil man ikke skuffes med ”Engle og dæmoner ”.

Engle & Dæmoner

– Hvad synes du om “Engle & Dæmoner”?

Andrea, 15 år, Valby

Forventningerne var høje da jeg drog i biffen. Efter en så fantastisk bog måtte filmen da klart også være god. Og det var den helt bestemt! Det var et hæsblæsende mysterium vi begav os ud på sammen med symbolforskeren, CERN- professoren og Vatikanet. Jeg var fanget hele vejen igennem, for filmen var fyldt med spænding, action, og ikke mindst et genialt plot!

Filmen var rigtig flot fotograferet og når man kunne genkende lokaliteterne i Rom var det bare vildt fedt at se, og det gjorde det hele meget realistisk. Jeg synes helt klart det er en film, som skal opleves på det store lærred! En rigtig wauw-film!