Jeg vil være helt ærlig og sige at film som ”Machete” ikke ligefrem er den slags film jeg normalt ser, så den var derfor meget anderledes for mig. Men min veninde som elsker den slags film var helt oppe og køre over den, så hvis du kunne lide film som Planet Terror og Sin City, så af sted med dig.

Anmeldt af Maria Riget Hansen, 16 år

Titel:

“Machete”

Instruktør:

Robert Rodriguez

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

9. december 2010

Machete (Danny Trejo) er en mexicansk politimand, hvis kone bliver brutalt myrdet for øjnene af ham. Han bliver efterladt til døden i et brændende hus, men han undslipper mirakuløst. Få år senere er han flygtet til USA hvor tingene er helt gale. Den racistiske senator John McLaughlin (Robert de Niro) vil gøre alt for at sørge for at mexicanerne ikke kommer ind USA, og Machete bliver tilbudt et job hvor han skal skyde senatoren. Men noget går galt, Machete når aldrig at skyde, men senatoren bliver stadig skudt i benet, og pludselig bliver Machete anklaget for et mordforsøg han ikke har lavet.

Planet Terror

Alle os som har set filmen ”Planet Terror” af Robert Rodriguez, som også har instrueret ”Machete”, ved også at det faktisk er i denne film det hele starter, da der pludselig kommer en ”trailer” til filmen ”Machete”, men da Planet Terror kom ud i 2007 havde Rodriguez ingen planer om egentlig at instruere ”Machete”. Nu tre år senere har han så gjort det alligevel, og derfor er det da en selvfølge at man skal ind og se den hvis man har set Planet Terror og på en eller anden sær måde holdte af dens mærkelige humor. Derfor kan jeg også sige at hvis man kunne lide ”Planet Terror”, vil man bestemt også kunne lide ”Machete” da det blot er mere af samme skuffe.

Sindssyg humor

Det skal ikke være nogen hemmelighed at ”Machete” har en meget mærkelig humor, for ikke at sige direkte sindssyg. Men det er nok ikke rigtig en film man skal tænke så meget over. Der er specielt en scene hvor Machete rive tarmen ud af maven på en mand og bruge den som reb til at springe ud fra en bygning, hvor jeg bare sad og tænkte: ”Ej, det var da bare lidt ulækkert.”
Men filmen indeholder mange af den slags scener, og der er meget blod. Jeg har dog set værre film, med meget mere splat, men jeg tror ikke det er en film for sarte meget sjæle. På den anden side er den også så plat at meget af det er svært at tage seriøst.

Dyb eller overfladisk?

Dette var et af de spørgsmål jeg stillede mig selv, efter jeg havde set den. For filmen handler også om illegal immigration fra Mexico til USA, men jeg tror ikke ligefrem at der er et privat lille vagtværn der tager ud om natten og plaffer mexicanere som prøver at krydse grænsen. Men måske er det i virkeligheden Rodriguez’s måde at prøve at gøre opmærksom på det store problem som immigrationen er. At han så laver en plat film ud af det hvor man kan slå hjernen fra og bare tænke ”what the fuck?” er på en eller anden måde fedt.

Andreas, 16 år, Århus

Machete bringer med Danny Trejo i hovedrollen et show fyldt med våben, splatter, sex og dårligt skuespil, hvilket kun kan blive en rigtig god cocktail til en drengerøvsaften.
Og drenget blev det, da der blev skålet med øl i biografen, da der blev snakket højlydt og da der blev grinet af afskårne hoveder og flænsede maver.
Og hvis man er med på den præmis, at den ikke skal ses som andet end en drengerøvsfilm, der følger i fodsporene af film som Planet Terror, Death Proof og Bitch Slap, kan det heller ikke blive andet end godt.
Men modsat Planet Terror bliver denne film ikke for klam, modsat Bitch Slap bliver denne film ikke til ren porno og modsat Death Proof har denne film faktisk en handling. Sådan skal det gøres.