‘William & Athena’-serien: Egypten for tre dage siden: En arkæolog med en indre stemme får en underlig fornemmelse under en udgravning i Kongernes dal. Hun føler, at der er noget inde i graven, der kalder på hende!

Anmeldt af Helene Zenia Liv Lauritzen, 13 år

Titel:

‘Gravens forbandelse’
(William & Athena 2)

Forfatter:

Kit A. Rasmussen

Illustrator:

Anders Walter

Sider:

157

Udkom:

20. juni 2011

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:


Egypten i dag: Bendt, Athenas far bliver bedt om at komme til Egypten, da en person er fundet død med underlige skader på kroppen. Alle frygter, at der er en forbandelse over graven. Spørgsmålet er bare, om der overhovedet findes forbandelser.

Athena synes, at det er noget pjat. William er mere i tvivl og bange for forbandelsen. Han er begyndt at være meget uheldig. Athena står pludselig foran noget af sin mors fortid.

De lægger mærke til, at der er det samme tegn både i graven i Beijing i Kina, graven i Kairo i Egypten og på et bibliotek i Egypten. Pludselig en dag bliver William bortført.

Bør læses i rækkefølge

Så går turen til Kairo i Egypten i anden bog af serien om William og Athena. Bogen skifter som i bog nummer 1 ‘Kejserens hemmelighed’ mellem Athenas synsvinkel og Williams synsvinkel i en tredjepersons-fortæller. ‘William og Athena’-serien kan man godt læse som enkelte bøger, men jeg tror personligt, at man bliver meget forvirret, da det hele hænger sammen. Jeg anbefaler derfor, at man først læser 1 ‘Kejserens hemmelighed’ og derefter 2 ”Gravens forbandelse” og så videre.

Overraskende god

Mens jeg læste ‘Gravens forbandelse’, var jeg spændt på hvad der ville ske. Der bliver ligesom 1´eren ‘Kejserens hemmelighed’ nævnt Indiana Jones, og pludselig bliver Harry Potter også nævnt. Det synes jeg er meget sjovt, da næsten alle kender Harry Potter.

Jeg kan personligt godt lide forsiden af bogen. Det er faktisk gået op for mig efter jeg har læst den, at forsidebilledet er noget der sker i bogen. William er blevet bortført i en bil og Athena løber efter bilen i Kongernes dal.

Jeg læser ofte realistiske bøger og selvom ‘William og Athena’-serien er realistisk, skiller den sig alligevel ud i forhold til de bøger, jeg plejer at læse. Jeg synes at serien er overraskende god.

Uddrag af ‘Gravens forbandelse’

”… og så kørte de bare. De kørte bare!” Athena kunne selv høre, hvor underlig hendes stemme lød. Som om hendes mund var bedøvet, så ordene blev uformelige bobler, der brast det forkerte sted på tungen.

De havde taget William.

Konklusion

‘Gravens forbandelse’ synes jeg er meget bedre og meget mere spændende end ‘Kejserens hemmelighed’. Efter at jeg har læst den, glæder jeg mig rigtig meget til 3´eren i serien udkommer. Det første jeg tænkte da jeg lagde bogen fra mig var ”Jeg vil gerne have 3´eren lige nu!”, hvor turen går turen til Mexico, som jeg helt bestemt skal læse. Jeg har bestemt mig for at jeg vil give ‘William og Athena, Gravens forbandelse’ 6 ud af 6 stjerner.

Hvis du ikke har læst bøgerne i ‘William og Athena’-serien og du godt kan lide at læse om andre lande og fortid, anbefaler jeg dig at du kommer i gang med ‘Kejserens hemmelighed’ og så ‘Gravens forbandelse’.

Har du læst ‘Kejserens Hemmelighed’ og/eller ‘Gravens forbandelse’? Hvad synes du så om serien?

Uddrag af ‘Gravens forbandelse’

Varevognens gulv ramte William hårdt. Han landede på maven og fik luften slået ud af sine lunger.

”Ooof!”

Han ville vende sig. Sparke ud efter manden. Flygte fra bilen. Løbe og løbe, til verden stoppede. Han nåede at dreje hovedet gennem den åbne bildør så han Athena. Hun løb. Det røde hår piskede rundt. Hendes mund stod åben, og hendes hånd var rakt frem mod ham. Men hun var så langt væk. Alt for langt væk. Døren blev smækket i. Mørket var totalt. Ru, varme hænder greb fat om Williams.