‘Gemini’-serien: ‘Veje mellem verdener’ er lige så god som ‘Forbyttede børn’, men det er en lille smule irriterende, at Gemini er delt op så der ikke er en ordentlig slutning i hver bog, men måske først i sidste bind.

Anmeldt af Helene Zenia Liv Lauritzen, 13 år

Titel:

‘Veje mellem verdener’
(Gemini 2)

Forfatter:

Mette Finderup
Thomas Munkholt

Illustrator:

Lars Gabel

Sider:

96

Udkom:

3. februar 2011

Forlag:

Gyldendal

Følelses-barometer:Aike kommer fra Solsiden, Veronika kommer fra Tusmørkely. Pigerne er fanget i hinandens verdener. Aike og Veronika aftalte ved deres første møde ved muren, at de skulle mødes igen efter 2 dage. De skulle fortælle alt hvad de har fundet ud af. Aike prøver at få magi ud af sit armbånd hun fik i fødselsdagsgave. Veronika prøver også at få magi ud af sin fødselsdagsgave, nemlig sine kort som alle blæste væk bortset fra tvillingekortet.

Imens føler Aike, at Veronikas lillebror Adam, og hans bamse Wiffit, er ved at afsløre Aike. Aike har fået en ny ven som hedder Dante. Dante er sanger i Tusmørkely, men kommer rigtig fra Solsiden ligesom Aike, og de vil nu hjælpe hinanden. Aike og Dante tager ud til bog-krypten som er bygget af glemte menneskers livshistorier. Dante et meget nervøs og det viser sig at der er en grund til, at han er nervøs, for bibliotekaren Wilmer Bail er lige så mystisk som biblioteket selv, og det viser sig at han ikke engang lever.

Fantasy-tegneserie blandet med historie

‘Veje mellem verdener’ er i samme genre, fantasy, som 1´eren ‘Forbyttede børn’. Historien skifter stadig mellem Veronika og Aike. Historien er stadig i tredjepersonfortæller, og det er stadig tegneserie blandet med normal historie. Ligesom i ‘Forbyttede børn’ kan jeg personligt godt lide forsiden på ‘Veje mellem verdener’. Den forestiller Aike og Dante og nogle papirsfugle, og det er gået op for mig, at forsidebilledet er noget der sker i bogen.

Kunne godt sætte mig ind i Veronika og Aikes situation

Mens jeg læste ‘Veje mellem verdener’, kunne jeg godt sætte mig ind i Veronika og Aikes situation. Det, at de begge føler sig meget alene og ikke rigtig har nogle at snakke med. Jeg var også spændt på, om det mon var nu de kom hjem. ‘Forbyttede børn’ syntes jeg var ret så forvirrende i starten, indtil man var kommet ind i historien – så forvirrende synes jeg bestemt ikke ‘Veje mellem verdener’ er.

Uddrag af ‘Veje mellem verdener’

Mit hjerte er frosset bag Muren Af Sorg.
Åh kom, du og hjælp mig, bryd Muren itu.
Befri mit hjerte. Træng ind i dets borg.
Jeg venter på en derinde… kun du.

Men hvor stor en smerte kan jeg bære
På tværs af æoner og floder af år?
Mit hjerte er trængt. Trængt så hårdt af hære
Af skygger, der river ´gamle ar til nye sår.

Mørkets barn – jeg er mørkets barn
Skabt af mørke, søger lyset
Et liv i eksil, fortrænger gyset
Mørkets barn.
Mørkets barn…

Lidt irriterende at der ikke er en ordentlig slutning i hvert bind

Som jeg har sagt før kunne ‘Gemini’-serien godt være en stor samlet bog men forfatterne har bestemt sig for at dele bogen op i 6 dele i stedet. Så der udkommer 2 bøger samtidig af serien. Jeg synes personligt, at det er en lille smule irriterende at Gemini er delt op, da der ikke er en ordentlig slutning i hver bog men måske først i sidste bind. Når man har læst 1´eren ‘Forbyttede børn’ og 2´eren ‘Veje mellem verdener’, bliver man nødt til at læse resten af serien, for at se hvordan den ender.

Uddrag af ‘Veje mellem verdener’

”Aike” Veronika kunne se sin tvilling tydeligt, men der var også noget andet, en skygge, af den slags hun kendte alt for godt fra sine drømme. Hun forstillede sig, at hun greb fat om Aikes håndled og prøvede desperat at trænge igennem til hende. ”Kom nu, Aike – hjælp lidt til”

Konklusion

Jeg har bestemt mig for at give ‘Veje mellem verdener’ 6 ud af 6 stjerner ligesom i 1´eren da ‘Veje mellem verdener’ er lige så god som ‘Forbyttede børn’. Jeg glæder mig rigtig meget til at 3´eren og 4´eren udkommer. Dem bliver jeg nødt til læse, så jeg kan se hvad der nu kommer til at ske Aike og Veronika. Så hvis du kan lide spænding og samtidig fantasy anbefaler jeg ‘Gemini’-serien Men du skal også lige kunne holde ud at vente på hvad der sker indtil de næste bøger af serien udkommer, for der er åbne slutninger. Har du læst nogle af Gemini bøgerne? 🙂