‘Anna Karenina’: Er du til intense og klassiske kærlighedsfilm, bør du se denne nye, anmelderroste filmatisering af Leo Tolstoys roman.

Hun er kommet til Moskva for at redde broderens ægteskab efter hans åbenlyse utroskab, men befinder sig pludselig selv på tynd is til ballet hos svigerinden. Egentlig er hovedpersonen den unge Kitty, der lige har afvist den dybt forelskede Levin, men hun har kun øjne for den flotte officer Vronsky.

Desværre har Vronsky denne aften kun øjne for Anna, og mens de svinger sig til valsen, stiger deres puls, og et farligt eventyr begynder. Foruroliget over sin uventede passion flygter Anna hjem til sin mand i Skt. Petersborg, men Vronsky følger efter hende, og sammenlignet med det kolde, formelle ægteskab med Karenin er det åh, så let at hengive sig til den unge Vronsky.

Men hvor det pæne selskab måske ser igennem fingre med en ung mands affære med en gift kvinde, tager det afstand fra den kvinde, der forlader sin mand for at følge kærligheden. Således trækker Annas og Vronskys affære et ødelæggende spor efter sig, om end Kitty og Levin finder, at de har fået en ny chance. Men kærligheden kan have trange kår, og prisen for at følge hjertet kan være høj i det stive hierarki i zarens Rusland – et glitrende udstillingsvindue for de rige og mægtige, men måske mere en forgyldt scene end et levende samfund.

Joe Wright genfortæller Leo Tolstoys ‘Anna Karenina’ med Keira Knightley i titelrollen omgivet af blandt andre Jude Law, Aaron Taylor Johnson, Matthew Macfadyen, Alicia Vikander og Emily Watson. Kærlighedsintrigerne i Moskvas og Skt. Petersborgs saloner præsenteres som i en delikat koreografi, der samler de mange handlingstråde og bifigurer som på et teater.

‘Anna Karenina’-konkurrence

Konkurrence-regler:

  • Konkurrencen er for børn og unge til og med 25 år.
  • Du deltager ved at svare på konkurrence-opgaven nedenunder.
  • Du skal skrive fornavn, efternavn og alder i din besvarelse, ellers deltager du ikke! (Har du glemt at skrive nogle af oplysningerne, efter du har sendt kommentaren ind, må du gerne skrive det som underkommentar til din egen kommentar. Det gør du ved at trykke på ‘svar’ under din egen kommentar.)
  • Du må kun skrive én kommentar og deltage én gang.
  • Onsdag den 8. maj 2013 trækker vi lod blandt deltagerne og finder fire vindere blandt dem, der har besvaret opgaven. Hver vinder modtager 2 fribilletter til ‘Anna Karenina’. Vi slår vindernavnene op på denne konkurrence-side, du læser på nu, og vi sender en vindermail til hver vinder.
  • Hvis vinderne ikke har svaret på den vindermail, vi sender til dem, eller på anden måde ikke har fået etableret kontakt til os senest 15. maj 2013, fx via vores kontakt-e-mail som kan findes via menu’en eller på vores side på facebook, bortfalder præmien!

Konkurrence-opgave:

Skriv, hvorfor du bare må ind og se ‘Anna Karenina’:

Fortæl, hvem du kunne have lyst til at invitere med ind og se ‘Anna Karenina’, og hvorfor det netop er vigtigt for jer at se de klassiske kærlighedsfilm. 😉

Skriv dit svar som kommentar nedenfor og tjek, at du har husket både fornavn, efternavn og alder.

Lodtrækning:

Vindere:

Tillykke til Ditte Larsen, Anna Hansen, Stine Gregersen og Natacha Knudsen. 🙂