Ungdomsanmeldelse: Nu er den her endelig til alle Twilight fansene: Deluxe pakken! Udover filmen indeholder deluxe-udgaven også halvanden times ekstramateriale. Vi får et spændende kig bag scenerne og følger forvandlingen fra bog til film. Det kræver dog en smule engelskkundskaber, da ekstramaterialet helt katastrofalt er uden undertekster.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Mit første indtryk, da jeg står med dvd’en i hånden, er wauw! Plastikæsken sidder i en raffineret sort box med sølvskrift: ”Twilight”. Jeg åbner den nysgerrigt og går ombord i deluxe-udgavens gaver. Postkortene er rigtig flotte, og samlekortene er meget sjove at sidde og læse på, men plakaten er lidt kedelig og klistermærkerne er bare slet ikke noget at råbe hurra for.

Overnaturlige væsner, almindelige skuespillere

Twilight Deluxe har mere end halvanden times ekstramateriale, hvor vi får et kig bag scenerne sammen med blandt andet skuespillerne, instruktøren og Stephenie Meyer, forfatteren af bogserien. Filmholdet afslører, hvordan de har klaret at lave en film, hvor halvdelen af historiens personer har overnaturlige kræfter, som skuespillerne umuligt kan efterleve. Samtidig er filmen også spækket med stunts og special effects, så der er masser af spændende teknikker at se, når du tænder for ekstramaterialet.

“Hvordan de har klaret at flytte et træ, optage helt tæt på fra en helikopter og lavet hele filmen uden brug af green-screen, er blot nogle af de opdagelser du kan gøre dig på ekstramaterialet på deluxe-udgaven. ”

Helt uden green screen

”Twilight” er filmet helt fantastisk, men er det nu også de rigtige locations og er det i virkeligheden stormvejr, når familien Cullen spiller baseball? Vi får lov at se, hvordan scenerne bliver redigeret mens filmen er ved at blive klippet sammen. Der står faktisk slet ikke noget træ udenfor Edwards vindue, som parret kan springe ud til. Hvordan de har klaret at flytte et træ, optage helt tæt på fra en helikopter og lavet hele filmen uden brug af green-screen, er blot nogle af de opdagelser du kan gøre dig på ekstramaterialet på deluxe-udgaven.

Ingen undertekster på ekstramaterialet

Jeg synes det er helt fantastisk så meget Stephenie Meyer er inde over ekstramaterialet. Der er lagt rigtig meget vægt på hvordan det var at gøre en bestseller til en storfilm, som fans’ne kunne lide, og det synes jeg netop er utrolig vigtigt. Jeg savner til gengæld at få lidt flere insider kommentarer fra skuespillerne om, hvordan det var at være med og den slags. At deluxe-udgaven simpelthen ikke form for undertekster på ekstramaterialet, trækker en stjerne ned. Dét er en fatal fejl på en så populær ungdomsfilm.

“Twilight – Deluxe Box”

Disc 1:

• ”Twilight” filmen
• Extended scenes
• Deleted scenes
• Becoming Bella
• Becoming Edward
• A Conversation with Stephenie Meyer
• The Comic Con Phenomenon
• Paramore “Decode” Music Video


Disc 2:

• Getting to know Twilight
• The Adventure begins: The Journey from Page to Screen
• The Partnership
• The Vampires
• Capturing The Action
• Vampire Baseball
• The Final Word On The Final Battle
• Putting It All Together
• New Moon Teaser
• New Moon Trailer
• New Moon: Meet Jacob Black
• Greetings From New Moon
• New Moon Sneak Peak
• Vampire Kiss Montage
• Edward’s Piano Concert
• Music: The Heartbeat of Twilight
• “Bella’s Lullaby Remix” Music Video
• Muse performing “Supermassive Black Hole”
• Linkin Park performing “Leave Out All The Rest”