“Snehvide”: Den magiske historie og de uforglemmelige figurer i Disneys Snehvide og de syv små dværge har begejstret generationer. Nu udgives den tidløse klassiker for første gang i en digitalt restaureret udgave, og som sædvanlig på Disneys klassikere, med masser af spændende bonusmateriale. Selv om moderne animationsfilm er blevet flotte, holder børn og unge nu allermest af de rigtige, gamle tegnede Disney-film.

AF PETER HENRICHSEN

kke og godhjertede prinsesse Snehvide elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel.

Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende…

“Hvis der er noget der har brændt sig ind i vores hjerter, og som desuden er kernen i Disneys Juleshow vi hvert år følger med stor glæde, så er det tegnefilmene ”Bambi” og ”Snehvide”!”

Første tegnefilm i spillefilmslængde

Hvis der er noget der har brændt sig ind i vores hjerter, og som desuden er kernen i Disneys Juleshow vi hvert år følger med stor glæde, så er det tegnefilmene ”Bambi” og ”Snehvide”! Snehvide og de syv små dværge fra 1937, er Disneys første tegnefilm i spillefilmslængde, og hvilket brag af en succes. Alt smelter sammen til en fantastisk eventyroplevelse: den glade og romantiske musik, de smukke sange, og de helt unikke tegninger som ingen andre end Disney kan lave.

“Specielt Disneys dyr er tegnet så realistisk og alligevel med et strejf af romantik, med store bedårende øjne og nuttede bevægelser, så man kommer til at elske dem lige med det samme.”

Vi elsker Disneys dyr

Specielt Disneys dyr er tegnet så realistisk og alligevel med et strejf af romantik, med store bedårende øjne og nuttede bevægelser, så man kommer til at elske dem lige med det samme. Tager vi en scene i begyndelse af filmen, hvor Snehvide taler med alle skovens dyr, har hvert enkelt dyr sit helt eget liv og sine egne bevægelser – de rykker sig ikke blot i samme takt. Og når Snehvide hæver hånden, har tegnerne fanget realismen i, at alle dyrene dukker sig og trækker sig lidt tilbage, som de sky skovens dyr de jo i virkeligheden er. Alt sammen udspiller sig på få sekunder, men har kostet måneders arbejde, og sådan fortsætter “Snehvide” scene for scene. Det har i dén grad betalt sig, for selv her 70 år efter er filmoplevelsen og eventyret i “Snehvide” lige så fantastisk som det må have været i 1937.

Kampen for “Snehvide”-filmen

Ekstramaterialet er det bedste jeg har set længe. Det er en fryd at se sidehistorien fra det virkelige liv, om Disney’s tegnere der ikke blev taget seriøst fordi de ville lave en tegnefilm der var over 10 gange længere, end de sædvanlige syv-minutters tegnefilm. Der er fuld plade til “Snehvide” på DVD eller Blu-Ray!“Snehvide”

Disney-klassiker nr. 1

Spilletid: 80 minutter

Ekstramateriale

• En milepæl i filmhistorien
• “Someday My Prince Will Come” med Tiffany Thornton
• Dumpes vilde minetur
• Animationsstemmer
• Disney gennem årtierne
• “Hej-ho” karaoke sing-along
• Smugkig på Disneys nye storfilm “Prinsessen og frøen”