Anmeldelse: For Sabrina Starke er ”Yellow Brick Road” hendes første farefulde færd ud i den store soul-verden. Billedet er taget fra ‘Troldmanden fra Oz”, hvor Dorothy sammen med sin lille hund, Toto, fulgte ‘the yellow brick road”, ud i et stort eventyr. Om der også venter Sabrina Starke et stort eventyr, er svært at spå, men “Yellow Brick Road” er i hvert tilfælde en rigtig god begyndelse.

AF PETER HENRICHSEN

Selvom Sabrina Starke er hollandsk, ser hun ikke særlig hollandsk ud – snarere afroamerikansk. Den varme lækre soulstemme der kun synger engelsk, lyder også som en blanding af Alicia Keys og Duffy.

”Yellow Brick Road” er Sabrinas debutalbum. Hun har varmet lidt op for Estelle, sunget en enkelt duet med James Morrison, så der er ikke noget at sige til, at du ikke har hørt om hende.

Lægger ud med negro spiritual

Første nummer ”Romeo & Juliet” starter lidt negro spiritual-agtigt med håndklap og rytmiske slag på en ambolt, der leder tankerne hen på slavernes arbejde med jernbanerne i sydstaterne i midten af 1800-tallet.

Det er iørefaldende, melodisk, og der er masser af blå toner og lækre fede fraseringer, og Sabrina bliver bakket op af mundharmonika, flygel og akustisk bas.

“Guitar-riffene lyder meget som dem man finder på Joss Stone’s numre, og det er ikke så underligt, for produceren på ”Yellow Brick Road”, Billy Mann, har nemlig også arbejdet sammen med blandt andre Mary J. Blige og Joss Stone.”

Er der nogen hits

Er der nogen gode hits på albummet? Ja, det er der faktisk, for allerede andet nummer ”Do for love”, rammer én med et lækkert omkvæd. Brandgodt lyder det, når både strygerne og bassen spiller pizzicato i verset – altså når man på et strengeinstrument anslår strengene med med hele pegefingerens længde, så det giver en kort lyd uden efterklang.

Andre virkelig gode numre er ”Home is you”, ”Keep it simple” og ”A woman’s gonna try”. Guitar-riffene lyder meget som dem man finder på Joss Stone’s numre, og det er ikke så underligt, for produceren på ”Yellow Brick Road”, Billy Mann, har nemlig også arbejdet sammen med blandt andre Mary J. Blige og Joss Stone.

Vurdering

”Yellow Brick Road” og Sabrina Starke bliver du ikke pladask forelsket i ved første tone. Men giver du albummet lidt tid, kan du nemt ende med en dybere kærlighed til de lækre soul-numre. Der kan ikke sættes en finger på hverken sang, eller det meget varierede akkompagnement. Der er kvalitet og ægte musikglæde. Spørgsmålet er blot, om du har plads til endnu en dygtig soul-sangerinde i dit liv?