Ungdomsanmeldelse: Stig om bord når turen i Disneys ”Op” fører dig gennem eventyr, venskaber og spænding. Du vil møde talende hunde, flyvende huse, glemte oplevelsesrejsende og glemte drømme.

Mette, 14 år, Hammel

78-årige Carl Fredericksen drager ud på sit livs eventyr for at fuldføre sin afdøde kones drøm. Han får uønsket hjælp af den 8-årige friske spejderdreng Russell, som både finder en talende hund og kæmpefugl som han vil have med sig på rejsen mod Paradisvandfaldets top i Sydamerika. Men undervejs må de kæmpe mod uventede fjender og Carl må gøre op med sig selv hvad hans livs eventyr egentligt skal gå ud på.

Disneys nye charmetrold

”Op” er fyldt med spænding, sjov og eventyr som en rigtig Disney-film skal være. Den hjælpsomme Russell forsøger både at bekæmpe den onde besatte opdagelsesrejsende der uventet dukker op og vil stoppe Carl og Russell på deres mission, men hjælper også Carl til at få det smil frem der længe har været gemt væk. Russell er uden tvivl filmens stjerne; han er umådelig charmerende og sjov og fantastisk, op mod sin modsætning, den livløse Carl.

Eventyr i 3D

Som noget nyt kan filmen nu ses i 3D. Du får i biografen udleveret briller der vil forvandle filmens til et oplevelse ud over det sædvanlige. Billedet bliver levende og figurer og genstande er indimellem så tæt på at du er sikker på du kan røre dem hvis du strækker din arm frem. 3D effekten giver Russell runde kinder, flyvende genstande mere bevægelse og filmen en smagsprøve på det vi i fremtiden forhåbentligt vil se mere af.

Vurdering

”Op” er Disney når det er bedst. Computeranimeret og i 3D følger den med tidens udvikling og udnytter det så du kan se en film i (t)op-klasse. Fyldt med spænding, sjov og herlige figurer bliver du fløjet sikkert gennem stormvejr og skudsalver. Og på bedste Disney-manér ender vi trygt hjemme igen. ”Op” kan både få børn, unge og voksne til at grine, så ingen undskyldninger er ladt tilbage for ikke at gå i biffen. Tag 3D brillerne på, læn dig tilbage i sædet og lad eventyret begynde.

– Hvad synes du om “OP”?

Signe, 17 år, Århus

Selve historien var en anelse tynd, men 3D-billedet gjorde, at man fik en hel oplevelse ud af at gå i biografen – hele publikum dukkede sig et eller andet sted i filmen, fordi man flere gange troede, at der ville komme noget ud af lærredet. Der var mange replikker og hele scener, som var lige i øjet – jeg sad med en enorm klump i halsen, da Carls hus fløj væk, men samtidig var fuglen, den lille spejderdreng og Carl og Ellie som små så søde og sjove, at man ikke kunne gøre andet end at smile, så 3D-brillen løftede sig en smule. ”Op” er en film, som skal ses – både af små og store!

Camilla, 16 år, Dragør

Op var en meget mere gribende film end jeg havde forventet. Jeg synes den var rigtig sørgelig i starten. Jeg fik faktisk tårer i øjnene.
Filmen har en fantastisk humor, som bare rammer plet. Jeg grinede simpelthen så meget! Det var skønt! Det var så skægt med den onde hund med den lyse stemme. Jeg synes, filmen adskiller sig fra andre tegnefilm ved at have en personudvikling, der går lidt dybere end god og ond. Der var også rigtig mange detaljer i den, som fx et mærke i trøjen der stak op over kanten i nakken. Der er virkelig kælet for detaljerne i Op. Den er helt fantastisk!