Disney: Børnefilm skal allerhelst anmeldes af børn. Andrea på 12 år har taget anmeldertrøjen på endnu engang, og er taget i biografen for at se “Prinsessen og Frøen”.

AF ANDREA HILGART, 12 ÅR

Det hele begyndte den gang da Tiana og hendes veninde Charlotte var små og havde hver sin drøm.

Charlotte ville være Prinsesse og allerhelst blive det ved at kysse en fortryllet frø, mens Tiana ville starte en restaurant sammen med sin far, hvor de selv kreerede maden.

Tiana be’r Aftenstjernen om hjælp til at fuldføre hendes og faderens plan. Men skæbnen vil en anden vej, og da faderen dør, står Tiana med projektet i egne hænder, og må selv spare penge sammen til en restaurant.

En prins til byen

Da Tiana er blevet stor, arbejder hun stadig hårdt for at få penge nok. Hendes veninde Charlotte, som stadig søger efter den sande kærlighed (altså det vil sige ”Den sande prins”), finder ud af at en prins er kommet til byen og inviterer ham til fest.

Men ved et uheld render prinsen (prins Naveen) og hans tjener ind i Dr. Facilier (en ond voodoo-doktor) der tilbyder dem at vise deres fremtid, og den ser lys ud. Dr. Facilier tilbyder nemlig at give James sin hævn over prinsen, for alle de år i ydmygelse som han har haft. James er med på ideen og Dr. Facilier tryller prinsen om til en frø, og gør James til prinsen, ved at fylde en talisman med prinsens blod.

Den gode gamle historie

Charlotte holder fest på slottet, og Tiana er med til at lave godter. Til festen går Tiana op og ber endnu engang til aftenstjernen og pludselig ser hun en frø ved siden af sig. Det er prins Naveen og han kommer i tanke om at alle frøprinses fortryllelser ophævelse hvis en prinsesse kysset frøen, i den tro Tiana er en prinsesse. Tiana kysser frøen, men kun på den betingelse at han giver hende de penge hun skal bruge for at få råd til restauranten.
Og som i mange andre gode eventyr, kysser pigen frøen, men denne gang med lidt ændringer. For Naveen er stadig en frø og det samme er Tiana.

Mødet med Mamma Odie

Tiana og Naveen tager på en lang tur får at finde en der kan gøre dem til mennesker igen, og på deres tur møder de den jazz-elskende alligator Louis og den skøre ildflue Raymond ”Ray”, som hjælper dem på vej til ”Mamma Odie” som kan hæve fortryllelsen. Det er en lang og farlig rejse, og en masse, både ondt og godt sker dem.

“Noget af det mest fantastiske ved filmen er jo at den er håndtegnet. Der er simpelthen så mange fantastisk flotte detaljer med, og man kan slet ikke få nok.”

En film med følelser

Det var en helt utrolig, fantastisk film, med humor, spænding, uhygge, sørgelige scener og kærlighed. Det er virkelig en film der sætter gang i følelserne: først er der spænding og man er helt koncentreret, det næste øjeblik har man grineflip, og det næste sidder man og stortuder. Det er altså en helt unik ting, at kunne lave sådan en film der kan få folk til det.

Noget af det mest fantastiske ved filmen er jo at den er håndtegnet. Der er simpelthen så mange fantastisk flotte detaljer med, og man kan slet ikke få nok. Der er hele tiden noget nyt at kigge på, så man keder sig aldrig. De har også fået nogle gode sange ind i filmen, så det er et ekstra plus!

Mest en pigefilm

Prinsessen og frøen er nok mest en pigefilm, men med ”piger” mener jeg i alle aldre. Både til helt små men også til voksne og gamle. Sådan en film som denne her bliver man aldrig for gammel til. Selv om at det er en pigefilm vil jeg anbefale alle der kan lide en god gammel klassiker at gå ind at se den, for den her film glemmer man ikke så hurtig!

– Hvad synes du om “Prinsessen og Frøen”?

Karen, 15 år, Gram

Normalt bliver frøprinsen til en prins igen, når prinsessen kysser ham. Det gør han åbenbart ikke, når det er en servitrice, der kysser ham. Det var noget af en overraskelse at finde ud af, hvad der ville ske, hvis det ikke var prinsessen, der kyssede ham. En genial ide fra skaberne bag denne film!

Jeg synes ikke, der er noget at klage over. Det er en rigtig sød film, men ikke alt for sukkersød, hvilket er rart, da jeg i hvert fald ikke selv er den store fan af de sukkersøde kærlighedshistorier.

Ud over at være sød, er den også spændende. De to hovedpersoner møder mangt en fare og en masse både underlige, uhyggelige og sjove personer. Det er dog ikke kun spænding og sødme hele vejen igennem filmen, nej, der er skam også en masse sjov. Blandt andet fluen Raymond, der er forelsket i en stjerne, som han tror er en flue. Der er også mange flere eksempler, som jeg dog vil holde for mig selv, så ikke alt for meget bliver afsløret.

Min konklusion er, at det er en sød, spændende, sjov og lidt uhyggelig film. Så folkens, hvis i en dag intet har at lave så tag ind og se ”Prinsessen og frøen”.

Nanna, 12 år, Birkerød

Det var en virkelig dejlig og sød historie som man ikke kan andet end at holde af. Den klassiske historie om en prinsesse eller en helt normal pige der kysser en frø. Frøen bliver til en prins og de gifter sig og lever lykkeligt. I ”prinsessen og frøen” er denne søde historie med på en ny og lidt anderledes måde. For da pigen (Tiana) kysser den fortryllede frø (Prins Naveen) sker der dog en forandring, men det går den forkerte vej. Tiana og og Naveen bliver ikke gift men i stedet til frøer begge to. Og så drager de ud på et stort eventyr sammen, på jagten om at blive mennesker igen.
Det var en virkelig god film og jeg vil kunne anbefale den til børn i alle aldre. Og voksne ville også kunne få stor glæde af den. Jeg synes at det var dejligt at man i filmen både grinte da der skete noget sjovt, men også kunne græde når noget var sørgeligt og rigtig sødt.