Du glæder dig til at læse ‘En flænge i himlen’, men du har ikke lige råd til at købe den, og bibliotekernes ventelister er deprimerende lange. Hvad gør du? Jamen, du kunne jo skrive dig op til ‘En flænge i himlen’ og læse nogle af de andre virkelig gode romaner, der minder lidt om den, mens du venter. Vi giver dig her nogle forrygende alternativer. Ikke bare gode bøger, men ifølge os: 6-STJERNEDE SUPERGODE SOCIALREALISTISKE ROMANER, som du heller aldrig vil glemme, og hvor du også vil knibe en tåre eller ti. Interesseret?

Klik på billedet af bogen for at komme til anmeldelsen.

‘Ikke engang et jordbær’ af Marnelle Tokio

‘Spiseforstyrrelser’: Tør du lægge alle dine forsvarsmekanismer, der normalt beskytter dig, og er du modig nok til at turde rumme Martys historie, mens du skiftevis griner og tårerne løber ned ad kinderne på dig, ja, så bliver du også vel belønnet i ‘Ikke engang et jordbær’ af Marnelle Tokio. Du kommer et stort skridt nærmere dig selv – ikke den, du vil være eller tror du bør være, men den du virkelig er. Det er meget store ord, men ‘Ikke engang et jordbær’ er også en meget stor bog om det allervigtigste her i livet!

‘Døde piger lyver ikke’ af Jay Asher

Selvmord: ‘Døde piger lyver ikke’ er historien om det værste i livet, nemlig når et ungt menneske vælger at begå selvmord. Er du pige, vil du identificere dig med Hannah i stedet for Clay, og så bliver oplevelsen først rigtig uhyggelig. Når den gribende historie endelig efterlader dig, vil du være mærket for livet — men samtidig har du lært, hvorfor vi alle SKAL gøre det bedre!

‘Her fra min himmel’ af Alice Sebold

‘Her fra min himmel’ / ‘The Lovely Bones’: 14-årige Susie Salmon har kun lige fået sit første kys af den dreng hun gerne vil være kæreste med i 70′ernes USA, da en børnelokker overtaler hende til at kravle med ham ned i en hjemmebygget hule på en majsmark tæt på den villavej, hvor hun bor. Selvom ‘Her fra min himmel’ handler om døden, ender den som en unik hyldest til livet. Den røg ind på en klar top 3 over de bedste bøger jeg har læst i hele mit liv.

‘Vinterpiger’ af Laurie Halse Anderson

Spiseforstyrrelser: Tag med på en rejse sammen med den anoreksiramte Lia i Vinterpiger. En rejse, som jeg sent vil glemme; en rejse, der var så smuk, farlig og skræmmende, men samtidig en rejse, jeg ikke havde lyst til at springe fra. For Vinterpiger er en hel unik bog, der fanger læseren, ændrer opfattelser og fortæller om en pige, du har lyst til at redde – men kan Lia egentlig reddes?

‘Stjerneskælv’ af Anders Johansen

‘Spiseforstyrrelser og selvskade’ : I nogle bøger sidder jeg og kigger på bogstaver og tjekker sidetal for at se hvor meget “arbejde”, der er tilbage. I “Stjerneskælv” blev jeg taget i kraven, flået ind i bogen og først spyttet ud igen på allersidste side med tårer løbende ned ad kinderne. Og jeg var parat til straks at begynde forfra igen. Wauh – for en god oplevelse! Anders Johansens ‘Stjerneskælv’ rammer så præcist alle de følelser unge piger går og gemmer på, og som nogen pludselig bliver rigtig syge af at gemme på. Det handler nemlig ikke om mad og hobbyknive – det handler om følelser.

‘Hvis jeg bliver’ af Gayle Forman

En forfærdelig ulykke vender op og ned på alting i syttenårige Mias liv. I løbet af et splitsekund forvandles en køretur ud ad den snevåde Oregon-landevej til et mareridt, og Mia finder sig selv i en desperat søgen efter sin familie – lige indtil hun finder sin egen lemlæstede krop i landevejsrabatten. ‘Hvis jeg bliver’ griber om sig med storladne følelser og omfattende beslutninger, og den enkle måde tingene skildres er klog og henvender sig i høj grad til målgruppen. Skrivestilen fungerer overraskende godt med dens todeling; fra flash backs til episoder i Mias liv til et klokkeslæt der markerer, at man er tilbage i det kritiske hospitalsmiljø.

‘Himlen ved mine fødder’ af Jandy Nelson

‘Himlen ved mine fødder’: Er man netop til ungdomsbøger, som omhandler de psykisk svære emner, så som ‘Hvis jeg bliver’ af Gayle Forman, vil jeg uden tvivl anbefale ‘Himlen for mine fødder’ til samlingen.

‘Før jeg falder’ af Lauren Oliver

Før jeg falder’ er en af de bøger som får dig til at tænke – tænke længe, også efter at du er færdig med den. Du kommer til at tænke på livets svære ting, hvornår du sidste gang vil gøre, det du elsker eller se dem du elsker. Hvis du ikke kan lide at tænke på sådan nogle ting, er denne bog nok ikke noget for dig. Men hvis du elsker bøger med en dybere mening, ligesom jeg, vil du helt sikkert elske denne bog!