Støttekoncert for GirlTalk.dk’: Da Rasmus Thude gik på scenen kl. 14 i dag på Kongens Nytorv i København, kiggede solen misundeligt frem fra en ellers overskyet himmel. Ikke så underligt, for den 23-årige tidligere X Factor-deltager fik i den grad lynopvarmet det forventningsfulde publikum med sit charmerende smil og smittede livsglæde, så selv solen måtte se sig slået.

Af Peter Henrichsen

Livsglæde er netop det GirlTalk.dks grundlægger, Anna Bjerre, ønsker kommer frem i de 12-24-årige piger, der dagligt søger hjælp til deres problemer via chatten på organisationens hjemmeside. Selvom 45 frivillige ungerådgivere årligt besvarer mellem 6000 og 7000 chatsamtaler og websiden har mere end 200.000 besøg, og selvom Anna Bjerre og initiativet har vundet adskillige priser siden websiden blev lanceret i 2004, er det alligevel en svær udfordring fortsat at skaffe midler til det utrolig vigtige arbejde.

Derfor vil Kultur For Unge minde alle om, at vores skønne teenagepiger og unge kvinder ikke bliver ved med at have det godt, hvis en vigtig organisation som GirlTalk.dk pludselig bliver glemt, mens krisen kradser i lille Danmark, og der oven i købet er urimeligt lange ventelister i psykiatrien.

Sorg, tårer, afmagt, selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordsforsøg kan aldrig gøres op i penge. Og hvis det kunne, er jeg sikker på, at vi hver især ville give alt det materielle vi overhovedet ejer, for at spare vores søstre, døtre, børnebørn, elever eller veninder for den smerte det er, at have det rigtig dårligt psykisk.

Prøv at overveje, hvad du, din virksomhed, organisation eller kommune kan gøre for at støtte GirlTalk.dk, så vores unge piger fortsat har et sted, hvor de kan for luft for deres svære tanker.

Læs mere om støtte her: www.girltalk.dk/sponsor

TAK 🙂