Musik: For os der kun har set Katy Perry i popvideoer, kan det være svært at vide om den karismatiske sangerinde også er så meget musiker, at hun kan levere varen unplugged og live. Heldigvis er svaret “Ja, i aller højeste grad”. Faktisk er Katy Perrys jazzede fortolkninger fra denne MTV koncert i New York, noget af det bedste Perry jeg overhovedet har hørt.

AF PETER HENRICHSEN

Umiddelbart ville man overhovedet ikke sammenligne Katy Perry med Katie Melua, men essensen i Katy’s CD+DVD udgivelse “MTV Unplugged”, er at Katy med “y”, vælger at fortolker sine egne popslagere i et så jazzet arrangement, at vi er tættere på en Katie Melua koncert, end på en traditionel elektrisk Perry-koncert.

Tre hitsingler fra debutalbummet

Katy Perry er den fjerde artist i musikhistorien, der har tre singler der røg nummer 1 fra sit debutalbum, nemlig “I kissed a girl”, “Waking up in Vegas” og selvfølgelig “Hot’N’cold”. Albummet der hedder “One of the boys” solgte trippel-platin. Derudover er Katy Perry “Brit Award”-vinder, og “MTV Europe Music Award”-vinder, så en speciel forkærlighed har vi altså for den californiske sangerinde her i Europa.

CD og DVD – samme indhold

DVD og CD sælges samlet i et CD plastcover, og skiverne indholder de samme numre, nemlig seks af Katy’s bedste og selvskrevne numre, og et enkelt nummer, “Hackensack” (Fountains Of Wayne), som er så velarrangeret og iørefaldende at man vender tilbage til det gang på gang.

En musikalsk overlegen Katy

Livekoncerten er så hyggelig og nærværende, at det er som at være der selv. Det er skønt at høre (og se), at popartister kan arrangere sig med strygere, flygel og akustiske guitarister, og faktisk få endnu mere ud af hittene. Det viser virkelige at kompositionerne holder. Katy trykker musikalsk overlegent den smukkeste stemme ud, samtidig med at hun selv akkompagnerer på western-guitar. Alene stemme og guitar kunne have holdt koncerten alene. Det er en stor fryd for både øje og øre, at chille med Katy i “MTV Unplugged”. Julehyggeligt er det næsten, og i disse klimadage vil man nok også bifalde at der bliver spillet unplugged.

“Katy Perry – MTV Unplugged” indeholder numrene “i kissed a girl”, “ur so gay”, “hackensack”, “thinking of you”, “lost”, waking up in vegas” og “brick by brick”. DVD’en indeholder også et interview fra New York koncerten.