Mest for piger: Er sommeren ved at blive lidt for lang, fordi de fleste af dine venner er ude på rejser til eksotiske steder, mens du bare skal være hjemme i dødkedelige Danmark? Ja!? Her er 25 sjove og hyggelige idéer til hvad du kan lave – alene eller sammen med nogle få venner – så du ikke bare skal sidde og tælle myggestik hele sommeren. 😉

 • 1. Forbered en madkurv og inviter nogle af dine venner på picnic i det grønne.
 • 2. Test alle funktionerne i dit digitalkamera. Gå en tur og tag billeder af alt det, du aldrig plejer at tage billeder af: Træer, bygninger, hunde, solopgange, natbilleder, spionbilleder: Lækre fyre (i smug), 😉
 • 3. Se alle Harry Potter-filmene fra 1 til 7 … igen? 🙂
 • 4. Køb et modemagasin, find et rigtig fedt outfit og prøv at genskabe det med tøj fra dit eget klædeskab eller ved at sy noget selv.
 • 5. Flyt rundt på møblerne på dit værelse.
 • 6. Bag cupcakes med rigtig flot farvet glasur, dekorer dem og kør ud med dem til dine bedsteforældre eller til dine venner.
 • 7. Gå en laaang tur i skoven med din hund, eller giv den et bad i den store balje ude i haven.
 • 8. Send e-mails til venner du ikke har talt med i lang tid, og som du egentlig holder rigtig meget af.
 • 9. Gå på ”window-shopping” med din veninde. Altså en tur, hvor I bare tjekker lækkert tøj og accessories ud, og forestiller jer hvad I ville købe, hvis I havde 5000 kroner. I kan jo bare nøjes med at købe en is til sidst. 😉
 • 10. Lav frugtjuice eller smoothies med friskplukket frugt fra haven.
 • 11. Slå dine forældres telt op på græsplænen og overnat i baghaven med en veninde. I kan også øve jer i at lave aftensmad på et stormkøkken.
 • 12. Planlæg en 3-retters middag for din familie. Køb selv ind, lav maden selv og server det for dem.
 • 13. Lav pyjamas-party med dine veninder og bidrag hver især med jeres bedste dvd-gysere.
 • 14. Planlæg en rejse du kan tage på næste sommer, så du ikke skal være hjemme to år i træk. Husk at forventningens glæde næsten er den største.
 • 15. Lav en blandet CD med alle dine yndlingssange og kald den ”The soundtrack of my life” eller ”Blandet af helvede til”. Du kan eventuelt forære den til én, du synes rigtig godt om, og håbe at du får en blandet CD igen.
 • 16. Læs bogen, som én af dine yndlingsfilm er baseret på.
 • 17. Lav en scrapbog med alle billederne fra dengang du var baby, gik i børnehave, begyndte i skole …
 • 18. Køb en billig kinabog i Søstrene Grenes. Dekorer den selv og lav den til din dagbog. Skriv i den hver dag.
 • 19. Cykl ned på biblioteket og bliv inspireret af nye blade eller bøger, eller udspioner andre og find ud af hvad de læser?
 • 20. Tegn et selvportræt.
 • 21. Beøg lokalhistorisk arkiv og find ud af hvordan din by så ud for 500 år siden.
 • 22. Spørg livredderen i svømmehallen, om du og din veninde må prøve at udføre livredning på hinanden i vandet, med almindeligt tøj på.
 • 23. Køb en hvid T-shirt eller top, farv og dekorer dén med navnet på dit yndlingsband eller titlen på din yndlingsfilm.
 • 24. Bland selv frugtsaft til sodavandsis, og frys dem i jeres fryser.
 • 25. VAAAANDKAMP! Med hvem som helst der gider. Husk, ALT kan bruges: spande, vandflasker, haveslanger, tomme ketchupflasker, balloner, plasticposer … kun din fantasi sætter grænsen.

10 EKSTRA ting til dig, der er over 15 år.

(Fordi I har været så glade for de 25 første ting 😀 Tusind tak!)

