Eventyrteatret ‘En skærnissenats drøm’: Eventyrteatret har formået at lave en intet mindre end forrygende god julemusical. Der er dømt julestemning for hele familien og alle kan være med. Stykket varer ganske vidst kun en time, men du skal virkelig ikke snyde dig selv for den eventyrlige oplevelse!

Af Sofie Peschardt

Titel:

‘En Skærnissenats Drøm’

Sted:

Glassalen, TIVOLI

Dato:

26/11 – 18/12 2011

Følelses-barometer:


Julen er slet ikke, som den skal være. Der er ingen frost og sne, og Grev Nis a la Mande (Markus Søe) og Lametta (Josephine Feit) skal giftes, men de kan jo ikke holde et rigtigt julebryllup, når der ikke en gang er noget sne!
Ikke nok med det, opsøger de to forelskede nisser Nisander (Alex Høgh Andersen) og Sværmia (Frederikke Kaysen) Greven, for at bede ham om han ikke nok kan lade dem blive gift, men lige meget hvor meget, han vil, må han ikke, for Sværmia er lovet bort til Kanelius (Lukas Toya). For ikke at blive tvunget fra hinanden, flygter Nisander og Sværmia ud i Trylleskoven, hvor Alfekongen Oberon (Jonathan Stahlschmidt) skændes med sin kone, Dronning Titania (Maria Elsfort), og så længe, de er uvenner, er naturen i ubalance, og derfor kan der ikke komme sne og frost. Da Oberon får fat i en fortryllet blomst, går det hele galt. Hvis man drypper en dråbe af blomstens saft på øjenlåget af en person, mens han sover, forelsker han sig i den første, han ser, når han vågner. Det medfører at de forkerte nisser bliver forelskede i hinanden, Titania erklærer sin kærlighed til en nisse, der er blevet forvandlet til et rensdyr, og med den forvirring, skal der en del til for at alt kan blive klart til det store Julebryllup.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at se ’En Skærnissenats Drøm’, for jeg så Eventyrteatrets efterårsforestilling ’Herkules’, som jeg elskede!
Derfor var mine forventninger også ret høje, da jeg lidt før forestillingens start fandt min plads, som endda var på første række lige i midten. Musikken startede, der blev stille i salen, tæppet gik op og så gik forestillingen ellers i gang.

Lige fra det allerførste sekund var jeg helt fanget af historien og der gik da heller ikke mange minutter før hele salen grinede af den ret så forelskede Lametta, der får sagt en del sjove ting. Og gennem hele forestillingen var der konstant humor med – både af den slags, alle kan være med på, men også indforståede ting, hvor man nok skal være lidt ældre. Det mestrer Eventyrteatret virkeligt – at have humor for alle aldre, så det ikke kun er børn, der griner, men lige så meget de voksne.

Jeg kan ikke komme mig over, at dem, der er med i forestillingen, kun er børn og unge! De er alle sammen så professionelle og ikke en eneste gang glippede det med hverken koreografi i de hæsblæsende danse eller replikker. Og de sangstemmer … Jeg må indrømme, at jeg flere gange sad med kuldegysninger ned ad ryggen, og det var ikke fordi, det lød dårligt!

Så alt i alt var ’En Skærnissenats Drøm’ et helt ubeskriveligt godt stykke, og jeg kan ikke gøre andet end varmt anbefale det til alle! Og, come on, det tager kun en time, det kan du da nok på en eller anden måde få presset ind i det stramme juleprogram, ikke?

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år
Så kom Eventyrets juleforestilling for i år! Og hold da op hvor var den bare god! Eventyrteateret formår endnu en gang at lave en forestilling fyldt med gode sange, gode skuespillere og ikke mindst sjove replikker. For det var virkelig hvad stykket gik ud på, at være sjovt! Og denne forestilling må nok også siges at være det sjoveste teaterstykke jeg nogensinde har set! Der var simpelthen intet tidspunkt under forestillingen, hvor jeg ikke skraldgrinede, men det var ikke kun mig, det var hele salen! Hele holdet bag ’En Skærnissenats Drøm’ formår at få en helt magisk stemning ud til publikum, så det føles som om man selv er på scenen og selv spiller en vigtig del af stykket. Det er ingen tilfældighed Eventyrteateret hedder som det gør, for det er virkeligt som at være i et eventyr, når man i virkeligheden bare sidder i glassalen i TIVOLI og har det så skægt og hyggeligt, at man slet ikke vil hjem derfra igen. Der gik da heller ikke to sekunder efter forestillingen før jeg udbrød:
”Ej, jeg vil se det her stykke igen!”
Så hvis du er i dårligt humør og ikke har nogen julestemning, så ved du nu hvor du skal hen! Til eventyrteateret og få en utrolig oplevelse, du sent vil glemme!