Disney: Så er “Prinsessen og Frøen” udkommet på DVD og Blu Ray, en skøn gammeldags tegnefilm til én af de sommerferiedage, hvor solen har tænkt sig at blive væk.

‘Prinsessen og frøen’

Instruktør: Clements & Musker

Genre: Tegnefilm

Land: USA

Distributør: Disney Pictures

Premieredato: 15. juni 2010

Af Peter Kock Henrichsen

“Prinsessen og Frøen” rummer en rigtig sød historie i en film spækket med musik og sange – næsten en musical. Endelig er det også en Disney-film der kan ses af de allermindste, for der er mere oplevelse end der er en svær historie i den — og så er der masser af synge med på.

Først fik USA en sort præsident, og nu er Disney så også begyndt at lave tegnefilm om de sortes jazz i New Orleans i 20’erne. Man kan godt mærke, at der er en opblødning på vej. Skønt! Der er ikke så meget voksenhumor i “Prinsessen og frøen” som der fx er i “BOLT”, men der skal selvfølgelig også være plads til tegnefilm der bare er søde og romantiske. Bemærk lige at “Prinsessen og Frøen” er en TEGNEFILM som i “gamle dage” — ikke en computeranimation.

Læs også 12-årige Andrea Hilgarts anmeldelse af ‘Prinsessen og Frøen’.

Bonusmateriale DVD

  • Slettede scener
  • Prinsesseportræt-spil
  • Kommentarspor med filmskaberne

Blu-ray Ekstra

  • Slettede scener
  • En prinsesse bliver til
  • Skurken forhekses
  • Tilbage til håndtegnet animation
  • Disney legenden
  • Disneys nyeste prinsesse