Klokken 12 i dag kørte færdselspolitiets MC’ere igen eskorte igennem indre by. Ikke for prinsessen, men for flere hundrede glade københavnske børn, der med et stort optog fejrede at de nu både har Billedskolen, Teaterskolen og i dag også Musikskolen samlet i nogle dejlige nyrenoverede lokaler bag Øksnehallen, tæt på Hovedbanegården.

Børne- og Ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard indledte arrangementet med en tale foran Københavns Rådhus, hvor han understregede hvor godt det er, at vi også husker at udvikle byens børn på de kreative områder.

Kæmpelarver på kørebanen

Med et blæserorkester som fortrop slangede det glade optog sig gennem City og ned til Sønder Boulevard, som også har gennemgået en forvandling med grønne områder og aktivitetspladser, hvor man kan få et frisk pust midt i storbyjunglen.

Børn i farvestrålende kjoler eller klædt ud som lange kæmpelarver, nød at det i dag var bilisterne, der skulle holde tilbage for fodgængerne. Fire motorcykelbetjente fra Københavns Færdselspoliti spærrede løbende og effektivt de store lyskryds af for trafik. Til stor begejstring for mange af  drengene vakte det specielt opsigt, når selv store biler blev stoppet på stedet med et enkelt blik og en formanende pegefinger fra betjentene.

Bondam ikke for børn

På Sønder Boulevard indviede teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam området med en lang og kedelig tale, i hvert tilfælde set fra børnehøjde.

For det var jo netop børnenes dag, og de ville alle sammen meget hellere ned til deres nye musikskole i Kalvehallen så de kunne høre nogle bands, se noget teater og sende en helt personlig ballon til vejrs med en hjemmelavet tegning på.

Ved ankomsten blev der endelig åbnet op for fri børneudfoldelse på de tre spændende skoler, hvor specielt musikskolen havde et spændende program med blæserkvintetter og rockbands, der skruede helt op for deres fortolkninger af Red Hot Chili Peppers numre!

Kig forbi på Kulturnatten

Alle tre kreative skoler drives af Københavns Kommune for kommunens børn og unge mellem 0 og 25 år.

Skulle man være interesseret i at se de dejlige nye lokaler skolerne har fået, bliver der mulighed for det i forbindelse med Kulturnatten i uge 41, hvor der vil være adskillige børnearrangementer.

Udover det, bør man holde øje med skolernes hjemmesider, for der bliver selvfølgelig også afholdt koncerter og teaterforestillinger så børnene kan vænne sig til de skrå brædder.