Twilight: Som så mange andre teenagepiger måtte jeg simpelthen ind og se The Twilight Saga: Eclipse, til selve premieren. Der var kriller i maven og spændingen var helt i top, da filmen endelig kørte hen over det store lærred — og wauw! (Foto: Nordisk Film)

‘Eclipse’

Instruktør: David Slade

Genre: Romantisk drama / fantasy

Spilletid: 125 minutter

Land: USA

Distributør: Nordisk Film

Premieredato: 30. juni 2010

Anmeldt af Maria Riget Hansen, 16 år

‘Eclipse’ er fortsættelsen på trekantsdramaet mellem varulven (Taylor Lautner), vampyren (Robert Pattinson) og menneskepigen (Kristin Stewart). Bella vil så gerne forvandles til vampyr, at hun næsten ikke kan vente, men Edward vil ikke forvandle hende med mindre hun gifter sig med ham. På samme tid vil forvandlingen betyde, at hun ikke vil være i stand til at se sin bedste ven Jacob længere. I mellemtiden er der utallige mord og mystiske forsvindinger i Seattle, og familien Cullen tror nogen er ved at opbygge en hær af vampyrer, spørgsmålet er bare hvem? Og ikke nok med det, så er Victoria stadig på fri fod, og hun hungrer efter hævn for mordet på James.

Den bedste af de tre film

Jeg synes ofte det er svært for senere film i en serie, at leve op til etteren, og derfor frygtede jeg også at denne ikke ville kunne måle sig med de to andre, men jeg blev positivt overrasket. Faktisk synes jeg at Eclipse er den bedste af de tre film! Jeg ønskede slet ikke at den skulle slutte. Måske skyldes det den nye instruktør (David Slade) som blandt andet har formået at få skuespillerne mere med, det hele virker lidt mere oprigtigt, og jeg synes generelt at skuespillerpræstationerne er forbedret i forhold til Twilight og New Moon, hvor jeg flere gange synes at det virkede alt for indøvet, og at der slet ikke var følelse nok i deres skuespil.

Vidunderlig humor

Eclipse er også meget mere underholdende, og den har en fed humor. Filmen formår både at vise det inderlige had mellem Edward og Jacob, men der er også nogle scener med et par spydige kommentarer som simpelthen er geniale. For eksempel er der en scene hvor Bella fryser rigtig meget, og Edward, som jo er iskold, kan ikke varme hende op, så Jacob bliver nødt til det. Og han siger til Edward: ”Well, yeah, I’m hotter than you.” Det fik mig til at flække af grin, og Edwards ansigtsudtryk var så vidunderligt, at det bare gjorde det hele endnu bedre! Omgivelserne filmen er optaget i, er som altid meget flotte, specielt de snedækkede bjerge.

Og som min veninde sagde: ”Hvis det var mig der spillede Bella, ville jeg blive ved med at lave fejl i scenen, bare for at få lov til at blive kysset igen!”

Heldige Bella

Eclipse er en af de mest romantiske og intense film jeg længe har set! Edward må stadig holde igen når han kysser Bella, og det er næsten umuligt ikke at misunde Kristin Stewart for at få lov til at kysse Robert Pattinson! Deres kys er så nervepirrende, fordi man konstant er nervøs for at Edward mister besindelsen, og alligevel er det så vidunderligt romantisk. På et tidspunkt kysser Jacob hende endda, og hun slår ham! Så sad man der og tænkte: ”Hvad skete der lige der? Man skal da godt nok være bindegal hvis man ikke vil kysses af Jacob!” Og som min veninde sagde: ”Hvis det var mig der spillede Bella, ville jeg blive ved med at lave fejl i scenen, bare for at få lov til at blive kysset igen!”, hvilket jeg kun kan erklære mig enig i.

Når det så er sagt, er romantik ikke det eneste filmen indeholder. Der er også nogle virkelig fede kampscener, hvor det var svært at sidde stille i sædet, for man har hele tiden tanken i baghovedet om, at det umuligt kan ende godt! Men jeg synes ikke rigtig at Eclipse på noget tidspunkt blev uhyggelig, hvilket jeg blev lidt skuffet over, da jeg havde hørt rygter om, at det er den mest uhyggelige af de tre film.

Forbedrede computereffekter

Jeg synes virkelig at holdet bag filmen har formået at skabe en film i topklasse! Man skal nok have set de to andre for at kunne følge med, da de et par stedet hentyder til noget der er sket før. Der er så meget der er blevet forbedret, blandt andet er computereffekterne blevet betydeligt bedre. I New Moon syntes jeg for eksempel at ulvene var virkelig dårligt lavet, men det har de rodet bod på i Eclipse. Det eneste der stadig skal arbejdes på, er deres gang, som ser lidt spøjs ud. Det ser næsten ud som om de er lamme i bagkroppen, hvilket jeg sad og hyggede mig lidt over. Der dræbes også et par vampyrer, hvilket ikke er nogen hemmelighed, og den effekt de har lavet der, er så flot, at det virkelig ligner marmor eller diamant der bliver smadret. Det er virkelig flot.

Noget af det eneste jeg var lidt utilfreds med, var at de har skiftet Rachelle Lefevre (Victoria) ud med Bryce Dallas Howard. I starten er det ikke så tydeligt, men i slutningen af filmen hvor man ser hende tæt på, er det ret tydeligt. Hun ser meget yngre ud og er lidt mere engleagtig, hvor Rachelle virkede mere ondskabsfuld og hævngerrig i Twilight og New Moon.

Vi camperer foran computeren

Nu er jeg jo, som så mange andre teenagepiger overalt i verdenen, blevet suget godt og grundigt ned i hele dette forskruede vampyr-varulve-menneske-univers, så ventetiden til Breaking Dawn bliver lang! Men når den så kommer, skal jeg også bare finde telt og sovepose frem, så jeg kan campere foran computeren, indtil det online billetsalg åbner! Og så bliver filmen endda delt op i to, hvilket betyder dobbelt så meget Breaking Dawn!

Alt jeg har tilbage at sige er: Twilight fans, glæd jer!