Filmbaggrund: Inden ‘Breaking Dawn’-feberen for alvor rammer, har Twilight-instruktør Catherine Hardwicke instrueret en gusten nyfortolkning af ‘Rødhætte og ulven’ til dig. Er du til unge fyre, kan Catherine glæde dig med Shiloh Fernandez i rollen som Peter, og er du til ældre fyre, ja så har Catherine hevet Charlie fra Twilight (Bellas far) med til rollen som Cesaire. Så der er meget at glæde sig til, og ikke mindst, at få gåsehud over.

Af Peter Kock Henrichsen
Du kender jo nok fortællingen om ‘Rødhætte og ulven’ og smiler måske også lidt over dine minder om den, for det er en børnehistorie, der vel mest af alt handler om, at unge piger ikke skal tale med fremmede, væmmelige … hrm … ulve? Man skal vist være meget lille for at blive skræmt af det eventyr, så derfor har David Leslie Johnson, der også skrev manus til gyseren ‘Orphan’, peppet scenariet gevaldigt op.

Tør du gå i skoven ved Blodmåne?

Ulven i ‘Red Riding Hood’ er blevet til en varulv, som ikke blot spiser dyrekød ved fuldmåne, men som går fuldstændig grassat, når det bliver BLODMÅNE! Dette indtræffer kun hvert 13. år, når Mars dækker for Månen, og et ikke-dødeligt bid fra en varulv i det tidsrum, gør at man selv forvandles til varulv. Se nu blev det straks lidt mere spændende, at gå gennem skoven til bedstemors hus!

Og lidt ulykkelig kærlighed

Vores lille rødhætte, Valerie, spilles af smukke Amanda Seyfried, som du måske kender fra ‘Mamma Mia’ eller ‘Dear John’, og Valeries store kærlighed, træudskæreren Peter, spilles af 27-årige Shiloh Fernandez. Det ville jo være synd, hvis eventyret ikke også lige kunne rumme en Love Story med lidt ulykkelig kærlighed, så Valeries far Cesaire (Billy Burke – hvorfor havner han altid i faderrollerne? ;-)) og mor Suzette (Virginia Madsen) ser selvfølgelig helst ikke, at deres datter er sammen med fattige Peter. De har derimod fundet en anden bejler, rigmandssønnen Henry (Max Irons), i deres lille isolerede landsby – eller måske snarere skovby – Daggerhorn.

Nemmere at lokke drengene med

Det er faktisk synd at afsløre mere fra ‘Red Riding Hood’. Set-up’et er perfekt med stjerne-instruktør, de bedste skuespillere, og som du kan se i traileren, nogle skønne, gustne natur-scenerier, ligesom der er så meget af i ‘Twilight’.

Mit bud er også, at det bliver jer, der elsker ‘Twilight’, der kommer til at holde af ‘Red Riding Hood’, for med sin netop satte censur på kun 11 år, bliver det på ingen måde en splattergyser – som en del varulvefilm er – men derimod en thriller, et drama og en kærlighedshistorie for teenagere.

Umiddelbart tror jeg også, at det bliver nemmere, at slæbe drengene med i biografen til ‘Red Riding Hood’, for man skal have ganske stor modstandsdygtighed og tage mange kolde brusebade, hvis man ikke skal lade sig betage af dejlige Amanda Seyfried.

Rigtig god fornøjelse i biografen sammen, og rigtig god tur hjem – gennem skoven.

‘Red Riding Hood’ har premiere i biograferne den 31. marts 2011

Hvad er din dårlige undskyldning for at vinde?

Vi får tonsvis af gode argumenter fra jer piger, der fortæller hvorfor I fortjener at vinde i vores konkurrencer. Nu er det på tide med nogle dårlige undskyldninger! 😉 Altså den type man fyrer af til sine folkeskolelærere, når man ikke lige kan forklare hvorfor man ikke var til tysk eller gymnastik, mens man rent faktisk sad nede i kantinen med stængerne oppe på bordet og drak cola og sludrede med veninderne.

– Hvad er din dårligste undskyldning for at du fortjener at vinde 2 billetter og 2 T-shirts til ‘Red Riding Hood’? (du må gerne få os til at grine 😀 det elsker vi).