Blod og hugtænder: Uden nogen forventninger, satte jeg mig til at bestige bjerget. Starten var rigtig hård, men efter nogle kilometer kom der fart på, og pludselig var jeg nået toppen. Jeg blev ærgerlig da jeg nåede dertil, fordi jeg brændte efter mere, men håber efterfølgeren af Blue Bloods bliver oversat til dansk.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

“Blue Bloods”

Forfatter:

Melissa De La Cruz

Sider:

325

Udkommer:

24. august 2010

Forlag:

People’s Press

Følelses-barometer:


Schuyler Van Alen har altid været anderledes end sine klassekammerater på den fine privatskole, Dushesne, som hun går på. Hun har altid været outsideren sammen med sin bedsteven Oliver. Mens hun foretrækker genbrugstøj, og gerne flere lag af det, og går med goth-make-up, går de andre piger på skolen i Prada og alle de andre dyre mærkevarer. Da Schuyler fylder 15, begynder der at ske mystiske ting for hende. Hun får en pludselig mærkelig trang til råt kød, og hendes blodårer bliver tydeligere på armene. Men endnu mærkeligere er det, at Jack Force, den hotteste fyr på skolen, pludselig begynder at vise interesse for hende?

Første bog oversat til dansk

Dette er første bog i serien, og er den eneste, der indtil videre er oversat til dansk. Den næste i serien hedder Maskerade, men om denne bliver oversat til dansk, er vist stadig ukendt. Genren er en blanding af spænding og fantasy, og falder også ind under ”blod og hugtænder”-genren, da hele historien netop handler om disse vampyrer, som er blevet så populære blandt teenagere i dag.

Tryllebindende historie

Sproget flyder godt i den, selvom den kan være lidt tung i starten, fordi man får utrolig mange beskrivelser. Alligevel blev jeg tryllebundet af den. Der bliver lagt stor vægt på det beskrivende i bogen: hvordan personerne ser ud, hvad de går i og de omgivelser vi befinder os i. Synsvinklen skifter mellem de tre vigtigste piger i historien som hedder Schuyler, Mimi og Bliss. Selvom jeg ikke er meget vild med, at der bliver skiftet rundt i synsvinklen, og tit bliver forvirret over det, fungerede det overraskede godt i Blue Bloods. Normalt, når jeg læser fjerde bog i Twilight (hvilket er sket 8 gange), hvor der både er Jacobs og Bellas synsvinkel, springer jeg normalt Jacob-delen over. Dette handler sandsynligvis også om, at alle de andre bøger er fra Bellas synsvinkel, og derfor fanger Jacob-delen mig ikke ordentlig. Da Blue Bloods fra starten lægger ud med, at man ser det fra forskellige synsvinkler, virker det helt naturligt, og var egentlig ikke noget jeg tænkte over, mens jeg læste.

Twilight møder Gossip Girls

Blue Bloods minder om en blanding af Twilight og Gossip Girls, da vampyrerne indtager New York iført høje hæle og bosætter sig i jet-set-miljøet. Jeg er jo kæmpe fan af Twilight, og derfor kan jeg også helt klart anbefale denne bog til andre Twilight-fans, hvis man ligesom mig, trænger til lidt nyt indimellem. Der er også lidt fra Blue Blood som kunne minde om Darke akademiet, fordi historien foregår på en luksuriøs privatskole, hvor de ”rige” børn går, undtagen Schuyler. Da hendes mor ligger i koma på sygehuset, og har gjort det siden Schyuler blev født, har hun ikke så mange penge og bor derfor sammen med sin bedstemor. Derudover er der også en speciel gruppe på denne skole, som godt nok bliver kaldet komitéen, hvor alle dem der ”er noget” bliver optaget.

Dagbogen

Undervejs igennem min bestigning, var der noget slinger i valsen. Jeg blev forvirret over, hvorfor Blue Bloods starter ud med et uddrag af en dagbog, men da jeg kom længere ind i historien, blev mine spørgsmål og underen endelig besvaret.

Virkeligheden forsvandt

Blue Bloods er en af de voldsomste fængende bøger jeg nogen sinde har læst, udover Harry Potter og The Twilight Saga. Nogle gange var mit hjerte ved at hoppe ud brystet, fordi det virkede så virkeligt. Jeg oplevede to gange under læsningen, pludselig at blive kaldt tilbage til virkeligheden med et brag. Dette skete i forbindelse med at min far kom hjem. Jeg var så begravet i bogen, at jeg ikke opdagede det. Det var først da min far stod foran mig, og snakkede til mig, at jeg røg tilbage til virkeligheden med et spark i numsen. Derefter måtte jeg bruge en halv time på at falde ned igen. Det er en fantastisk forfatter, der kan skrive bøger på en måde, hvor man glemmer alt og alle omkring sig – noget jeg oplever meget sjældent.

Uddrag af Blue Bloods

”Mærkerne bliver værre,” bemærkede Cordelia og hentydede til Schuylers underarme. Schuyler nikkede. Lyseblå striber var blevet synlige ned ad hendes arm og dannede et indviklet mønster lige under hudens overflade, hele vejen op af håndleddet. De fremtrædende blå årer var dukket op ugen inden hendes femtenårs fødselsdag. De gjorde ikke ondt, men de kløede. Det var, som hun pludselig voksede ud af sin hud – eller ind i den – på en eller anden måde.

Benene forsvandt under mig

Eftersom jeg har læst Twilight-bøgerne RIGTIG mange gange, var det fedt at læse noget nyt og anderledes, selvom Blue Bloods har sine ligheder med Twilight på grund af vampyrerne. Jeg er blevet lidt træt af at læse Twilight, da jeg efterhånden kan dem i hovedet, og så kom denne mulighed. Den slog benene væk under mig, men fordi den blev lidt for beskrivende, fik jeg ikke helt lov til at lege med billederne i mit hoved – det trak desværre en karakter ned. Jeg er virkelig blevet ramt af denne historien, og håber derfor også at Maskerade bliver oversat til dansk. Hvis du er vild med Twilight, vil du også elske Blue Bloods, men vær opmærksom på, at den ikke er helt så romantisk som Twilight.