 • 1.Se tv-serier på Netflix, som man ellers kun kan se i USA. Hvis I har Netflix, så installer en unblocker i din web-browser, så du kan se alle de film og tv-serier, de kan se i USA på Netflix. Der er mere end 10 gange så mange, som på den danske. Det er helt lovligt. Søg for eksempel efter plugin’et Hola Unblocker til Firefox. (Brug aldrig den samme webbrowser til film og til netbank. Hvis du bruger Firefox til Hola unblocker, så brug for eksempel Internet Explorer eller Google Chrome til netbank og andre personlige og vigtige sider.)
 • 2.Indøv din helt egen danse-koreografi til dit yndlingsnummer. Når du har trænet så meget, at du kan det perfekt, så prøv at indspille det på video. Det lyder måske kedeligt, lige når man læser om det, men man bliver meget hurtigt glad i låget af at danse, og så kommer du ind i en positiv cirkel, hvor det pludselig bliver rigtig skægt. 🙂
 • 3. Elsker du at tegne eller male, men går altid i stå med det efter et par uger, så fotografer eller scan dine tegninger ind, lav en ny profil på deviantART og læg dine tegninger ind. Jo flere af de andre brugeres tegninger du kommenterer, desto større chance er der for, at de ser dine tegninger og kommenterer dem. Så kig dig omkring derinde. Det er utrolig nemt at blive inspireret, og man får virkelig lyst til at gå i gang selv.
 • 4. Vær en social sommerfugl på nettet. Føler du dig alene, fordi de fleste andre er ude at rejse, så udnyt tiden og vær en social sommerfugl på nettet. Log ind på alle dine forskellige profiler og tjek alt det, du aldrig har nået at svare på, og husk at give alle dine venner og veninder nogle kommentarer eller en lille sommerferiehilsen. Det er en sikker investering, som giver afkast senere på sommeren. Enten skriver folk tilbage til dig fra deres feriested, så du på den måde får en sommerferiehilsen, eller også gør de det, når de kommer hjem og inviterer dig måske over for at se feriebilleder. Det lyder måske lidt selvmodsigende, men føler du dig ensom, så gør noget sødt for andre. Så skal det nok komme tilbage i de fleste af tilfældene.
 • 5. Lav et sommerpostkort til en ven eller veninde. Bare fordi du ikke er ude at rejse, betyder det jo ikke, at der er kedeligt, der hvor du befinder dig. Grib dit kamera, tag ud i naturen eller besøg en turistattraktion tæt på hvor du bor. Der er altid et museum, en vandmølle, en strand, en skov eller en gusten kirkegård, som du kan lave et spændende postkort ud af. Tag hjem og rediger de bedste billeder, skriv til din ven eller veninder, hvad du har oplevet det. Print det ud og send det som gammeldags postkort, eller send det som et sødt tweet eller et instagram eller en mail. Send til 10 af dine venner og dine bedsteforældre (glem ikke, at de ALTID bliver så lykkelige for at høre fra dig). Mon ikke der er en del, der sender en hilsen tilbage til dig?
 • 6. Vær din egen Mette Blomsterberg Hvis I har køkkenhave eller frugthave, så gå ud og tjek, hvad der modent nu. Måske er der rababer, som du kan bage rababertærte af (smager for godt med creme fraiche). Måske er der ribs, solbær, hindbær eller jordbær, som du kan lave syltetøj, rødgrød eller andre desserter af. Det er den slags aktiviteter som er superhyggelige, når man endelig går i gang med dem. Tænk blot på hvor meget Mette Blomsterberg hygger sig med desserterne i Det Søde Sommerliv. Bliv inspireret af hende. Du kan altid finde nogen, der vil spise kagen eller desserten med dig. Altid! 😉 Veninder kan lugte kage på flere hundrede kilometers afstand.
 • 7. Tegn din egen tegneseriefigur og brug den til at vise, hvad du føler i forskellige situationer i dine tweets. Det skaber helt utrolig meget opmærksomhed på twitter, når man tegner sine følelser, frem for blot at skrive om dem. Det er sådan set lige meget om tegneseriefiguren er simpel og har skæve øjne og ører, bare man kan se ansigtsudtrykkene, sur, vred, ked af det, ved at dø af kedsomhed. De unge, der laver deres egen twitter-figur får ofte rigtig rigtig mange favourites og retweets, fordi det er nemt og sjovt at identificere sig med en figur. Kan du lide at bruge ironi, kan det hele blive endnu sjovere.
 • 8. Læs John Greens roman ‘En flænge i himlen’. Bagefter kan du eventuelt gå i biografen og se filmatiseringen. Savner du mere udfordring, så læs bogen på engelsk. Den hedder ‘The Fault in our Stars’.
 • 9. Begynd at lave en vlog på Youtube, altså en video-blog. Det er en perfekt aktivitet, når man er alene, da det kræver meget fred og ro at sidde og videooptage sig selv, mens man for eksempel fortæller om bøger på videoer til sin egen BookTube. Din vlog skal handle om din største hobby. Det, du er allerbedst til og ved allermest om. Du kan få en masse venner på nettet ved at åbne op for din hobby på den måde, uanset om det er bøger, make-up, hundetræning, ridning, fjernstyrede biler, droner, springgymnastik eller kanin-agility, du elsker højt. Hvis du begynder at vlogge, så fortæl os om det på Kultur For Unge. Vi vil gerne abonnere på din kanal på Youtube. 🙂
 • 10. Leg turist, der hvor du bor. Cykl ud og se de seværdigheder, som du ikke har set, siden din mor og far viste dig dem, da du var 6 år. Tjek på nettet om der ikke er rundvisninger eller om der sker nogle andre sjove aktiviteter derude i anledning af sommerferien, som du kan deltage i. Hvis der skulle vise sig, at du keder dig, når du kommer derud, men det er et meget besøgt turiststed, kan du jo begynde at stalke lækre fyre eller søde piger, alt efter hvad du er til. 😉 Det kan være ret sjovt at udspionere folk og gå 10 skridt bag ved dem og lade som om, man kigger på de samme ting. 😉 Solbriller er også mega effektive i den situation. Når du kommer hjem vil du helt sikkert føle, at du også har været lidt på ferie, fordi du har været sammen med turister/nye mennesker hele dagen.