‘The Roommate’: Instruktøren bag ‘Råzone’ har lavet en amerikansk ungdomsthriller.

Anmeldt af Lise Theill Warming, 18 år

Titel:

‘The Roommate’

Instruktør:

Christian Christiansen

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

24. marts 2011

Den unge og smukke Sara flytter på college, og bliver straks populær, både blandt fyre og piger. Hun er en spirende designer, med god stil og flair for at møde nye mennesker. Hun former hurtigt et tæt venskab med sin nye roommate, den rige Rebecca, som gør alt for at få Sara til at føle sig hjemme. De to piger bliver hurtigt tætte, men noget er ikke som det skal være. Sara begynder at date en fyr, og plejer desuden også alle sine andre nys formede venskaber. Men Rebecca begynder at opføre sig mærkeligt og besidderisk overfor hende, og vi aner hurtigt, at Rebecca har adskillige psykopatiske træk i sin personlighed.

Det, der slog mig mest ved The Roommate, var hvordan det var lykkedes filmholdet at samle alle stjernerne fra de hotteste amerikanske serier i én film. Først har vi Leighton Meiester, uovertruffen som den rige bitch ‘Blair’ i Gossipgirl. Så har vi Aly Michalka hovedpersonen i cheerleaderserien ‘Hellcats’, og sidst, men ikke mindst, hele to skuespillere fra hit-serien ‘Vampire Diaries’. Om det gjorde filmen bedre, skal jeg ikke kunne sige.

Den danske instruktør

Christian E. Christiansen er manden bag filmen. Vi kender ham som instruktøren af den danske film ‘Råzone’, og der bliver også trukket flere paralleller til den danske film. Blandt andet hedder den café hovedpersonen Sarah arbejder på også ‘Råzone’. Der bliver også trukket en anden, og lidt mere ubehagelig parallel til den danske film, men det vil jeg ikke afsløre her. Jeg siger bare: Læg mærke til, hvad der sker i badet!

Ingen dybere mening

Selvom jeg absolut syntes, at filmen var underholdende, så var den heller ikke mere end det. Der var ikke nogle dybere mening, eller noget der skulle tolkes, den er simpelthen bare skrevet for underholdningens skyld. Hvilket jeg egentlig også har det helt fint med. Fordi den underholdt helt klart. Den var en god blanding af collegefilm med lækre skuespillere og fester og så af en thriller med en klassisk spændingsskurve, der starter langsomt ud, og så derefter bygger sig op ved hjælp af musik og hints gennem hele filmen, indtil den topper godt et kvarter fra slutningen.

Lørdagsunderholdning

Så hvis man tager i biografen med intentionen om at blive underholdt og få nogle frydefulde gys, så er den faktisk helt okay. Man skal bare ikke forvente mere end det. Til gengæld kan man nyde synet af den ualmindeligt smukke Minka Kelly og den absolut ligeså lækre Gam Gigandet. Filmen er perfekt til en date. Der er både noget at kigge på for drengene og pigerne, den er spændende, men ikke for uhyggelig, dog alligevel nok til at pigen kan gemme sit hoved ved sin dates skulder.

God fornøjelse!