Breanna Ross and Kristy Vanderplas from Street Kids in Toronto had a nice conversation with Alexandra, Countess of Frederiksborg, concerning their work with street kids in Poland and Kenya.
Ecco Walkathon støttede blandt andet organisationen Street Kids, som grevinde Alexandra af Frederiksborg aflagde et besøg. Repræsentanterne fra Street Kids, Breanna Ross og Kristy Vanderplas, havde taget turen hele vejen fra Toronto, for at gøre opmærksom på deres arbejde omkring gadebørn i Polen og Kenya. (Her har Alexandra netop modtaget en gave fra Street Kids.)

Ecco Walkathon 2008 København

Morgenstunden


Sko og støvler testes i en alt-slags-vejr-maskine.

Husk nu vand med ud!
- Sådan kan det gå hvis man ikke drikker vand, erklærer Bubber, men det viser sig at være en ældre dame, som er frisk som en havørn.
Jeppe kendt fra DR TV's Lillenørd lover at underholde på den nye børnescene.
Claus Meyer når lige at ankomme forpustet på cykel, da Bubber råber ham an fra scenen. Spas og ballade fra morgenstunden.


Ecco Walkathon Børnescene

Martin & Ketil underholder på børnescenen

Martin & Ketil underholder på børnescenen

Street Kids

Den Canadiske organisation Street Kids International, har udviklet et program der kan forbedre tilværelsen for mange af de 100 millioner gadebørn der eksisterer på verdensplan. Ecco Walk for Life, har som sponsor valgt at støtte to af Street Kids projekter i henholdsvis Kenya og Polen.

Gadebørnene bor lige om hjørnet
For blot at nævne et af projekterne, er det nærliggende at beskæftige sig med vores naboer i Polen. For rent faktisk skal vi ikke længere væk end 300 kilometer fra det Københavnske Walkathon, før vi støder på gadebørn.

I Polen vokser mange unge mennesker op med vold og hjælpeløshed i dagligdagen, forårsaget af landets økonomiske krise. Alkoholisme og stofmisbrug er mange steder resultatet af længere tids arbejdsløshed. Det er betingelser der gør det svært for de unge at få en uddannelse, et job og nogle aktive fritidsinteresser, som mange unge i Danmark næsten betragter som en selvfølge. Og hvis problemerne i hjemmet samtidig bliver for store, ender de unge polakker mange gange på gaden.

Små succeser giver håbet og selvtilliden tilbage
De programmer som Street Kids kører, støtter de unge polske gadebørn med undervisningsprogrammer, der lærer dem mere sikre, produktive og sunde måder at tjene penge på. De unge får også undervisning, og bliver individuelt støttet i at udnytte deres mange naturlige evner.

Street Kids underviser også de unge i en fysisk sundere levevis. De lærer at beskytte sig mod seksuelt overførte sygdomme, og generelt at tage vare på deres krop, så de fx ikke ryger ud i stofmisbrug. Men Street Kids arbejder ikke kun på gadeplan. For at få vedvarende ændringer i samfundet, forsøger Street Kids at få regeringen og myndigheders øjne op for hvor stor en ressource gadebørnene rent faktisk kan blive for samfundet, hvis blot man rækker dem en hånd.

Problemerne er forskellige – ideologien er den samme
I Street Kids projekt i Kenya ser de unges problemer måske lidt anderledes ud, men hjælpen som Street Kids sætter ind, er så at sige den samme som i Polen. Det handler i bund og grund om at give de unge selvtilliden tilbage, ved at vise dem en plads i samfundet hvor de kan passe bedre på sig selv, og forsørge sig selv på en sund og værdig måde.

Kristy Vanderplas from Street Kids

Hjerteforeningen


Gå-pengene støtter børn med hjertefejl
Rikke er i dag 8 år. Hun ligner alle andre børn, men hendes hjerte er anderledes. Hun er et af de ca. 600 børn, der hvert år fødes med en medfødt hjertesygdom. Hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme hører til de mest almindelige medfødte misdannelser. Bl.a. pga. forskning og patientstøtte har Rikke det godt i dag, men hun har været igennem tre alvorlige operationer og skal stadig tage medicin hver morgen og aften.

