Ungdomsanmeldelse: Benyt efterårsferien til at tage på en eventyrlig rejse til Persien og en magisk verden med prinsesser, kaliffer, haremspiger og sabelslugere, som formår at fange din opmærksomhed og tage vejret fra dig. De talentfulde unge skuespillere fører dig ind i deres verden til en historie om tro, håb og kærlighed, som man kun kan elske.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

‘Tyven fra Bagdad’ er en historie om en Kalif, Achmed, som bliver franarret tronen af sin storvezir, der i Achmeds sted vil gifte sig med prinsessen af Basra og blive Sultan.

Achmed ser hende, da hun er på vej mod paladset og forelsker sig i hende. Sammen med sin nye ven, tyven Ali, drager Achmed mod paladset for at vinde prinsessen og sit land tilbage.

En gennemført teateroplevelse

Tyven fra Bagdad er dybt professionelt, og de unge skuespillere leverer forestillingen lige så flot som skuespillere med mange års erfaring kunne gøre det.
Musicalen er fyldt med fantastiske sangstemmer, hvor især Nadia Westi, der spiller den blinde spåkone, skal have ros for at efterlade hele salen med gåsehud hele vejen ned ad ryggen.
Koreografien var fantastisk, og kommer til sin ret når de utrolig talentfulde haremspiger og sabeldansere fylder hele scenen og tager vejret fra publikum.

De unge får dig med på historien

Alle skuespillerne er gode til at fange publikum, men især lægger man mærke til Ali, (Alex Høgh Andersen), som hele tiden er spændende og på.
Sultanen (Mikkel Becker Hilgart) står for det sjove indlæg, og gør sig bemærket da han betingelsesløst får både det voksne og unge publikum til at skraldgrine.

“Musicalen er fyldt med fantastiske sangstemmer, hvor især Nadia Westi, der spiller den blinde spåkone, skal have ros for at efterlade hele salen med gåsehud hele vejen ned ad ryggen.”

Glassalen er fuld af eventyr

Ligesom i juleforestillingen sidste år, spreder stemningen sig i rundt i hele salen og showet kommer langt ud over scenen. Denne gang breder forestillingen sig bogstavelig talt ud over hele salen idet Bagdads folk står i mellemgangene blandt publikum, så vi ikke bare sidder og kigger op på byen men føler os som en del af byen.
Der er mange flere på scenen i denne forestilling, og det giver et utrolig dynamisk show, hvor der hele tiden er noget at kigge på.

Oplev østens magi

Man bliver helt grebet af stemningen! Kulisserne og kostumerne tager os med til en eventyrverden, hvor alt kan ske. Musikken, dansen og hele historien fanger dig ind og får din udelte opmærksomhed. Det er et fantastisk afbræk fra en regnfuld efterårstid, og en aktivitet der helt sikkert bør være på programmet i efterårsferien.

Jeg glæder mig allerede til et nyt eventyr næste år!

“1001 nats eventyr – Tyven fra Bagdad”


Hvad synes du om ‘1001 nats eventyr’?

Andrea, 15 år, Valby

Vi sad der i salen, alle plaskvåde efter regnvejret udenfor, og alle klædt på til premiere på Eventyrteatrets forestilling i Glassalen, Tivoli – og stemningen var der allerede.

Det er virkelig vildt hvad sådan et stykke gør ved humøret. Jeg sad med kuldegysninger og blev helt rørt over de flotte sange, jeg grinede højt af Sultanen af Basra, gadetyven Ali og den blødsødne bøddel og ikke mindst sad jeg med helt opspilede øjne, fordi jeg ikke ville gå glip af noget overhovedet. På sådan en gråvejrsdag er det bare lige hvad man har brug for – at blive taget med ind i sådan et farvestrålende eventyr.

Til allersidst i stykket, da alt endte lykkeligt, sad jeg med blanke øjne, et kæmpe smil og med tankerne: Ja, vi kan gøre verden bedre, det hele er så enkelt! Lige som et rigtigt eventyr skal få en til at føle – og så bare ti gange bedre!

Wauh wauh wauh!