Ungdomsanmeldelse: Stjerner på stribe, fantastiske sange og storslåede danseopsætninger er blot nogle af ingredienserne i “Nine” – filmen fra manden bag kæmpesuccesen Chicago. Historien er skrevet over Federico Fellinis verdensberømte mesterværk, ‘8 1/2’, der også har spillet som musical på Broadway. “Nine” er et festfyrværkeri af flotte kostumer, godt skuespil men med så mange letpåklædte kvinder og ulødige dansetrin, at de mindste i familien nok skal blive hjemme.

AF MIKKEL, 17 ÅR

Han er Italiens største instruktør, berømt, eftertragtet og tilbedt; Guido Contini. Hele verden venter med spænding på hans nye mesterværk der skal få ham tilbage på toppen efter det seneste flop. Men pludselig vælger inspirationen at forlade ham. Produceren og skuespillerne står klar, mens manuskriptet forbliver blankt. Kreativt men også privat smuldrer tilværelsen for Guido. I håbet om at få livet tilbage på ret køl, søger han inspiration i de mange kvinder der har formet ham.

Kunne du li’ Chicago?

Kunne du lide Chicago, vil du helt sikkert også kunne lide Nine. Filmen er spækket med lækker musik, fantastisk koreografi, smukke dansere og ikke mindst tonsvis af pailletter, fjerboaer og sensualitet. Ligesom i Chicago er sangene blevet en hel film i sig selv. I ægte montage-stil, vises de i flashback-agtige scener når hovedpersonen mindes de ni kvinder der har betydet mest for ham. Dette betyder at show-numrene ikke behøver at overholde samme realisme som resten af filmen, men kan folde sig ud i al sin voluminøse, sprudlende og glitrende pragt, som de oprindelig blev fremført på Broadway.

Lårkorte kjoler og spredte ben.

“Nine” er en lang tour de force gennem den stakkels Guido’s besværlige besættelse af kvinder, og det gøres bestemt heller ikke let for ham; Konstant omgives han af lokkende kvinder, om end det er i skikkelse af Fergie som den temperamentsfulde barndomsforelskelse, Penélope Cruz som den sårbare elskerinde eller Nicole Kidman som verdensstjernen Claudia Jenssen. Sensualiteten driver nærmest ned af væggene i biografmørket, og der var flere scener hvor jeg undrede mig over at aldersgrænsen kun var sat til 11 år!

Med en snert af showtime og Italiano

Historien om Guido er en fantastisk rejse gennem en nedbrudt mans liv. Filmen er fortalt utrolig flot og skræller lige så langsomt hele den glamourøse og feterede overflade af jobbet som verdenskendt instruktør. Selvom filmen varer næsten to timer, føler man sig godt underholdt på hele rejsen. Ikke mindst er de pompøse sang-scener et forfriskende pust, der viderefører følelsen af ægte showtime fra Broadway. Selve billedsiden er præget af det fantastisk smukke italienske landskab, som man ikke kan andet end at fortabe sig i.

“Nine” er bestemt et biografbesøg værd, skønt den påtagede italienske accent til tider er lidt for meget, så må specielt ikke Chicago-fans snyde sig selv for denne hede perle.
– Hvad synes du om “NINE”?

Mette, 14 år, Hammel

En film af en art man ikke ser så ofte. Jeg sidder med blandede følelser om ”Nine”. Selve historien var en smule forvirrende og ikke særlig indholdsrig. Skiftet mellem nutid og fortid forvirrede mig i starten, og gjorde det svært at følge med i, hvad der egentligt skete.

Men skuespillerne leverede et fantastisk stykke arbejde, og sangene var så kraftfulde og medrivende, at jeg sad og forestillede mig det hele, som havde det været et teaterstykke. Dét ville være fantastisk. Så store stemmer til så store sange. Der er ikke mere at sige end, for musikkens skyld – se den!

Astrid, 15 år, Hammel

Film-musicalen ”Nine” behandler livets store spørgsmål, og den gav mig noget at tænke over.

Musikken spiller en stor rolle hele filmen igennem, fordi vi derigennem lærer de forskellige kvinder i hovedpersonens liv at kende. Numrene er meget stemningsfyldte, men flashbackene gør handlingen lidt forvirrende, men giver dog et godt indtryk af den forvirrede hovedperson.

Da lyset tændtes, sad jeg med en følelse af håb. Filmen handler om, hvordan man skal leve sit liv. Kan man lyve sig gennem det? Har man brug for en at dele det med? Eller er det vigtigere end at have succes med sin karriere?

Lise, 18 år, Birkerød

Det første der falder mig ind, efter at have set muscialen “Nine” er, at aldersgrænsen nok burde sættes op til 15 i stedet for 11. For mere end almindelig sensuel, det var den. Udover det, så var jeg som dedikeret musicalfan, lykkelig for endnu en gang at få lov at opleve en broadwaymusical uden at behøve at flyve til London eller New York.

Jeg kunne ikke andet end elske de flotte sange og de endnu flottere danseopsætninger á la Chicago. Til tider var historien og replikkerne dog en smule søgte, men de flotte skuespiller præstationer fra et væld af stjerner som Fergie, Nicole Kidman og Penelopé Cruise, fik alligevel båret historien fint til enden.

Filmen henvender sig fortrinsvis til et publikum over den seksuelle lavalder, og specielt til andre musical elskere. Samlet set mener jeg at det er en god film, der er værd at tage ind at se, for selvom historien ikke var den mest velskrevne set til dags dato, så havde den alligevel sin egen charme, og jeg kunne ikke helt undgå at blive grebet af sangene, koreografierne og de flotte skuespillerpræstationer.