Serien ‘Bøger fra Begyndelsen’: Jeg elsker virkelig fantasy-bøger. Bøger om folk på ens egen alder, som kæmper mod det onde, hvor der er action, kampe og overnaturlige væsner. Hvor mange af os har ikke altid gerne villet prøve at være i sådan en verden? Det har jeg i hvert fald og i ‘Det smaragdgrønne atlas’ kommer du ud på endnu en fantastisk rejse! Allerede efter to aftener og lidt af en dag havde jeg læst bogen, da jeg bare ikke kunne lægge den fra mig &mdash den fanger virkelig en!

Af Hejdi Norup, 21 år

Titel:

‘Det smaragdgrønne atlas’

Forfatter:

John Stephens

Originaltitel:

‘The Emerald Atlas’
(The Books of Beginning #1)

Oversat af:

Vibeke Nielsen

Sider:

429

Udkom:

Juni 2011

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:
‘Det smaragdgrønne atlas’ er første bind i en trilogi (Bøger fra Begyndelsen), hvor der er tre vigtige personer: Kate, Michael og Emma, hvor Kate er den ældste.

Børnene blev som små anbragt på et børnehjem, men efterhånden i løbet af årene der går, bliver de sendt over til diverse nye børnehjem. De ender på et børnehjem som viser sig ikke at have andre børn boende. Sammen finder de et gammelt atlas, hvor de ved at lægge et billede ind i, kommer tilbage til det tidspunkt billedet er taget, hvilket kan være en farlig ting, da man jo skal passe på, ikke at ændre fortiden.

Man føler med børnene på deres rejse, som en 3. persons fortæller gengiver ud fra de forskellige personers synsvinkler. For det er ikke bare en bog fuld af magi og eventyr, men det er også en lille families kamp for at finde deres forældre og om at finde ud af hvem de er. Man føler både deres sorg og glæde stærkere end i mange andre bøger.

Dværge og kæmpeulve

En grevinde med et koldt hjerte, dværge, kæmpeulve der jagter en, rædselsvækkere (væsner), hvis skrig nærmest lammer dig, en Dr. Pym som man kender i fremtiden og mange flere, er nogle interessante figurer som dukker op efterhånden i bogen, nogle husker man dog bedre end andre.

Medrivende historie

John Stephens har skrevet en fantastisk medrivende historie, som kan gå hen og blive en populær serie som ‘Harry Potter’, ‘Twilight’, ‘Narnia’ og ‘Det gyldne Kompas’. Der er kærlighed, had, venskab, mod og håb. Den har det hele! Den er gennemtænkt og man sidder med en fantastisk følelse, når man er færdig med bogen, mens man hungrer efter næste bind, som kommer i 2012.

Allerede en af mine favoritbøger

Hvis man kan lide at læse bøger i fantasy-genren, så burde man virkelig få læst denne her bog, den vil tage dig med storm! Den har de klassiske ting som en hver anden fantasy-bog, men alligevel er den sin helt egen. Det er også en bog som vil kunne læses højt for lidt mindre børn i 7-9 års alderen, men det er bestemt en bog som kan læses af folk i alle aldre – den er til alle der elsker et godt eventyr. Og det er helt klart blevet en af mine personlige favoritbøger!

Uddrag af ‘Det smaragdgrønne atlas’:

“Præcis i midten af papiret kom en lille, sort prik til syne. For øjnene af Kate flød den ud og bredte sig ligesom en blækklat. Et øjeblik efter var hele siden sort. Og så opdagede hun til sin store rædsel, at det sorte var begyndt at brede sig op ad hendes fingre”