Ungdomsanmeldelse: The Proposal er en af sommerens bedste komedier, der overrasker, underholder og sætter gang i lattermusklerne. Tag med til Alaska, hvor den ene hylende morsomme episode, erstatter den anden i en lækker cocktail af romantik og sjov med hele svigerfamilien.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Margaret er redaktør – og den værste af slagsen. Hun er benhård, frygtindgydende og hadet af sine underordnede. Da hun står til at blive udvist af landet, tvinger hun sin sekretær Andrew til at gifte sig med hende for at få opholdstilladelse.

Men integrationsmyndighederne tror ikke på arrangementet, og for at gøre ægteskabet troværdigt, tager parret til Alaska for at besøge Andrews familie og annoncere forlovelsen.

En god blanding af nyt og forudsigeligt

The Proposal har et klassisk plot om det umulige par, der hader hinanden, bliver tvunget sammen, og ting begynder at ske.

Umiddelbart virker den lidt som alle andre romantiske komedier, og ikke ret langt inde i filmen, begynder man at tænke: ”de ender sammen.” Men The Proposal kan noget de andre ikke kan – snyde dig! Hver gang man tror, at nu er filmen gennemskuet, så drejer handlingen sig i en anden retning. Den virker forudsigelig, og alligevel er det umuligt at regne den ud.

“Den er romantisk, men ikke så meget at drengene står af, og den er sjov uden den ekstreme drengerøvshumor, hvor pigerne står af. ”

En klassisk historie i nye rammer

Den fantastisk sjove historie underbygges af nogle særprægede karakterer, og skuespillerne gør det enormt godt. Især Sandra Bullock og Ryan Reynolds, som spiller hovedpersonerne, er enormt troværdige og hylende morsomme.

Der bliver pustet liv i de gamle klicheer, som vi efterhånden kender fra samtlige komedier, så de får en hel ny virkning. Alle kender historien om den svære svigerfamilie, men når Margaret møder sin, er det bestemt ikke som noget vi har set før.

Af sted til biografen

Jeg elsker den! Jeg var helt færdig af grin gennem det meste af filmen. Filmen viser den humoristiske side af en realistisk historie om et proforma ægteskab. Jeg havde slet ikke forestillet mig, hvor mange sjove situationer, der kunne komme ud af at foregive at være et par.

Udover at være en utrolig opfindsom og underholdende historie, synes jeg også den er utrolig sød. Den er romantisk, men ikke så meget at drengene står af, og den er sjov uden den ekstreme drengerøvshumor, hvor pigerne står af.

Det er længe siden jeg har set så god en komedie. Jeg kan kun sige: ”Tag ind og se den!”

“The Proposal”
Mette, 14 år, Hammel

Før jeg så den virkede det som en film jeg let kunne gennemskue – det gjorde den også efter.

Men alligevel er ”The Proposal” en rigtig god film. Seriøse emner bliver blandet med herlig humor. Stemningsfyldte scener der for filmtudere ender i tårer, bliver pludseligt afbrudt af grin. Det gør at det hele ikke bliver så seriøst, men det er alligevel mærkeligt at sidde med de stadig våde øjne og grine. Følelserne kommer på karruseltur.

”The Proposal” er en rigtig ”happy ending”-film, en sød historie med fantastiske skuespillere. Så læn dig tilbage i sædet og nyd de gode grin

Astrid, 17 år, Langå

Romantik og humor for alle pengene!

The Proposal er virkelig en tøsefilm med stort T, men uden at være hverken for sentimental eller alt for komisk. Selve konceptet er langt fra nyt, men jeg synes helt klar, at den var en fryd at se, især fordi der er en virkelig god blanding af humor og sød romantik.

Samspillet mellem skuespillerne er brillant, og udviklingen i personernes forhold er også rigtig god og troværdig (taget i betragtning, at det er en komedie). En anden ting, der slog mig var, at musikken er virkelig velvalgt og passer rigtig godt med historien og handlingen.

Jeg følte mig bare så underholdt og godt tilpas da jeg gik ud af biografen, så grundlæggende er The Proposal helt klart en utrolig sød, humorfyldt feel-good film, der skal ses af alle romantik-elskere!