Disney Klassiker: De fleste kender ’Løvernes Konge’, og for mange vil den altid have en helt speciel plads. Nu er den kommet ud på Blu-ray, og det har bare løftet den endnu mere. Jeg selv, blev faktisk mundlam bare ved at genopleve små klip fra filmen, da jeg så ekstramaterialet. ’Løvernes Konge’ står mig utrolig nært, og den er så vidunderlig, at jeg selv har svært ved at sætte ord på det, men har gjort et forsøg.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Løvernes Konge’
(Diamond Edition)

Instruktør:

Roger Allers
Rob Minkoff

Land:

USA

Distributør:

Disney

Premieredato:

20. september 2011

Det er en stor dag på Kongesletten, da løveungen Simba bliver født. Simba skal en dag overtage sin fars, Mufasas trone, og være ”Løvernes Konge”. Men det er ikke alle, der er glade for det. Scar, Mufasas lumske bror, vil nemlig selv gerne overtage tronen. Som Simba bliver ældre, skal han lære at tage det ansvar, der følger med ved at være konge. Men en dag er Mufasa pludselig væk, og Scar overtager tronen. Simba bliver tvunget til at flygte og ender med at støde ind i Timon og Pumba, som bliver hans nye venner. Men da barndomsvennen, Nala, uventet dukker op, bliver Simba tvunget til at se virkeligheden i øjnene og takle fortiden.

En Disney klassiker som har berørt manges hjerter

’Løvernes Konge’ er en af Disneys store klassikere, som er kendt verden over. Filmen er også blevet et populært teaterstykke, som har fået masser af positiv respons gennem årerne. ’Løvernes Konge’ blev første gang vist i biografer i 1994, og gik fra at være en B-film, til pludselig at skifte til en A-film. Selve historien foregår i Afrika, og da ’Løvernes Konge’ indeholder så mange emner, som man kan identificere sig med, har den også fundet plads i hjertet hos mange i verden.

Åbningsscenen gør mig mundlam hver gang!

Åbningsscenen i ’Løvernes Konge’ er virkelig smuk! Jeg fik gåsehud, kuldegysninger og tårer i øjnene af at se solen bevæge sig op over horisonten i sammen med musikken og sangen, da det giver mig en følelse af lykke indeni, og fordi det er så enestående og flot! Jeg bliver praktisk taget mundlam, hver gang jeg ser det! Men jeg tror så heller ikke, at jeg er den eneste der har det sådan.

Henvender sig til et bredt publikum på grund af emnerne

Selvom ’Løvernes Konge’ er en tegnefilm, så har den stadig fået et stort og bredt publikum. Mange kan nemlig identificere sig med historien på nogle områder. Der bliver taget rigtig mange emner i brug, såsom venskab, kærlighed, sorg, livets mange prøvelser og mange flere. Jeg kan ikke selv undgå at knytte følelsesmæssigt kontakt til Simba, og det som han må igennem, da det på nogle områder ligner mit eget liv. Jeg tænker slet ikke over, at det er tegnede dyr, der er med, da jeg knytter mig så meget til hver karakter og føler de er virkelige. En af grundene til, at jeg elsker tegnefilm er, fordi der altid er to sider. Der er den side man ser, og så er der den anden side, hvor man kan tolke historien til virkelighed.

Jeg bliver stadig rørt over historien.

’Løvernes Konge’ har en stor plads i mit hjerte. Jeg så den første gang da jeg var helt lille, og den kom ud på VHS. Derfor var der heller ikke nogen tvivl, da jeg så at den udkom igen, at jeg bare måtte anmelde den, hvis det var muligt. Jeg mener, at alle på et tidspunkt i deres liv skal opleve dette vidunder, som har berørt så mange mennesker verden over. Der er jo en grund til, at den er så populær, og at jeg i en alder af snart 21 år, stadig bliver rørt over historien.

En fornøjelse at se i så god kvalitet med Blu-ray

Jeg bliver også nødt til at nævne farvekontrasten, som virkelig har forbedret sig siden VHS-versionen. Jeg oplevede filmen på en helt ny, detaljeret og farverig måde ved at se den i Blu-ray versionen, hvilket giver den et ekstra løft opad. Jeg havde i forvejen enormt store forventninger, og derfor frygtede jeg også at blive skuffet, men ’Løvernes Konge’ endte næsten oppe i skyerne, og det var en endnu større fornøjelse at se den i så god kvalitet.

Ekstramateriale hvor der er lidt til enhver smag

Ekstramaterialet på denne combo-version er utrolig godt dækket. Der er lidt til enhver smag, og jeg blev faktisk overrasket over, at der var så meget, når man tænker på at det er en tegnefilm. Jeg fik set optagelser fra de mennesker, som har tegnet de forskellige karakterer, som var utroligt spændende. Når jeg ser en tegnefilm, tænker jeg slet ikke over, at der er nogen der har siddet og skabt disse karakterer. Men de mennesker, der står bag tegnearbejdet, er jo faktisk nogle af de vigtigste mennesker bag sådan en film. Jeg er helt vild forundret over, hvordan de har været med til at give karaktererne personlighed, og leget med at få dem ned på papiret, og givet dem deres egne unikke dyre-træk.

Her er det, du kan se på Blu-ray disken:

  • Bøffer
  • Interaktivt Blu-ray galleri
  • Kommentarspor med med-instruktørerne Roger Allers og Rob Minkoff samt producent Dohn Hahn
  • Bag kulisserne: Diamond Edition
  • Musik med mere: Disney Sing-Along
  • Disney virtuelle skatkammer

’Løvernes Konge’ vil altid have en plads i mit hjerte

Jeg får altid en følelse af lykke, når jeg ser ’Løvernes Konge’, selvom den er barsk på visse områder. Denne gang blev jeg sendt tilbage til min barndom, og blev mindet om hvor let alting var dengang. Derfor får jeg faktisk sådan en overskudsagtig lethed ved vejs ende. Jeg får simpelthen ro og bliver samtidig fyldt med energi. ’Løvernes Konge’ er virkelig en film, der giver, og som har givet mig så meget, at det er svært at forklare det ordentlig. Jeg ved ikke om du selv har oplevet det? En ting står i hvert fald fast – ’Løvernes Konge’ vil aldrig blive glemt, og vil altid have en stor plads i manges hjerter.