Børn som Rikke er et af tre velgørende formål, du kan støtte gennem Hjerteforeningens Hjertebarnsfond ved dette års ECCO® Walkathon.

Hjerteforeningen støtter hjertebørn og deres familier
Hjertebarnsfonden blev stiftet i 2004 af Hjerteforeningen og indsamler og uddeler midler til støtte for hjertesyge børn og deres familier. Fonden arbejder for at sikre den bedst mulige behandling og livskvalitet for de hjertesyge børn gennem forskning, patientstøtte og forebyggelse.

For at lette den ofte barske hverdag for hjertebørnene og deres familier tilbyder Hjertebarnsfonden bl.a. rekreationsophold og aflastningsweekender, som restitution for hele familien. På rekreationsopholdene, der er af en uges varighed, sikrer professionel rådgivning fra bl.a. psykolog, socialrådgiver og diætist at familierne får et udbytterigt ophold samt vejledning og redskaber til at tackle livet med et hjertesygt barn. Aflastningsweekenderne giver familien en dejlig afslappende weekend sammen med ligestillede.

Din indsats gør en stor forskel
Hjerteforeningens del af gå-pengene benyttes i Hjertebarnsfonden. Dermed er man med til at finansiere livsvigtig forskning i behandling af medfødte hjertesygdomme. Derudover vil pengene gå til rekreationsophold og aflastningsweekender for hjertebørn og deres familier, hvor de får hjælp, ro og styrke til at samle kræfter til at klare hverdagen.


WWF Verdensnaturfonden
Verdensnaturfondens nye generalsekretær, Gitte Seeberg, får sig en hyggesnak med børnene om fondens store panda-maskot

I år gik rigtig mange deltagere penge ind til Verdensnaturfondens store regnskovsprojekt i Congo River Basin, et stort regnskovsområde i Afrika med et areal svarende til Indien og Frankrig til sammen.

Hjælp til bjerggorillaerne
Udover den konstante ulovlige skovhugst, der ændrer klimaet og livsbetingelserne for de lokale beboere, er de lidt over 700 bjerggorillaer i området også særdeles truet. På grund af manglende forståelse for gorillaernes levevis, ødelæggelse af deres levegrundlag og på grund af ulovlige nedskydninger er bestanden under pres. (Faktisk er Bestanden af bjerggorillaer i Virunga National Parken i DRC steget med 11 % over de sidste 12 år, bl.a. pga. WWF arbejde i regionen.)

Gå-penge til vigtige projekter
Gå-pengene som folk samlede ind i søndags, vil Verdensnaturfonden bruge på at støtte projekter med lokalbeboere, hvor de bl.a. kan arbejde som nationalparkvagter i Congo River Basin og lære at udnytte skovens ressourcer på en bæredygtig måde. Hvis regnskoven forsvinder, er det ikke blot nogen enestående dyrearter der går tabt, men også en indtægtskilde for lokalbefolkningen i de afrikanske lande som nationalparken ligger i.

Et bæredygtigt samspil
Verdensnaturfonden uddanner blandt andet de lokale indbyggere i hvordan man omgås bjerggorillaer på deres præmisser, og i hvordan man på en god måde viser gæster rundt i nationalparken, så det bliver bæredygtigt for både skoven, dyrene og menneskerne.

Verdens næststørste regnskov er ikke så kendt
Mange folk kender regnskovene i Amazonas, men området Congo River Basin er faktisk det næststørste regnskovsområde i verden. Et regnskovsområde som samtidig ligger i nogle utrolig fattige lande som har brug for ekstra hjælp til at passe på det.

Derfor gik Verdensnaturfondes del af Ecco’s gå-penge til bjerggorillaerne og et af de utrolig vigtige områder i verden: Congo River Basin.

WWF har en engelsk side om Congo River Basin forest

Åbningen

6 kilometer ruten


CheckoverrækkelsenOneTwo-koncerten
På gensyn i 2009