‘Dødens instrumenter’-serien: Jeg elskede virkelig ’Den Tavse By’! Den fangede mig lige fra starten og jeg kunne bare slet ikke lægge den fra mig. ’Chok-effekten’ bruges på en virkelig vellykket måde! Flere gange i bogen sad jeg med åben mund og gispede ”Hvad?! Nej! Det kan da ikke ske!”.

Af Sofie Peschardt, 14 år

Titel:

‘Den tavse by’
(Dødens instrumenter 2)

Forfatter:

Cassandra Clare

Oversat af:

Mette Skot Perschke

Originaltitel:

City of Ashes
(The Mortal Instruments 2)

Sider:

400

Udkom:

15. april 2009

Forlag:

Borgen

Hjemmeside:

The Mortal Instruments

Følelses-barometer:(SPOILER! Bøgerne i serien ‘Dødens Instrumenter’, udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst den første bog, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Clarys mor ligger stadig på hospitalet i en koma, hun ikke kan vågne af. Clarys forhold med bedstevennen Simon er skrøbeligt, og endnu mere forvirrende er hendes følelser for hendes nyfundne bror, Jace.

Clary ved ikke, hvordan hun skal tackle alle de nye ting, som hendes mor desperat har prøvet at skjule for hende hele sit liv, men som hun nu opdager. Ikke nok med det, bliver Clary og Jace, sammen med andre Skyggejægere og Underjordiske, nødt til at sætte en stopper for den vanvittige Valentines onde planer, som meget vel kan gå hen og blive totalt ødelæggende for hele den overnaturlige verden.

Mere kærlighed

’Den Tavse By’ er anden bog i serien ’Dødens Instrumenter’. I første bog, ’Dæmonernes By’, var der kærlighed, men slet ikke så meget, som der er i den her. Jeg føler virkelig med Clary, for hvor må det være svært at skulle vælge mellem sin bedste ven og en, man virkelig elsker, altså Jace. (På den måde minder det lidt om ’Twilight’) Så er der også det problem, at Clary ikke må elske Jace på den måde, for de er jo søskende.
Jeg sad i hvert fald flere gange gennem bogen og krummede tæer, for jeg kan virkelig sætte mig i Clarys sted! Hun er bare i en virkelig u-fed situation, kan man roligt sige. Desuden syntes jeg kærlighedsscenerne er skrevet så sødt. Især dem mellem Clary og Simon. Faktisk også dem mellem Clary og Jace.

’Chok-effekt’

I ’Den Tavse By’ bruges ’chok-effekten’ på en virkelig vellykket måde! Flere gange i bogen sad jeg med åben mund og gispede ”Hvad?! Nej! Det kan da ikke ske!”. Det er ikke tit, en bog rent faktisk får mig til at gispe, men det gjorde ’Den Tavse By’ adskillelige gange, og det er jo virkelig fedt, for jeg blev revet totalt med i handlingen!

Der sker så meget uventet og pludseligt, så jeg nogle gange lille måtte stoppe op og tænke ’Ok, hvad skete der lige her?’. Det lyder måske lidt irriterende at skulle stoppe op midt i det hele, men det gav faktisk en rigtig fed effekt, for man blev virkelig overvældet, og jeg sad flere gange med bankende hjerte og mine øjne kunne bare ikke bevæge sig hurtigt nok over siden, så jeg kunne finde ud af, hvad der nu ville ske!

Uddrag af ‘Den tavse by’

Simon lænede sig op ad væggen på gangen uden for Petes kontor og prøvede at lade være med at have for ondt af sig selv.
Dagen var begyndt godt nok. Temmelig godt i hvert fald. Først havde der været den kedelige episode med Dracula-filmen i fjernsynet, som havde givet ham kvalme og gjort ham svimmel, som havde fået alle følelserne op til overfladen, alle længslerne, som han havde prøvet at undertrykke og glemme. Men på en eller anden måde havde kvalmen tager brodden af hans nervøsitet, og han havde pludselig kysset Clary på en måde, som han havde drømt om i årevis. Folk sagde altid, at intet nogensinde blev, som man forestillede sig. Folk tog fejl.
Og hun havde gengældt kysset …

Og mere action!

Der er meget mere action og mange flere kampscener i ’Den Tavse By’ end der var i ’Dæmonernes By’, og det kan jeg rigtig godt lide. Der er en hel der dæmoner, der lige skal have så hatten passer, og det er noget af det, Jace elsker allermest. Cassandra Clare må have en ret god fantasi med alle de underlige og skræmmende dæmoner, hun har opfundet. Det, at der er mere action, kunne måske godt virke lidt som noget, piger ikke ville synes så meget om. Jeg mener, det er oftere drenge, der elsker action. Dog synes jeg slet ikke, det var overdrevet eller for meget. Faktisk elskede jeg mange af de mere actionprægede scener!

Uddrag af ‘Den tavse by’

Til at starte med troede Clary, at trappeafsatsen var forladt. Så blinkede hun og så Raphael stå der. Nattevinden uglede hans sorte krøller, hans hvide skjorte stod åben og afslørede arret nederst på hans hals. I favnen havde han et lig. Det var det eneste, Clary så, mans hun stirrede lamslået på ham, et lig. En død person, arme og ben dinglede som reb, hovedet var gledet bagover og blottede den forrevne strube. Hun mærkede Jace stramme grebet om sin arm, og det var først i det øjeblik, hun så nærmere efter og genkendte fløjlsjakken med det hullede ærme og den blå T-shirt under den, som nu var plettet af blod – og så skreg hun.

Skønne personer

Da jeg var færdig med den første bog, ’Dæmonernes By’, var jeg allerede helt vild med alle personerne, og jeg er kun blevet endnu mere vild med dem, da jeg læste ’Den Tavse By’. Jeg elsker virkelig Jace! Han har sådan en skøn personlighed, og så elsker jeg hans humor, som flere gange fik mig til at sidde og smågrine, mens jeg læste. Clary er også en virkelig sej pige, som jeg er kommet til at holde rigtig meget af. Selvom hun er Skyggejæger, er hun stadig en helt almindelig teenager, så jeg identificerer mig let med hende.

Konklusion

Jeg elskede virkelig ’Den Tavse By’! Den fangede mig lige fra starten og jeg kunne bare slet ikke lægge den fra mig. Jeg vil helt klart anbefale den til alle, for der er noget for en hver smag i den. Så skynd dig at få fat på den, jeg er sikker på, du ikke vil fortryde det!