Galathea3-ekspeditionens skib VÆDDEREN lagde i går til kaj ved Langelinie i København. I dag var det så muligt for offentligheden at se, hvilke forhold forskerne og skibets besætning har haft under deres jordomsejling.

Vikarierende besætning

Det vigtigste manglede dog, nemlig alle ekspeditionens deltagere. De var taget til reception på Københavns Rådhus og var optaget resten af dagen med modtagelse i Politikens Hus samt efterfølgende middag i TIVOLI. Med en manglende besætning var det derfor store dele af HVIDBJØRNENs besætning, der vikarierede, og sørgede for at folk kom ombord, samt at færdslen skete under betryggende forhold. Der var nemlig adskillige stiger og smalle trapper, der blev forceret af ældre københavnere og folk med babyer i favnen. Og hvis man ikke lige holdt øje med sin fireårige knægt, var der ikke langt til et 30 meters frit fald ned i havnebassinet.

Et meget lidt inspirerende lysbillede-show kørte på en stor TV-skærm med trist underlægningsmusik, hvor en fortælling om turen havde været meget mere på sin plads.

Et spændende spøgelsesskib

VÆDDEREN var et utrolig spændende skib at færdes på for både børn og forældre, i særdeleshed skibets bro, der var spækket med højteknologisk navigationsudstyr. Kvinderne var nu mere til at nyde eftermiddagens fantastiske sol på skibets varme dæk med udsigt over Københavns havn.

Folk havde selvfølgelig en hel del spørgsmål omkring Galathes3 forskernes dagligdag, samt til alt det spændende forskningsmateriel, som lå rundt omkring på dækket, men HVIDBJØRNEN’s besætning måtte gang på gang beklage, at de ikke kendte til detaljerne, da de ikke havde deltaget i ekspeditionen.

Forhåbentlig vil nogle af Galathea3 ekspeditionens deltagere være til stede ved arrangementerne fredag på Langelinie-kajen, for et åbent skib uden forskere, der kunne berette med liv og sjæl, mindede mest af alt om en rundvisning på et forladt spøgelsesskib.