Selvom temaet med hekse og troldmænd er alt for brugt i ungdomsromaner, lykkedes det alligevel Michelle Krys at erobre mit hjerte fuldstændig med ‘Hexed’, første bind i ‘The Witch Hunter’-serien. Historien er vidunderligt uforudsigelig, super sjov og underholdende.

Af Peter

Title:

‘Hexed'(The Witch Hunter #1)

Author:

Michelle Krys

Pages:

373

Published:

June 10th 2014

Publisher:

Corgi Books
Random House

Feelings Thermometer:
Indigo Blackwood – er nogle få år ældre end Sally Sand, som du kender fra serien ‘Brace Face’, ellers er hun en tro kopi. Hun vil virkelig gerne være populær på sin High School, og det lykkes hendes faktisk temmelig godt.

På skolen er hun nemlig én af de attraktive cheerleaders, og hendes bedste veninde, Bianca, er ligefrem cheerleadernes kaptajn. Indies kæreste Devon er det amerikanske fodboldsholds hjerteknuser af en fyr, som de fleste piger er hemmeligt forelskede i. Selv om Devon egentlig ikke forstår Indies følelser særlig godt, er hun alligevel taknemmelig for, at hun har scoret én af de mest eftertragtede fyre på skolen.

Men en eftermiddag, hvor hun kører på de trafikkerede veje i Los Angeles, på vej til sin mors lille butik ‘The Black Cat’, lander der pludselig en død fyr på asfalten lige foran hendes bil. Hun er voldsomt chokeret i dagene efter hændelsen, og Devon forsøger at trøste hende på sin sædvanligt kiksede måde, denne gang med billetter til en ellers udsolgt rockkoncert. Men Indigo kan slet ikke tænke på musik, for hun bliver pludselig forfulgt at en kikset og meget påtrængende fyr i en vildt umoderne læderjakke. Først da han begynder at tale om Indies mor, som om han kender familien godt, bliver Indie rigtig urolig.

Hendes mor skjuler nemlig en hemmelig heksebibel i ‘The Black Cat’, og Indie ved, at der vil ske noget nær jordens undergang, hvis bogen forsvinder. Men lige nu og her er Indie allermest bekymret for sin mor!

Uddrag af ‘Hexed’

“All right, all right.” He shrugs off his leather jacket, revealing a sleeve of colorful tattoos on his right arm, then spreads his legs and grips the wood. And then he does something really strange, even for him. He closes his eye and whispers something inaudible. I can’t believe I wasted precious time on this weirdo. I snatch my cell phone out of my bag and dial 911.
“Hello, uh, hi, I need help. A bookcase fell over in my Mom’s shop and she’s trapped … Yes, she’s breathing, but she can’t get out and she’s hurt … Yes, it’s The Black Cat on Mel—” Before I can finish my sentence, the guy’s lifting the bookcase.
And making it look easy. I mean, he’s got a deep crease in his brow and he’s lifting slowly, as if it’s a strain, but the muscles in his forearm aren’t taut and his knockles don’t whiten a bit.
But that’s crazy!
“Little help?” He nods toward Mom.
“I have to go. The Black Cat, two ninety Melrose. Hurry!”

Klassisk fantasytema med hekse og troldmænd

‘Hexed’ er første bog i Michelle Krys’ ‘The Witch Hunter’-serien. Selvfølgelig handler den om hekse og troldmænd og deres gensidige krig, og i det tema, er der jo ikke noget nyt.

En high school fyldt med tonsvis af hjernedøde sportsidioter, intrigante cheerleadere og en enkelt pige, der har nogle skjulte heksekræfter, som hun først skal til at lære at bruge. Og nårh ja, det havde jeg nær glemt, en fyr der er mystisk og anderledes på den søde måde, som vores heltinde så skal bestemmes sig for, om hun vil forelske sig i.

Den var jo SJOV!

Men ‘Hexed’ føltes alligevel dejligt anderledes og ny. Hvorfor? Fordi den bare var sjov! Du ved sjov på den der måde, som når du sidder med din veninde i svømmehallen, ser en blæret fyr, der springer ud fra 3-meteren, men som ufrivilligt efterlader sine badebukser flydende i overfladen-SJOV! 😀

Og hvad er der egentlig blevet af sjove bøger? Jeg har faktisk savnet dem. Efterhånden handler alt inden for Young Adult om, hvad der bliver den nye ‘Divergent’ eller den nye ‘The Mortal Instruments’. Rigtig mange forfattere tager sig selv alt for alvorlig i kampen på at gøre Veronica Roth og Cassandra Clare kunsten efter, og så bliver det stærkt undervurderede element – dét at have det sjovt – pludselig glemt. Derfor var det en dejlig overraskelse, at Michelle Krys ikke tager sig selv og sine hovedpersoner så super alvorligt. Hun placerer dem blot i nogle akavede situationer, så du kan få et godt grin og kan blive underholdt på en rigtig hyggelig måde.

