Vinterferie 2011: Man kunne tro at vinterferien kun var for børn – små børn. Men Thorvaldsens Museum har også husket teenagerne i år. Der er arrangeret såkaldte “Teen-talks” i antiksamlingen, hvor du kan få en snak med to gymnasieelever, der har undersøgt, udvalgt og udstillet antikker fra Thorvaldsens samling.

Af Peter Kock Henrichsen
Der er ikke lige så mange farvestrålende kulturtilbud i vinterferien i uge 7 og 8, som der er i skolernes efterårsferie i uge 42. Heldigvis har vi nogle gode, trofaste samarbejdspartnere, der har budt ind på hyggelige kultur-oplevelser for dig, der ikke skal ud at rejse.

Specielt glædeligt er det at se, at Thorvaldsens Museum, som de første har husket teenagerne, som mange ellers regner for en gruppe som ikke gider tage med på vinterferie-kultur-tur. Tværtimod får man ekstra meget ud af museerne, når man har nået gymnasiealderen, så jeg håber at andre lurer det geniale Thorvaldsens-koncept af med “Teenagere underviser teenagere”.

Rigtig god vinterferie 😀

Vinterferie for børn, unge på Thorvaldsens Museum

Spændende aktiviteter fylder Thorvaldsens Museum i vinterferien. Her kan børnene besøge tegneskolen eller høre eventyrlige historier om guder og helte sammen med deres voksne. For de unge er der teen-talks i antiksamlingens særudstilling.

Fortællinger for børn og deres voksne
Den antikke verden var fuld af fantastiske fortællinger om guder og heltes farefulde eventyr på det høje bjerg Olympen og på jorden. Kom og hør en af de klassiske fortællinger museet gemmer på, når vores fortæller giver guder og helte nyt liv.

Tegneskole for børn
Under vejledning af vores tegneundervisere får børnene undervisning i tegneteknik, som på Thorvaldsens tid. Thorvaldsen var selv kun 11 år gammel, da han startede på Kunstakademiet i København, hvor det første, man skulle lære, var at tegne.

På opdagelse i museet på egen hånd
I museets butik kan man købe en oplevelsespakke til 49 kr. I pakken er der alt, hvad man behøver for at gå på opdagelse og på eventyr i Bertel Thorvaldsens antiksamling. Man kan også købe tegneark om skulptur eller om de geometriske mønstre i gulvene til 5 kr.

Teen-talks i antiksamlingen – unge sætter spot på Thorvaldsens Museum
En gymnasieklasse har undersøgt, udvalgt og udstillet antikker fra Thorvaldsens samling. Kom og mød to af de unge og hør om deres arbejde med særudstillingen og deres personlige oplevelse af at komme helt tæt på museumsarbejdet og de antikke genstande. Hvis du tænker, at unge da ikke interesserer sig for antikken – så kom og spørg de unge selv!

Link: http://www.thorvaldsensmuseum.dk/nyheder/det_sker/vinterferie2011

DGI-Byen

I vinterferien åbner DGI-byen dørene for Skandinaviens største hoppepude og andre sjove aktiviteter i hallerne. Fx vil der være wii dansemåtter, basketball, hockey, bordtennis, speedtennis, den elektroniske sportwall og meget andet.

Tag gerne hele familien med, da der vil være udfordringer for legebørn i alle aldre!

Link: http://www.dgi-byen.dk/vinterferie/

Vinterferie 2011 på Zoologisk MuseumNAT PÅ MUSEET – find de undslupne dyr i mørket

Så er den gal igen! En gruppe dyr er brudt ud af de videnskabelige samlinger på Zoologisk Museum og har gemt sig i mørket på udstillingen. Tag lommelygte med og hjælp vores kustoder med at opspore dem. Der er præmier på højkant.

HAJERNE INDTAGER ZOOLOGISK MUSEUM
Det er ikke kun i Rødehavet, man kan møde store hajer. Den 25. december blev der fundet en næsten 3 m lang, død grønlandshaj på stranden mellem Frederikshavn og Skagen. I vinterferien bliver den imponerende haj, der har været flittigt omtalt i medierne, ekstraordinært udstillet på Zoologisk Museum. Desuden vil der flere gange om dagen være dissektion af og spændende oplæg om hajer, så man kan få chancen for at stikke snuden helt tæt på de spidstandede væsner.

TEGN EN PINGVIN – tegnekursus
Kunstner Anne Birgit Horn Andersen instruerer i, hvordan man kan tegne pingviner, mammutter og dinosaurer. Mød hende ved pingvinerne på hverdage i uge 7.

Link: http://zoologi.snm.ku.dk/Udstillinger/Saerlige_aktiviteter/vinterferiezm/

Vinterferie 2011 på Geologisk Museum

Støb din egen dinosaurklo
Lav afstøbning af en dinosaurklo, miniflyveøgle eller trilobit – og få den med hjem.
NB: For at være med skal man være der fra starten af. Varighed ca. 45 minutter.

Rundvisning til 10 highlights
Hør gode historier om et udvalg af Geologisk Museums mest spændende genstande med en geologistuderende som guide. Varighed ca. 45 minutter.

Link: http://geologi.snm.ku.dk/aktiviteter/vinterferiegm/