Animation: Så udkom “OP” endelig på DVD, og der er fantastisk godt ekstramateriale med.

AF PETER HENRICHSEN

78-årige Carl Fredericksen drager ud på sit livs eventyr for at fuldføre sin afdøde kones drøm. Han får uønsket hjælp af den 8-årige friske spejderdreng Russell, som både finder en talende hund og kæmpefugl som han vil have med sig på rejsen mod Paradisvandfaldets top i Sydamerika. Men undervejs må de kæmpe mod uventede fjender og Carl må gøre op med sig selv hvad hans livs eventyr egentligt skal gå ud på.

Du kan læse anmeldelsen af filmen her

Fantastisk ekstramateriale

Selve “OP”-animationen er til seks stjerner alene, men DVD’en er også fyldt op med fantastisk ekstramateriale. Først er der den fem minutter lange animation “Delvis Skyet”, som også blev vist som forfilm i biograferne. Den er en utrolig sød animation, der handler om en uheldig stork, der få alle de svære babyleverancer.

Så er der endnu en 5 minutters animation, ”Doggis Specielle Mission”, som handler om golden retriveren “Doggi” fra “OP”. Også denne animation er i høj kvalitet, og fungerer som en slags ekstra scene til selve “OP”.

Dramatisk dokumentar fra Venezuela

Det aller bedste er en 21 minutter lang dokumentar, som tager os med bag filmen. Vi møder alle animatorerne, og følger dem på en lang rejse til det rigtige Venezuela i Sydamerika, hvor de besøger de flade bjerge, Tepuierne, som ligger til grund for “OP”. Det er ikke blot en almindelig rejse, men en hård ekspedition med Landrover, helikopter og vandring i timevis i klipper og mudder. Det er simpelthen fantastisk, at se de rigtige Tepuier, efter man har set “OP”, og man forstår at alle farverne, planter og klipperne, samt Paradis-vandfaldet eksisterer i virkeligheden. Wauh!

Vurdering

“OP” er i sig selv en fantastisk film, som kan ses fra 7 år, af tweens, teens og voksne. Der er både børnehumor og voksenhumor i den, så ingen keder sig. Det helt unikke ekstramateriale gør DVD’en endnu bedre, hvilket gør “OP” til én af de nye animationer, der virkelig giver fuld underholdning for pengene.

“OP”

• Lyd: Dansk / norsk / engelsk
•Tekst: Dansk / norsk / engelsk

Ekstramateriale på DVD

• Kortfilm: ”Delvist skyet”
• Alternative scener: Muntz mange slutninger
• Eventyret findes derude – Tag med til det rigtige Paradis-vandfald
• En helt ny kortfilm: ”Doggis Specielle Mission”