Indies skønne voldsomme temperament

Indigo har et vildt temperament – og det er både uheldigt for hende, men også charmerende og en egenskab, man ikke kan lade være med at holde af. Selv om hun hader sine egne udbrud, kan hun bare ikke styre dem, og det går for det meste af tiden ud over Bishop, hendes troldsmands- modpart i historien.

Til gengæld kan Bishop hurtigt gennemskue Indie, og selv om han nok ved, at han ikke burde trykke på de knapper, der gør hende hidsig, gør han det netop, og derfor er Bishop så pokkers skøn. Indie, derimod, vil med glæde skubbe Bishop ud over skråningen på Mount Lee i Hollywood Hills, men hun ved også, at hun ikke kan klare sig uden ham, fordi der ikke er andre, der kan lære hende at mestre sine nye heksekræfter. Et vildt sjovt dilemma udtænkt af Krys.

Fik alt det, jeg ønskede mig

Plottet – der handler om en fortryllelse, der skal hæves på den førnævnte heksebibel – udspiller sig i et hastigt tempo og er fyldt med masser af lækker action. Og mens jeg læste, følte jeg faktisk, at Michelle Krys læste mine tanker. For da det hele blev lidt for venskabs-agtigt, og jeg savnede noget romantik, dukkede der et romantisk afsnit op, og da begivenhederne efterhånden føltes lidt for sikre for Indie – der var ikke rigtig noget på spil, noget, der kunne gå galt – ja, så sprøjtede det pludselig med blod, og der skete voldsomme ting, som ændrede historiens retning fuldstændig. Wauh!

Lige ved at gå i stå

Men da jeg var kommet 230 sider ind i bogen, opstod der alligevel et uforudset tomrum. Tempoet faldt drastisk, og det var som om Krys blot begyndte at lægge op til aktiviter, som vi først skulle høre om i næste bind af ‘The Witch Hunter’. Og den slags hader jeg virkelig. Læseren skal underholdes gennem alle siderne i en bog. Det betyder ikke at tempoet skal være højt hele tiden, men en historie må ikke føles som om, den er ved at blive lukket pænt ned, når vi kun er 3/4 igennem. Heldigvis skifter Michelle Krys mening og giver os en sidste rutsjebanetur til The Fairfield High Homecoming-festen, men jeg var altså lige ved at blive så irriteret over, at handlingen gik i stå, at jeg var parat til at lægge bogen fra mig.

Alt i alt

Det er sandt, at hekse og troldmænd virkelig er blevet brugt meget i Young Adult-romaner. Alligevel formåede Michelle Krys at fange mig fuldstændig med ‘Hexed’. Historien er dejlig uforudsigelig og bare virkelig feel-good-hyggelig og -sjov. Omgivelserne i LA er rigtig spændende, når man selv kun bor i lille flade Danmark, og Krys’ beskrivelser af Indies følelser og personernes kropssprog og ansigtsudtryk, er så præcise, at jeg virkelig kunne se alle scenerne for mig. Sammen med de skarpe ping-pong-dialoger udgjorde Krys skarpsindige forståelse for dynamikken mellem teenagere faktisk den allerstørste læseglæde for mig undervejs.

Krys er derfor stadig nødt til at skulle bevise, at helse- og troldmandshistorien også er værd at følge med i, hvis der skal komme mange flere bind af ‘The Witch Hunter’. Men under alle omstændigheder glæder jeg mig dog til at se, om Indie og Bishop virkelig bestemmer sig for at gå efter et helhjertet forhold, for med deres meget markante og modsatte personligheder, kan det kun give nogle utrolig sjove sammenstød.

Næste bog er allerede opslået på Goodreads. Den kommer til at hedde ‘Charmed’, og den udkommer den 26. maj næsten år, altså 2015.

Uanset hvor du bor i landet, kan du låne ‘Hexed’ på
Bibliotek.dk

Hvis du bedre kan lide at eje dine bøger, kan du købe ‘Hexed’, fx hos
Book Depository her
fra 93 kroner, og fragten er gratis!