Fantasy: Syv Troldmænd er første bind i serien Shadow Spell, som jeg ikke er et sekund i tvivl om, vil blive ivrigt brugt til højtlæsning, aftenlæsning, og alle andre former for læsning der ellers findes. Det er en verden med troldmænd, muddermænd, bøhmænd, hunde der lever og jagter dig over himlen, og ånderne som kan hjemsøge dig for evigt ved bare at fange duften af dig.

Af Majasol Meisling Ryberg, 17 år

Titel:

“Syv troldmænd”

Forfatter:

Caro King

Sider:

360

Udkommer:

6. december 2010

Forlag:

Flachs

Følelses-barometer:

Da Nin vågner op en morgen er noget galt. Men hvad? Svaret føles som en mavepuster. Hendes lillebrors støj er væk, og han støjer altid så utrolig meget hver morgen. Med støjen er alle hans genstande og han selv forsvundet. Selvom man skulle tro, at det ikke kunne blive en værre måde at starte dagen på, så kan hverken Nins mor eller bedsteforældre huske hendes lillebror nogensinde har eksisteret.

Lige da Nin skal til at opgive alt håbet om nogensinde at finde sin bror igen, finder hun hans bamse i baghaven. Og dér går det op for hende, at hun er den næste som vil forsvinde sporløst.

Første bind i ny serie

Syv Troldmænd er første bog jeg læser af forfatteren Caro King, og første bog som er blevet oversat til dansk. Syv Troldmænd er første bind i en serie for alle aldre, men jeg aner ikke om andet bind, som på originalsproget har titlen Shadow Spell, vil blive oversat. Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om, at Syv Troldmænd vil blive ivrigt brugt til højtlæsning, aftenlæsning, og alle andre former for læsning der ellers findes.

Et utroligt univers

Caro King introducerer os for de syv troldmænds verden. En verden med troldmænd, muddermænd, bøhmænd, hunde der lever og jagter dig over himlen, og ånderne som kan hjemsøge dig for evigt ved bare at fange duften af dig. Det er blot en brøkdel af ting og sager som befinder sig i Caro Kings verden. Både plottet og universet er bestemt godt gennemtænkt. Ideen med oveni at tilføje troldmændenes fortælling giver bogen spænding og en følelse af mystik, mens vi er on the run.

Let at læse og følge med i

Sproget i Syv Troldmænd er skrevet, så de yngre også kan følge med. Derfor er sproget let tilgængeligt, og bogens indhold er enkelt men overbevisende. Der er også nogle fantastiske illustrationer i et par steder i bogen, der virkelig sætter tonen i romanen. Super flot arbejde af kunstneren, for resten!

Godt persongalleri

Vores lille heltinde Nin er frisk, frejdig og fuld af liv – på trods af, at hendes liv egentlig bliver taget fra hende. Hun samler mod til sig for at redde sin lillebrors og sit eget liv tilbage. Ærligt talt, går hun måske lidt over gevind til tider, og bliver ikke som en typisk 12-årig pige. Men, fordi man befinder sig i den her magiske verden, hvor alt synes at være muligt, gør det ikke meget ved historien som sådan. Jeg faldt i hvert fald hurtigt for den lille pige med en glød i sig, som hverken vidste for meget eller for lidt, for perfekt eller for modig. Med Jonas som er smart, hurtig og uafhændelig, og Skerrigdes sjove øjeblikke får Syv Troldmænd sig en gruppe karakterer, som man hurtigt bliver glad for.

Til store såvel som små

Syv Troldmænd slægter meget Michael Endes Den Uendelige Historie (The Neverending Story). Præcis som denne, skriver Michael Ende en fortælling for dem i alderen 9 til 12 i en eventyrlig verden med mystiske skabninger. Men begge har det fantastiske i sig, at de kan underholde enhver i hvilken som helt alder. Præcis som Den Uendelige Historie er Syv Troldmænd en bog, man ikke rigtigt kan vokse fra.

Går sikkert hjem

Selvom Syv Troldmænd rækker ned til det helt unge publikum, er jeg som syttenårig bestemt underholdt. Bogen har givet mig en rigtig god læseoplevelse, og jeg håber på, at andet bind i serien kommer til at se dagens lys på dansk. Jeg blev overrasket over måden hvorpå Caro King vælger at afslutte bogen, med den meget åbne slutning, og jeg er nødt til at vide, hvad der sker efterfølgende. Er du en mor til en knægt i tiårsalderen er denne bog et sikkert hit som højtlæsning. Og er du en teenager som vil underholdes, så er denne bog også god til det formål. Hvem ved? Måske er du en mand i fyrrende som godt kan lide fantasy-bøger– lige gyldigt hvad, så går Syv Troldmænd sikkert hjem.