‘Zero Dark Thirty’: Instruktøren Kathryn Bigelow og manuskriptforfatteren Mark Boal – teamet bag den Oscar-vindende ‘The Hurt Locker’ – var faktisk i gang med en film om den mislykkede jagt på bin Laden, da meddelelsen om hans død blev offentliggjort og ændrede projektet. Nu kan de i stedet for fortælle om en mission accomplished – og alt det, der gik forud. Alt sammen baseret på førstehåndsberetninger.

Titel:

‘Zero Dark Thirty’

Instruktør:

Kathryn Bigelow

Land:

USA

Distributør:

Uip

Premieredato:

7. februar 2013

Ti års jagt sluttede, da en amerikansk specialstyrke
i hemmelighed fløj ind i Pakistansk luftrum for at fange verdens mest eftersøgte terrorist, Osama bin Laden. ‘Zero Dark Thirty’ følger de CIA-agenter, der gennem alle disse år møjsommeligt stykkede billedet sammen, der førte til aktionen.

I spidsen for jagten står en nyansat, kvindelig agent, Maya, der får sin ilddåb som vidne til en brutal afhøring af en mistænkt terrorist. Det er imidlertid, da hun finder en åbning i hans forsvar og vinder hans fortrolighed, at hun finder sit første spor.

Det fører hende til Pakistan, hvor hun dagligt gennem alle årene forsøger at få mening i de modstridende rapporter, før det endelig lykkes hende at fokusere på den mand, der viderebringer budskaberne fra den forsvundne bin Laden – for blot at møde skepsis og modstand fra sine overordnede. Men endelig bliver sporet varmt, og Maya er villig til at sætte sin karriere og sit liv på spil for at føre sin mission til ende.

‘Zero Dark Thirty’-konkurrence

Konkurrence-regler:

  • Konkurrencen er for børn og unge til og med 25 år.
  • Du deltager ved at svare på konkurrence-opgaven nedenunder.
  • Du skal skrive fornavn, efternavn og alder i din besvarelse, ellers deltager du ikke! (Har du glemt at skrive nogle af oplysningerne, efter du har sendt kommentaren ind, må du gerne skrive det som underkommentar til din egen kommentar. Det gør du ved at trykke på ‘svar’ under din egen kommentar.)
  • Du må kun skrive én kommentar og deltage én gang.
  • På Valentins Dag, 14. februar 2013 trækker vi lod blandt deltagerne og finder tre vindere blandt dem, der har besvaret opgaven. Vi slår vindernavnene op på denne konkurrence-side, du læser på nu, og vi sender en vindermail til hver vinder.
  • Hvis vinderne ikke har svaret på den vindermail, vi sender til dem, eller på anden måde ikke har fået etableret kontakt til os senest 17. februar 2013, fx via vores kontakt-e-mail som kan findes via menu’en eller på vores side på facebook, bortfalder præmien!

Konkurrence-opgave:

Skriv hvorfor du trænger til en biftur:

Fortæl lidt om, hvorfor du synes, du trænger til en tur i biografen for at se ‘Zero Dark Thirty’. 🙂

Skriv dit svar som kommentar nedenfor og tjek, at du har husket både fornavn, efternavn og alder.

De tre vindere:

Torsdag den 14. februar 2013 : Maria Kirstine Hvolbek, Simone Hagemann og Michelle Hagemann.