Ungdomsanmeldelse: Gran, gys og genfærd er en musical, der bliver spillet af børn og unge fra eventyrteatret. De er nogle enormt dygtige og meget professionelle skuespillere, som spiller med sådan et engagement, at man kun kan blive fanget af historien. Stykket er skrevet så alle kan være med, og historien er let at forstå uden at være kedelig. I Gys, Gran og genfærd er der både humor, gys og julehygge – og det er ikke kun for de mindste!

Anmeldt af Camilla Lærke Lærkesen

Nisser elsker teater! Men for nogle år siden skete der en tragedie, da Gran Teatret styrtede sammen, og teaterdirektørens tre børn blev begravet i ruinerne. Nu har Kleine, Julia og Nuggas forældre købt teatret. De underjordiske er ved at renovere det, og det er planlagt, at det skal genåbne juledag.

Spøger det på teatret

Nissebørnene udfordrer Kleine til at gå over på teatret for at se, om det er sandt, at det spøger. Men julemanden har forbudt nisser at nærme sig teatret, for hvad nu, hvis det faktisk spøger? Og hvad med de underjordiske? De hader nisser! Kleines storesøster, Julia, føler at spøgelserne opsøger hende om natten og samtidig bliver Kleine opsøgt af spøgelser, der beder om hans hjælp. Men kan han få nogen til at tro på det?

Talentfulde unge

Hele glassalen grinede i kor af de underjordiske og deres evindelige skænderier, og både voksne og børn gøs sammen, da spøgelserne dukkede op i baggrunden. Lys- og lydeffekterne var utrolig imponerende, og var med til at give os kuldegysninger. Man kunne næsten fornemme hvordan luften blev koldere, når spøgelserne kom frem, lyset dæmpedes og scenegulvet fyldtes med røg, så de hvide skikkelser nærmest svævede.

“Og personlighed var der nok af, da de unge slog sig løs! Hvad der overraskede mig allermest var de unges sangstemmer. Somme tider var det helt, så man fik kuldegysninger. “

gennemførte kostumer

Kostumerne fangede hurtigt min opmærksomhed. Der var mange små detaljer, men de kunne stadig holdes enkle, og samtidig var de festlige og flotte. Spøgelserne var elegante og enkle, de underjordiske var spændende og anderledes, og nisserne var selvfølgelig rigtig julede og søde, og alligevel havde de en stil der matchede deres personlighed.

Og personlighed var der nok af, da de unge slog sig løs! Hvad der overraskede mig allermest var de unges sangstemmer. Somme tider var det helt, så man fik kuldegysninger. Især Louise Bottelet, der spillede storesøster, Julia, sang med en stemme der fyldte hele Glassalen.

julemusical og julemarked – en god kombination

Jeg elsker jul, og jeg elsker musicals, så hvad kunne være bedre end en julemusical? Og den er helt bestemt værd at se! Det var helt trist, da den var slut, for det var så dejligt at sidde og grine, gyse og lytte til sangene.

Forestillingen foregår i Glassalen i Tivoli, så det er en god anledning til at se julemarkedet i TIVOLI. Det bliver en fantastisk eftermiddag i julens tegn. Man bliver i utrolig godt humør af alle de charmerende unge, der virkelig har talent og yder deres bedste! Historien var spændende, og man blev nysgerrig og interesseret med det samme.

Teater for alle

Det er ikke løgn, når Eventyrteatret skriver, at stykket er for hele familien. Jeg havde taget mine forældre og min lillebror på 11 år med, og de nød stykket lige så meget som jeg. Jeg havde aldrig før hørt om eventyrteatrets forestillinger, men nu er jeg da overbevist om, at jeg vil ind og se de næste!

“Det var helt trist, da den var slut, for det var så dejligt at sidde og grine, gyse og lytte til sangene.”

Gran, gys og genfærdEventyrteatrets julemusik

Anmeldt af Camilla Lærke Lærkesen

I år har eventyrteatret prøvet noget nyt – de har lavet en cd med julemusik.

Der er musik fra tidligere forestillinger og helt nye sange. Mine to favoritter blev lynhurtigt ”Parat til jul”, som deler titel med cd’en og oser af julestemning, og ”Hvis stjernerne var noder” som synges af Louise Bottelet, som spillede Julia i Gys, Gran og Genfærd. Hun har en utrolig flot stemme, som virkelig passer til musicalgenren.

Der er knald på, når de unge synger, og der er alle genrer. Det er sjovt og anderledes at høre julesange, som bliver sunget som musicalsange. De fortæller en ny historie for hver sang, og sangene er meget forskellige og skiller sig ud fra almindelige sange ved at være langt mere varierede.

Og selvom det ikke er klassikere, som de julesange vi bliver bombarderet med hvert år i radioen, så er det altså dejligt at høre noget nyt.

Det er imponerende, hvordan de unge kan lyde så professionelle, når man tænker på, at de ikke har lige så meget erfaring som de stjerner vi ellers hører i radioen.