‘Fægtning i filmens verden’ på Tøjhusmuseet i vinterferien

AF PETER HENRICHSEN

Det er de professionelle stuntmen og stagefightere Bo Thomas og Tina Robinson der står for vinterferiens flotteste og mest nærværende oplevelse. Det er bestemt ikke børneteater som Jytte Abildtrøm ville have spillet det. Når Bo og Tina først folder sig ud, er det som at deltage i en filmoptagelse til en stor Hollywood spillefilm. Fægte- og slåskampene er så realistiske, at man virkelig tror man befinder sig midt i en filmoptagelse.

Gid historieundervisning var så levende

Bo Thomas og Tina Robinson er desuden formidable til at tilfredsstille hele deres publikum. Selv om børnene er på første række under forestillingen, er der lige så meget historie, action og humor i voksenhøjde. Her bliver der ikke snakket ned til børnene i “Bamse & Kylling sprog”, så man keder sig ikke et eneste sekund som voksen.

Hvis alle historiske begivenheder kunne blive præsenteret af Bo Thomas og Tina Robinson, ville skolens tørre historiebøger aldrig blive læst mere.

– Hvad synes du om ‘Fægtning i filmens verden’?

Andrea, 15 år, Valby

Udover at vi lærte noget, var der masser af humor, kostumerne var rigtig flotte og autentiske, og der var gode historier. Vi får et godt indblik i, hvordan man egentlig laver slåsscener i film, så de ser realistiske og alligevel fede ud.

Jeg synes især det var spændende at se, hvor meget tøj og rekvisitter betyder for hvilket univers og hvilken tidsperiode vi befinder os i. Tina og Bo ændrede lidt på tøjet og straks befandt vi os i fortidens middelalder eller fremtidens Star Wars og Matrix. Jeg synes det var fedt, at de havde valgt scener ud fra film som de fleste af os kendte.

Den allerfedeste scene synes jeg var, da de havde Matrix tema, og Tina var udklædt som Trinity. Så fik hun spændt en wire på og løb henover Tøjhusmuseets lodrette murstensvæg, det så rigtig vildt ud. På et tidspunkt grinte jeg også højt over humoren. Børnene var især vilde med scenerne med Jack Sparrow og Ninja Turtles. Jeg synes det er en god oplevelse en vinterferiedag for børn og deres forældre eller bedsteforældre.

Camilla, 17 år, Dragør

Jeg synes Stagefight var et rigtig fedt show, der virkelig fangede! De professionelle stuntmen Bo og Tina fik publikum utrolig meget med. Kemien mellem dem var enormt god, og deres engagement og humør smittede.
Jeg kunne god lide at showet foregik som et foredrag, hvor vi blev involveret og ”undervist”, når de fortalte lidt om filmkunsten og afslørede nogle af Hollywoods stunt tricks.

Det bedste var, at de viste stunts fra forskellige film, som man kendte; Pirates of the Caribbean, Starwars, Indiana Jones og mange flere! Det var festligt, at de tog kostumer på og kaldte sig ved de navne, vi kender fra filmene.

Jeg synes, de fik koordineret forestillingen rigtig godt. Der hele tiden var en på scenen, som kunne underholde, hvis den anden var ude bag ved og skifte tøj.

Mikkel, 17 år, Birkerød

Stagefight på Tøjhusmuseet var et spændende og actionfyldt foredrag gennem filmens verden. De to skuespillere/stuntmen var dygtige, og fik på under en time præsenteret os for så forskellige film som Ivanhoe over Matrix til Starwars.

De mange kostumeskift gik glidende, delvis ved hjælp af publikum, alt imens der blev fortalt sjove anekdoter fra kendte film. Hele rummet blev udnyttet når Jack Sparrow i skikkelse af Tina Robinson, fægtede sig ned af trappen, eller løb lodret på væggene som Trinity fra Matrix. Dette betød desværre også at man som publikum, enkelte gange ikke var i stand til at se hvad der foregik på scenen, idet der ikke var taget højde for tribunernes uhensigtsmæssige placering.

På trods af enkelte langsommelige skift og klichérede jokes, var det et yderst underholdende show, der på en utraditionel, men dog pædagogisk vis, introducerede tilskuerne for skabelsen af en film og den bagved liggende historie. Jeg var underholdt undervejs og på bagrund af jubel fra publikum undervejs, kan jeg konkludere at jeg ikke var den eneste.