‘KribleKrable – du er aldrig alene! ‘: Jeg har været i Experimentarium sammen med min veninde, Line, for at se særudstilingen ‘Krible Krable’, den kan du også se! Men pas på! For overalt er der små dyr som kribler! ‘Krible Krable’ er i hvert fald ikke for sarte sjæle!

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 13 år

Titel:

‘KribleKrable
– du er aldrig alene! ‘

Sted:

Experimentarium, Hellerup

Periode:

Fra 10. okt. 2011

Følelses-barometer:


Eksperimentariet er klar med en ny særudstilling kaldet ’Krible Krable’, og som navnet nok antyder, er fyldt med små dyr som hører til under de to kategorier: Ulækre dyr og interessante dyr. Personligt blev jeg ved med at få de samme to tanker i mit hoved: ”Ad, hvor ulækkert!” og ”Ej, hvor sjovt! Det vidste jeg ikke”.

Sjovt uden wow-effekten

Alt i alt syntes jeg det var ret sjovt og en interessant oplevelse at se ’Krible Krable’, der var mange nye ting, som jeg fandt ud af. Men alligevel manglede jeg den wow-effekt, som Experimentarium plejer at give mig. Altså det jeg elsker ved Experimentarium er at man altid lærer noget, men det er på den hyldende morsomme måde.Jeg elsker for et eksempel deres vandland og deres dig & mig-afdeling, som begge er fast inventar på Experimentarium. Her er der masser af sjove ting som du kan prøve, i ’Krible Krable’ afdelingen var der kun omkring 3 ting. En lugte labyrint, en stor green screen og en flue-klaske-væg.

Ellers var der mest sådan noget med at kigge på de små kriblende dyr igennem et forstørrelsesglas – selvfølgeligt også sjovt, bare ikke når de har ‘det hele 3 gange’. Med alt det mener jeg, at jeg syntes, at udstilling manglede lidt variation for at nå helt op på det høje niveau som resten af Experimentariums udstillinger sætter. Derfor er det jo også dejligt, at man altid kan gå tilbage til de gode gamle udstillinger på Experimentarium og have det så sjovt, at maven får helt ondt!


Kultur For Unge’s udsendte ungdomsjournalister: Sofie Sejr Ravn Jensen & Line Vahl-Møller


Der var sådan en helt vildt sjov green screen, hvor det så ud som om man stod sammen med en masse små dyr. Vildt sjovt og en god idé!


Her kan du så få dit Krible Krable bevis. Så du kunne bevise overfor alle dine venner, at du virkeligt havde været så modig og været tæt på alle de små dyr!


Umm – Lækkert!


Klask fluen!


Det var faktisk ret spændende. Selvom jeg godt nok var glad for, at der var glas mellem mig og alle krybene.


Stik hånden ind og se hvad der sker 😉


Du kunne også prøve at ligge dine fingre på sådan en magnet, så viste den dig nogle billeder og målte, hvor meget du svedte – altså hvilket billede du reagerede mest på!


Gæt en lugt – og leg myre!


Sig hej til Hr. lus! 😀


Ja, pas på! Du ved aldrig hvad der kribler på dig!


Den søde udgave af en husstøvmide!


De rigtige husstøvmider! Ikke helt så søde som den før, hvis I spørger mig!


Blandt andet i støv og polyester-fibre.


Her kan du se husstøvmiderne i forskellige slags territorium!


Bliver du helt sulten?


De små kryb, der kribler på dig! Blandt andet bogskorpionen – så pas på dine bøger! (Ej, bare rolig den sætter sig nok nærmere på dig end dine bøger) 😀


Så de små kryb bliver STORE!


Send en hilsen med dine nye krible krable venner!


Vidste du at husstøvmiderne spiser 2,2 kg af dine døde hudceller? Okay, at syntes det er ulækkert!


Alt bliver større med et mikroskop!


Min nye mand og mig! 😀


Krybene elsker din mad!


Det her var virkeligt sjovt! Du skulle lugte til sådan en gul boks med pebermynte duft i, bagefter skulle du gå ind i en helt mørk labyrint og finde vej ved at lugte til de forskellige gule bokse og følge dem som duftede af pebermynte! Præcis ligesom myrerne! 😉


Efter en lang tur i Krible Krable udstillingen er det altid dejligt med et lille hvil – på en flues ryg!